سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دانشنامه اقتصادی/

آشنایی با "اتحادیه بین المللی تعاون"

اتاق تعاون مرکزی که به نمایندگی بخش تعاونی ایران از اعضای فعال I. C. A بوده، همکاری‌های خوبی را با این نهاد بین المللی دارد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، اتحادیه بین المللی تعاون یکی از نهادهای رسمی سازمان ملل متحد بوده و ۸۰۰ میلیون عضو از شرکتهای تعاونی بیش از ۱۳۰ کشور جهان که عموماً از کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه می‌باشند را تحت پوشش دارد. این اتحادیه تلاش خود را در عرصه بین المللی معطوف به ارتقاء سهم و جایگاه تعاونی‌ها در چرخه اقتصادی کشور‌ها، نحو تعامل با دولت‌ها و توسعه تعاون بین تعاونگران و کمک به تحقق اصول هفتگانه تعاون می‌نماید.  
 
تاریخچه تشکیل اتحادیه بین المللی تعاون
 
۲۸ کارگر کارخانه پارچه بافی راچدیل انگلستان با انگیزه و نیاز مشترک بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی خود، دست به ابتکار عملی زدند که حاصل آن به سال ۱۸۴۴ میلادی (۱۲۲۳ شمسی) شرکتی بود که دکترین و روش کار آن به نام اصول مکتب شرکتهای راچدیل سرمشقی برای تشکیل شرکتهای تعاونی در دنیا گردید.  
 
در پی اوج تشکیل شرکتهای تعاونی در گوشه و کنار جهان و حضور آنان در عرصه‌های بین المللی پس از جنگ‌های جهانی، رویای «رابرت آوون» از پیشتازان نهضت تعاون، نخستین «اتحادیه بین المللی تعاون» در ۱۸ آگوست سال ۱۸۹۵ (۱۲۷۴ شمسی) سازمان یافت که هم اکنون دفتر مرکزی آن در شهر «ژنو» می‌باشد.  
 
اهداف دفا‌تر اتحادیه بین المللی تعاون در دنیا
 
پنج دفتر منطقه‌ای، آسیا اقیانوسیه، آفریقا، آمریکا، استرالیا و اروپا، حلقه‌های ارتباط دهنده دفتر مرکزی در پنج قاره جهان می‌باشند که عمده وظایف آنان اطلاع رسانی، تحقیق و بررسی مشکلات، پیشنهاد‌ها و انعکاس ره آوردهای نهضت تعاون دنیا است. این اتحادیه با سازمانهای بین المللی نظیر سازمانهای بین المللی کار (ILO)، شورای توسعه و تجارت (UNCTAD)، نیز همکاری دارد. همچنین در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (UNIECOSOC) در جایگاه مشاور فعال می‌باشد.  
 
نمایندگی ایران در اتحادیه بین المللی تعاون
 
اتاق تعاون مرکزی که به نمایندگی بخش تعاونی ایران از اعضای فعال I. C. A بوده، همکاریهای خوبی را با این نهاد بین المللی دارد که از جمله این همکاری‌ها می‌توان موارد ذیل را بر شمرد:  
 
۱- برگزاری سمپوزیوم بین المللی تعاون در تهران با حضور بیش از۸۰ نفر از اندیشمندان تعاون از کشورهای مختلف.  
 
۲- برگزاری نمایشگاه بین المللی تعاون در تهران با مشارکت کشورهای خارجی عضو I. C. A
 
۳- حضور فعال در نمایشگاههای بین المللی I. C. A که در کشورهای پرتغال، مالزی، اندونزی در سال‌های اخیر برگزار شده است.  
 
۴- حضور در نشستهای بین المللی و مجامع عمومی I. C. A و اعلام برنامه‌ها و معرفی جایگاه بخش تعاونی در ایران و اتاق تعاون و انتقال و مبادله تجربیات و دست آورد‌ها.  
 
۵- معرفی دوره‌ای مدیران و کار‌شناسان بخش تعاون برای استفاده از بورسیه‌های آموزشهای دوره‌های ۴ ماهه که توسطI. C. A- ROAP (بخش آسیا و اقیانوسیه اتحادیه بین المللی تعاون) بصورت رایگان در کشورهای مختلف برگزار می‌شود.  
 
۶- تعامل با دانشگاه بین المللی تعاون در لندن جهت تأسیس دفتر نمایندگی برای پذیرش دانشجوی تعاون در ایران.  
 
۷- مطالعه برای انجام پروژه‌های مشترک برای تحقیق و ترویج و آموزش فعالان تعاونی در کشورهای همسایه به مرکزیت ایران.  
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.