دکتر نصیر دهقان پزشک و پژوهشگر طب سنتی در گفتگو با
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران گفت:پلاگرا یک نوع بیماری است که به علت کمبود ویتامین B 3 در بدن تولید میشود و نشانههای آن ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و به وجود آمدن لکههای قرمز روی بدن است.
ضمناً در اسفناج مقدار زیادی آهن، ید، لسیتین، کلروفیل، کارتن، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک وجود دارد.
خواص طبی اسفناج
برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران، کمی سرد و تر است و برخی عقیده دارند که متعادل است، یعنی نه سرد و نه گرم است.
•برگ اسفناج منبع غنی ویتامین C , B 3 , A و آهن و پتاسیم میباشد.
•بدن را قلیایی میکند.
•خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.
•ورم رودهی کوچک را رفع میکند.
• برای ورم ریه مفید است.
• ملین است و یبوست را برطرف میکند.
• برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است.
• اسفناج به دلیل داشتن مادهای به نام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع میکند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن میشود.
•خوردن اسفناج در رفع تشنگی مؤثر است.
• برای از بین بردن ورم و دردگلو مفید است.
• برای رفع سرفههای خشک، برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید.
• آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوءهاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است، مفید میباشد.
•اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آب غوره بخورید، سردردهای ناشی از اختلال کیسهی صفرا را برطرف میکند.
•خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری میکند، مخصوصاً در افرادی که مشروبات الکی و سیگار مصرف میکنند.
وی افزود:تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری از سرطان رودهی بزرگ، معده، پروستات، حنجره و رحم مؤثر است.
• اسفناج کلسترول خون را پایین میآورد.
•بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند.
•اسفناج مانند جارو، رودۀ بزرگ را تمیز میکند.
• ترشحات لوزالمعده را افزایش میدهد.
• اسفناج سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است.
• اسفناج پخته برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار مؤثر است.
• رماتیسم و نقرس را درمان میکند.
•برای زیاد کردن شیر در مادران شیرده مؤثر است.
•سابقاً نوعی شربت از اسفناج تهیه میشد که در معالجهی خونریزیهاو کم خونی از آن استفاده میکردند.
• تخم اسفناج ملین و خنک کننده است.
•تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است.
•اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد.
•اسفناج چون دارای کلروفیل است، عضلات روده را تحریک و آسان میکند.
دهقان در خصوص مضرات اسفناج تصریح کرد: اسفناج به علت داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای کلیه و مثانه مناسب نیست. ضمناً آنهایی که سرد مزاج هستند، باید اسفناج را با ادویهی گرم، نظیر زنجبیل و هل میل نمایند.
انتهای پیام/