سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کریستین ساینس مانیتور

مذاکرات هسته‌ای با ایران، در راس توجه سیاست خارجی اوباما

روزنامه کریستین ساینس مانیتور نوشت: رسیدگی به پنج موضوع مهم جهانی دو سال پایانی ریاست جمهوری باراک اوباما را به خود اختصاص خواهند داد.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، این روزنامه آمریکایی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم "هوارد لافرانچی" افزود: باراک اوباما در سخنرانی سالانه خود به صراحت تاکید کرد در تعامل با موضوعات مهمی از مقابله با داعش گرفته تا برنامه هسته ای ایران به همکاری با شرکایش ادامه خواهد داد. 

وی در سخنرانی سه شنبه خود از ملت آمریکا خواست برای شکست دادن داعش صبوری پیشه کنند و این حکایت از آن داشت که حتی پس از پایان دو سال باقی مانده ریاست جمهوری وی آمریکا همچنان به این جنگ ادامه خواهد داد. 

اما این تعبیری جدید از سیاست خارجی بود که اوباما از زمان آغاز فعالیت خود به عنوان رئیس جمهور آمریکا در پیش گرفته بود. وی تاکید کرد تلاشش به منظور ایجاد یک ائتلاف برای کمک به نابود کردن داعش مانع از کشیده شدن پای آمریکا به یک جنگ زمینی جدید در منطقه خواهد شد. 

باراک اوباما در سخنان سه شنبه خود ادعا کرد آمریکا در جنگ با داعش نقش رهبری ائتلاف را برعهده دارد، اما حقیقت این است که از آغاز حملات هوایی برضد مواضع داعش در ماه اوت، آمریکا به تنهایی حدود چهار پنجم حملات هوایی به سوریه و عراق را انجام داده است. علاوه بر آن که  بیشترین هزینه این مبارزه را نیز آمریکا تقبل کرده و بر اساس گزارش های پنتاگون تا کنون بیش از یک میلیارد دلار هزینه کرده است. 

اوباما اجازه دو برابر کردن نیروهای آمریکایی در عراق را صادر کرده است اما اصرار دارد آنها تنها به کار آموزش و مشاوره اشتغال خواهند داشت و به میدان نبرد نخواهند رفت. 

اما مسئله ایران و نتیجه مذاکرات هسته ای بین المللی که قرار است تا پایان ماه ژوئن به امضای توافقنامه نهایی منجر شود، در راس توجه سیاست خارجی اوباما قرار دارد. احتمالا ایران در ماه های آتی نقش مهمی در سیاست خارجی آمریکا ایفا خواهد کرد. کنگره در آستانه تصویب یک لایحه جدید در زمینه افزایش تحریم های ایران است، قانونی که رئیس جمهور در سخنرانی سه شنبه خود بار دیگر تاکید کرد که اگر روی میزش قرار بگیرد، آن را وتو خواهد کرد. 

بسیاری از سناتورهای جمهوریخواه و برخی از دموکرات ها این تفکر را مضحک می خوانند که درصورت تصویب تحریم های جدید برضد ایران به دنبال شکست مذاکرات هسته ای، ایران میز مذاکره را ترک می کند. بلکه حامیان این طرح معتقدند، تصویب قانون افزایش تحریم های ایران در کنگره تضمینی است برای نگاه داشتن این کشور پای میز مذاکره. 

اوباما معتقد است براساس توافقنامه موقتی که با ایران به امضا رسیده است، تصویب هرگونه تحریم جدید بر ضد این کشور آن هم در حالی که مذاکرات ادامه دارد، غیرقانونی است. علاوه بر آن اوباما تاکید کرده است هرگونه اقدام یک جانبه در شرایط کنونی که به شکست مذاکرات منجر شود، باعث انزوای آمریکا خواهد شد. 




انتهای پیام./.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.