به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، افراط گراهای سرخورده از طالبان و سایر گروههای تروریستی، تحت تاثیر دستاوردهای گروه داعش و تبلیغات آنها قرار گرفته و پرچم سیاه رنگ این گروه را در مناطق مختلفی از افغانستان و پاکستان برافراشتهاند.
در پاکستان گروهی افراطی با انتشار یک فیلم از سر بریدن یک مرد، با داعش اعلام تبعیت کردند. در افغانستان حتی گزارشهایی مبنی بر بروز درگیری بین طالبان و شبه نظامیان داعش منتشر شده است.
با این حال تحلیلگران و مقامات میگویند تعداد حامیان داعش در افغانستان و پاکستان اندک است و افراد به دلیل پیوندهای قومی و طرد شدن از سوی قومها، گرایش کمتری به داعش دارند. اما افزایش این تعداد هم هرچند اندک میتواند موجب بی ثباتی در این منطقه و پیچیده کردن تلاشهای ناتو و آمریکا جهت خاتمه دادن به جنگ 13 ساله در افغانستان شود.
طالبان با داشتن 20 سال سابقه در مبارزه با دولت افغان و نیروهای بینالمللی همچنان برجستهترین گروه تروریستی است. اما به گفته یک دیپلمات، طالبان یک ایدئولوژی برجسته و نیروی نظامی جذاب ندارد و مسائل مورد نظر طالبان به نظر تاریخ گذشته میآیند و همین موضوع میتواند موجب برجستگی جذابیت داعش به ویژه برای جوانان افغانی و پاکستانی شود.
گروه داعش یک سوم هر دو کشور عراق و سوریه را تحت کنترل گرفته و در آنها با اعلام خلافت، شدیدترین خوانش از قوانین دین را اجرا میکند. این گروه همزمان از تمام مسلمانان خواسته تا با آن بیعت کنند. در مقابل طالبان بر افغانستان و پاکستان تمرکز کرده و حتی برخی از رهبران آنها واکنشهای مثبتی به پیشنهادات صلح از سوی دولتها دادهاند.
در همین حال گزارش شده است در استان هلمند در جنوب افغانستان، ملا عبدالرئوف، فرمانده سابق طالبان به عضو گیری برای داعش میپردازد.
همزمان در پاکستان با وجود تاکید دولت مبنی بر عدم حضور داعش در این کشور خود گروه داعش ادعا میکند حمایت بیش از 12 هزار نفر را در شمال غرب این کشور جذب کرده است.
/انتهای پیام