سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

لوله قلیان ناقل "هپاتیت" و "سل"/ سن قلیان کشیدن دختران به اوایل دبیرستان رسیده است

به گفته محققان؛لوله قلیان حاوی انواع باکتری و ویروس بوده و ناقل بیماری‌هایی مانند "سل" و "هپاتیت" است.

به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران، امروزه بسیاری از جوانان برای گذراندن وقت و تفریح به قلیان سراها رجوع می‌کنند در صورتی که در چند دهه قبل قلیان مخصوص افراد میانسال و سالمند بود اما متأسفانه در سالهای اخیر شاهد رواج استفاده قلیان در میان جوانان هستیم و باور نادرست مردم مبنی بر بی خطر بودن قلیان موجب شده خانواده‌ها حساسیتی نسبت به مصرف آن توسط فرزندان خود نداشته باشند، درحالی که پژوهش‌ها نشان داده است که دود قلیان حتی برای افرادی که در معرض آن قرار می‌گیرند نیز خطرات بی شماری دارد.

به گفته معاون سلامت وزارت بهداشت سالانه 60 هزار نفر به دلیل استعمال دخانیات در کشور جان خود را از دست می‌دهند.

وی افزود:حدود 3 درصد افراد 13 تا 15 سال مصرف کننده دخانی هستند و 15 درصد این گروه سنی قلیان می‌کشند که مضر ات آن بیشتر از سیگار است.

معاون اجرایی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران بیان داشت:با وجود اینکه قلیان کمتر مصرف می‌شود، اما حجم دودی که از آن وارد بدن می‌شود، 10 تا 20 برابر دود ناشی از مصرف سیگار است،یک نخ سیگار 500 سی سی تا یک لیتر دود تولید می‌کند، اما کشیدن یک قلیان کامل 10 تا 20 لیتر دود تولید خواهد کرد.

وی تأکید :سیگار کشیدن معمولا انفرادی مصرف می‌شود، اما از یک قلیان صدها نفر استفاده می‌کنند، البته این روزها هنگام سرو قلیان در مراکز تفریحی سر یک بار مصرف قلیان در اختیار مشتری قرار می‌گیرد تا به اصطلاح از انتقال بیماری‌ها جلوگیری شود،اما باید گفت این لوله قلیان است که حاوی انواع باکتری و ویروس است و ناقل بیماری‌هایی مانند "سل" و "هپاتیت" است.

نوجوانانی که خوشحالند از اینکه سیگاری نیستند بلکه گاهی به صورت تفننی قلیان می‌کشند باید بدانند احتمال سیگاری شدن آنان زیاد است.

در مطالعاتی که حدود یک هزار فرد با سن 15-23 سال مورد بررسی قرار گرفتند و حدود 7 درصد آن‌ها از قلیان استفاده کرده‌اند.بعد از گذشت دو سال 39 درصد آن‌هایی که قلیان استفاده می‌کردند شروع به مصرف سیگار کردند درحالی که این مقدار برای کسانی که از قلیان استفاده نمی‌کردند 20 درصد بوده است.

محققان می‌گویند نیکوتین که هم در تنباکوی قلیان و هم در توتون سیگار وجود دارد و موجب اعتیاد به مصرف می‌شود،بنابراین استفاده از قلیان می‌تواند موجب اعتیاد به نیکوتین و در نتیجه روی آوردن به سیگار می‌شود.

دبیرکل مبارزه با دخانیات با هشدار نسبت به افزایش مصرف قلیان در دختران و زنان گفت: طی سال‌های گذشته سن استعمال قلیان در سنین دانشگاه بود که درحال حاضر به اوایل دبیرستان و به سنین کمتر از 15 سال رسیده و این هشدار جدی برای سلامت جامعه است اما بیشترین نگرانی‌ ما مربوط به افزایش مصرف قلیان در بین دختران و زنان جامعه است به طوری که براساس مطالعه‌ای در تهران حدود 3تا 4 درصد دختران دانشجو سیگاری و 12 تا 16 درصد قلیانی هستند.

وی افزود :زنان در خانواده علاوه بر سلامتی خود مسئول سلامت خانواده و فرزندان هستند اگر زنان بادار قلیان مصرف کنند موجب سقط جنین،وزن کم جنین و زایمان زود رس می‌شود.

وی حضور پررنگ نهادهای عملیاتی را در پیشگیری از استعمال دخانیات بسیار موثر عنوان کرد و خاطرنشان کرد:طی تفاهمنامه‌هایی (مثال:وزارت نفت) که امضا شد اعلام کردیم که استخدام کارکنان سیگاری در نهاد ممنوع است و همچنین دستود داده شد تا کلینیک‌های ترک سیگار در مجموعه‌ها تشکیل شود.


"مخاطبان گرامی می‌توانید از طریق آدرس اینترنتی
havades@yjc.ir مشکلات انتظامی خودتان را برای ما ارسال کنید."

انتهای پیام/
برچسب ها: تهدید ، خطر ، جدی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.