سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بلومبرگ: چین وارد بازی بزرگ در "افغانستان" می شود

خبرگزاری بلومبرگ با اشاره به رویکرد تازه "اشرف غنی" رییس جمهوری افغانستان، نوشت که با خروج آمریکا از افغانستان، چین نقش پررنگ تری در امنیت و اقتصاد این کشور ایفا خواهد کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، تارنمای "بلومبرگ ویو"وابسته به خبرگزاری بلومبرگ در آمریکا نوشت: با کاهش حضور نظامی آمریکا در افغانستان، "اشرف غنی" رییس جمهوری جدید این کشور، به دنبال گسترش حضور چین در کشورش است.

وی نخستین سفر خارجی اش را در پاییز 2014 به پکن اختصاص داد؛ "غنی" از مقام های چینی خواست که در روند گفت و گوها با طالبان نقشی فعال داشته باشند. گزارش ها نیز نشان داد که یک ماه بعد، فرستادگانی از طالبان راهی پکن شدند.

همزمان به نظر می رسد رییس جمهوری افغانستان، دستکم در ظاهر، از دعوت هند به مشارکت در امنیت افغانستان پرهیز کرده است. اشرف غنی هنوز به دهلی نو نرفته است و در ماه اکتبر (مهر – آبان) نیز درخواست بالگرد و دیگر تجهیزات نظامی که هند در تامین آنها تاخیر کرده بود را لغو کرد.

منطق اشرف غنی بسیار ساده است و بیش از آنکه به خود چین مربوط باشد، به متحد چین، یعنی پاکستان ربط دارد. احتمالا هیچ صلحی با طالبان بدون رضایت ارتش پاکستان ممکن نخواهد بود. به نظر می رسد این رویکرد تا امروز نتیجه بخش هم بوده است. خمپاره اندازی های مرزی توسط ارتش پاکستان کاهش یافته و گفته می شود همکاری های اطلاعاتی میان کابل و اسلام آباد نیز بهبود یافته است. همچنین به نظر می رسد اکنون مقام های پاکستان آماده اند که فعالیت گروه حقانی را در خاک خود ممنوع کنند. این گروه از خاک پاکستان به افغانستان حمله می کند.

افزون بر موضوع امنیت، افغانستان حدود 1 تریلیون دلار ذخایر معدنی دارد که شرکت های چینی بدان چشم دارند. در شرایط ناامن کنونی، چین نمی تواند روی معادن افغانستان حساب کند. با این همه، احتمالا بزرگترین دغدغه پکن این است که مطمئن شود افغانستان به پایگاهی برای مبارزان اویغور در استان سین کیانگ تبدیل نخواهد شد.

"بلومبرگ ویو"در پایان از رییس جمهوری آمریکا خواسته است تا در سفر امروزش به هند، مقام های دهلی را زیر فشار بگذارد تا آنان به رویکرد تازه 'اشرف غنی' فرصت دهند. از دیدگاه این تارنما، افغانستان یکی از اندک جاهایی است که واشنگتن و پکن می توانند منافع مشترک داشته باشند و البته این نفع مشترک بدون همکاری و هماهنگی همه طرف های ذینفع در افغانستان به دست نخواهد آمد.
/انتهای پیام
منبع:ایرنا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.