سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سی ان ان گزارش داد

چالش‌های پادشاه جدید عربستان/ از ایران، یمن و عراق تا بهای نفت

شبکه خبری سی ان ان اعلام کرد انتقال قدرت در عربستان سعودی به ملک سلمان پادشاه جدید این کشور بر حسب ظواهر آرام صورت گرفته است اما پادشاه جدید با چالش‌های بزرگی مواجه است که ایران یکی از آنهاست.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، "نیک رابرتسون"، خبرنگار سی ان ان، در گزارشی از لندن گفت همه به پادشاه جدید عربستان تسلیت می گویند و به او ادای احترام می کنند. عربستان می خواهد این پیام را بدهد که همه چیز طبق گذشته ادامه می یابد. اما در تاریخ معاصر پادشاهی عربستان هیچ گاه یک پادشاه وارث این قدر تلاطم و چالش های منطقه‌ای نبوده است. 

در جنوب عربستان کشور یمن واقع شده است که همچنان پرتلاطم است. در شمال ، عراق واقع شده است که نه فقط داعش از آنجا به داخل عربستان حمله می کنند ، بلکه تنش ها با دولت عراق نیز در حال افزایش است. بعد هم مسئله نفت به میان می آید که در دستان ملک سلمان قدرت شکل دهی به اقتصاد جهان را دارد. حال، همه اینها را باید از منشور ایران عبور داد. 

سی‌ان‌ان ادامه داد در سال 2012 ملک عبدالله محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت ایران را به عربستان دعوت کرد. از آن پس روابط دو کشور فقط بدتر شده است. 

با کاهش نیافتن میزان تولید نفت عربستان قیمت های جهانی نفت سقوط کرده است اما فرضیه عربستان این است که اقتصاد ایران تحت فشار قرار خواهد گرفت. آمریکا نیز با چنین نگاهی به دنبال توافق هسته ای با ایران است و فکر می کند حصول توافق به تقویت میانه روهای ایران می انجامد. اما عربستان از این توافق نگران است.

ملک سلمان اکنون موقعیت های ضد و نقیضی را در سینی پیش روی خود می بیند که باید آنها را مدیریت کند. در خصوص داعش ، ملک عبدالله سال گذشته کوشید پشتیبانی آمریکا را برای استقرار 50 هزار نیروی مخالف نظام، شامل سربازان بین المللی، در سوریه را به دست آورد. آمریکا چندان اشتهایی برای این طرح نشان نداد. گزینه توافقی توسل به حملات هوایی و آموزش دادن نیروهای ضد داعش بود که این نیز چندان به مذاق عربستان مطبوع نیامد. اما اگر طعم بدی در روابط آمریکا و عربستان وجود داشته باشد ، واکنش آمریکا به پدیده موسوم  به "بهار عربی" در سال 2011 خواهد بود. آمریکا در مصر به حسنی مبارک رئیس جمهور این کشور پشت کرد اما سعودی ها از وی خواستند در قدرت بماند. این کار آمریکا از دید ملک عبدالله درسی درباره عدم وفاداری آمریکا به متحدان خود در خلیج فارس بود. 

سی‌ان‌ان در پایان نوشت: اصل هدایتگر ملک سلمان استمرار سیاست های قبلی عربستان است. اما او در مقایسه با سلف خود پادشاهی بسیار پیچیده تری را به ارث برده است.


انتهای پیام./.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.