به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ حميدرضا عراقي افزود: گاز ايران مزيت راهبردي منطقه اي و جهاني دارد و براي صادرات به هند نيز از طريق دريا مذاکره مي کنيم.
وي درباره طرح صادرات گاز ايران به پاکستان هم گفت: اين طرح در حال پيگيري است و اروپايي ها نيز گاز ايران را براي تأمين نياز خود مهم مي دانند که مي توانيم از طريق لوله و کشورهاي منطقه مانند ترکيه انجام دهيم.
عراقي در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت: صدور گاز به شمال و مرکز اروپا از طريق ترکيه و جنوب اروپا از طريق سوريه قابل مطالعه است و کشورهاي منطقه خليج فارس هم علاقمند هستند از ايران گاز وارد کنند.
وي درباره شکايت شرکت بوتاش ترکيه گفت: شکايت نخست اين شرکت درباره ضعف زيرساخت هاي صدور گاز به اين کشور در دادگاه بين المللي رد شده است و در مورد شکايت دوم و بررسي دوباره قيمت گاز آمادگي داريم گفتگو کنيم و درباره راي دادگاه نيز نگراني نداريم.
بر اساس قرارداد 25 سالهاي که ايران و ترکيه در سال 1996 براي صادرات سالانه تا 10 ميليارد متر مکعب گاز امضا کردند، از سال 2002 ايران روزانه 30 ميليون متر مکعب گاز به ترکيه صادر ميکند به طوري که ايران در سال 2013 با صدور حدود 8 ميليارد متر مکعب، پس از روسيه دومين تامين کننده گاز ترکيه شد.
ترکها خواستار کاهش قيمت گاز وارداتي از ايران هستندعراقي تاکيد کرد: اين شکايت تاثيري در روند صادرات گاز به ترکيه ندارد و صادرات گاز ايران به ترکيه قراردادي بلند مدت بوده و در معامله دراز مدت دو کشور تاثيري ندارد.
عراقي درباره طرح توليد گازطبيعي مايع شده يا ال ان جي هم گفت: اين کار کمتر پيش رفته است و کشتي هاي بزرگ مي خواهد ما درباره طرح هاي ميني ال ان جي طرح هاي خوبي داريم.
انتهای پیام/