سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توافقنامه انجام فعالیت‌های معدنی در عرصه‌های منابع طبیعی کشور امضا شد

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور صنایع و امور معدنی و معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور در همایش مشترک سراسری مدیران صنعت، معدن و تجارت و منابع طبیعی و آبخیزداری کشور توافقنامه انجام فعالیت‌های معدنی در عرصه‌های منابع طبیعی کشور را به امضا رساندند.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران، جعفر سرقینی در مراسم امضای تواهم‌نامه‌های یاد شده گفت: توسعه در معادن کشور توسعه‌ای پایدار محسوب می‌شود و زمانی این پایداری معنی می‌دهد که به محیط زیست و منابع طبیعی تعرض نکند.
 
وی افزود: طی 9 ماهه امسال بالغ بر 6 میلیارد و 500 میلیون دلار صادرات مواد معدنی به مقاصد صادراتی ارسال شده است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال این میزان از مرز 8 میلیارد دلار عبور کند.

وی در ادامه با بیان اینکه ارزش صادراتی مواد معدنی عدد کمی نیست،‌ افزود: ما به دنبال این هستیم که با حرکت جهشی این میزان به دو برابر برسانیم.

سرقینی با اشاره به اینکه توجه بیشتر به بخش معدن امروزه امری ضروری است؛ یادآور شد: از سال 85 تا پایان 9 ماهه امسال به ارزش 2 میلیارد و 500 میلیون دلار ذغال‌سنگ کک وارد کشور کردیم و این در حالی است که طی 5 سال می‌توانستیم نیمی از این میزان را با توجه به اینکه ظرفیت‌های آن را داریم، تولید کنیم.

 معاون وزیر صنعت،‌ معدن و تجارت در ادامه گفت: معادن کوچک مقیاس به طور فراوان در پهنه‌های معدنی کشور به فور وجود دارند که می‌بایست با روند زمانی تبدیل به معادن بزرگ مقیاس شوند.
وی در ادامه گفت: در گام نخست این معاونت شناسایی، مطالعه و مزایده پهنه‌های معدنی به بخش خصوصی است که نیازمند همکاری‌های جدی با منابع طبیعی است.

به گفته سرقینی؛ معادن بزرگ وقتی تعریف می‌شود که معادن کوچک نتوانند با معادن بزرگ رقابت نموده و در این صورت چاره‌ای جز تجمیع ندارند و در صورت انجام این اقدام نظارت و تسهیل را بر ما هموار می‌کند.

وی با بیان اینکه ما به دنبال تولید مواد معدنی بیشتر هستیم افزود: طی چند سال گذشته روند تولید خوب بوده بویژه طی 10 ماهه گذشته شاهد آمارهای امیدوارکننده‌ای در این زمینه‌ها می‌باشیم.

برپایه این گزارش خداکرم جلالی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ضمن اظهار رضایت از امضای توافق‌نامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: در جهان امروز چالش‌های اساسی در حوزه تغییر اقلیم، کمبود آب و بیابانی شدن زمین هستیم که در ابعاد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی همه جوامع رسوخ کرده که برون‌رفت از آن بسیار سخت است.
به گفته جلالی بحث گرم شدن کره زمین، انتشار گازهای گلخانه‌ای و افزایش مصرف سوخت فسیلی همچنین کاهش نزولات آسمانی عامل اصلی جمع شدن کره زمین و در نهایت بهره‌برداری بی‌رویه از منابع طبیعی کشور بوده است.

رییس سازمان‌ جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اذعان داشت: جنگل‌زدایی در کره زمین ظرفیت 8 میلیارد هکتاری جنگل‌ها را در قرن بیستم به 4 میلیارد کاهش داده همچنین استفاده از سوخت فسیلی 17 برابر شده است.

وی افزود:‌ از میان 30 میلیون هکتار جنگل کشور امروزه تنها 14 میلیون جنگل باقی مانده است. 

همچنین به هم خوردن امنیت زیست محیطی در سطح جهان نظیر خشک شدن دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، پایین رفتن عمق چاه‌های آب تا مرز 600 متر، فرو نشست زمین، تخریب آبخان‌ها و قلیایی شدن آبهای زیرزمینی مشکلات جدی را برای منابع طبیعی کشور متأسفانه فراهم کرده است.
وی در ادامه تأکید کرد: منابع طبیعی و بخش معدن کشور از یک خانواده بوده و بنده عضو شورای مشورتی معادن کشور می‌باشم و جملگی برای رفاه، پیشرفت و توسعه پایدار می‌اندیشیم.

جلالی با بیان اینکه حتی حفظ یک درخت در سرنوشت مردم موثر است گفت: امروز حفظ آب و خاک معادل 200 برابر جنگل‌کاری محسوب می‌شود.

وی در پایان گفت: در صدد هستیم با امضای این تفاهم‌نامه خسارت منابع طبیعی را به حداقل برسانیم.

گفتنی است؛ در برنامه برگزاری مشترک سراسری مدیران صنعت، معدن و تجارت و منابع طبیعی آبخیزداری کشور 31 رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها به همراه معاونین معدنی خود همچنین مدیران کل 31 استان منابع طبیعی در این جلسه مشترک حضور دارند که استانهای اصفهان، مرکزی، کرمان، مازندران همچنین مدیر کل دفتر نظارت و بهره‌برداری معادن با تشکیل پنل تخصصی به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود درخصوص کم و کیف و راهکارهای عملی اجرای توافق‌نامه یاد شده پرداختند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.