سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قزوین؛

افسردگی و پر خاشگری ناشی از کم خوابی است

بی خوابی یا کم خوابی یک علامت است که فرد به طور مستمر به خواب نمی رود، یا اینکه مشکل در به خواب رفتن، بیدار شدن مکرر در خلال شب همراه با ناتوانی یا اشکال در به خواب رفتن مجدد، بیدارشدن خیلی زود در صبح و خوابی که باعث تجدید قوا نشود را بیخوابی گویند.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قزوین؛ مدرس دانش خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی قزوین می گوید:کم خوابی درواقع بیماری به حساب نمی آید بلکه خود جزیی از علایم بیماری است.

محمد بیگی کم خوابی را ناشی از اضطراب و تنش هیجانی میداند و می گوید : احساس عدم امنیت، ترس از تنهایی، افسردگی و مصرف کافئین از دیگر علل کم خوابی است.
بگفته ی وی ، کم خوابی در بین زنان 1.4برابر مردان است.

خواب کافی تاثیر ضدافسردگی دارد

به گفته دکتر مومنی پزشک عمومی : کسانی که 6 تا 9 ساعت خواب شبانه دارند از کیفیت زندگی مطلوبتری برخوردار ند و کمتر احساس افسردگی می کنند.

چند ساعت خواب کافی است

برای اکثر بالغین و بزرگسالان بنظر می رسد که ۷ تا ۸ ساعت خواب در طول شبانه روز کافی باشد اما در کل میزان خوابی که شما نیاز دارید به عوامل متعددی بستگی دارد که از همه مهم تر، « سن » شماست

نوزادان بین ۱۶ تا ۱۸ ساعت در روز می خوابند. پیش دبستانی ها بین ۱۰ تا ۱۲ ساعت باید بخوابند. بچه های سنین مدرسه و نوجوان ها حداقل به ۹ ساعت خواب نیاز دارند تا خوب استراحت کنند. برای اکثر بالغین و بزرگسالان بنظر می رسد که ۷ تا ۸ ساعت خواب بهترین مقدار خواب باشد اما برای برخی از مردم ممکن است خواب کافی ۵ یا ۱۰ ساعت باشد

دکتر محمد بیگی معتقد است : با افزایش سن الگوی خواب شما تغییر می کند. خواب سبکتر در افراد میانسال بیشتر از جوانها دیده می شود و افراد به دفعات بیشتری در طول خواب از خواب بیدار می شوند این پدیده علل متعددی می تواند داشته باشد از جمله شرایط پزشکی و داروهای مورد استفاده در این افراد اما هیچ مدرکی وجود ندارد که افراد مسن تر نسبت به جوانها به خواب کمتری نیاز دارند

بگفته ی وی ، داشتن خواب کافی برای سلامتی شما مهم است چرا که سبب تقویت سیستم ایمنی می شود و بدن شما را در مقابله با بیماریها توانمند تر می کند.

یک توصیه پزشکی ، اگر شما خواب آلودگی مکرر را در طول روز تجربه می کنید حتی بعد از افزایش مقدار کیفیت خواب، باید با پزشکتان صحبت کنید. او ممکن است بتواند علت مشکلات خواب شما را تشخیص دهد و توصیه ای ارائه کند که چطور خواب شبانه بهتری داشته باشید

افسردگی و پرخاشگری با کم خوابی طولانی مدت


یک روانپزشک با اشاره به اینکه کم خوابیهای شدید و طولانی مدت در صورت عدم درمان موجب افزایش اختلالات روانپزشکی به خصوص افسردگی و اضطراب میشود، گفت: کم خوابی تحمل پذیری فرد را کاهش داده، وی را پرخاشگر و عصبی میکند.

بگفته ی دکتر محمدی ، کم خوابی خود به تنهایی محصول یک اختلال نیست بلکه از علائم بروز اختلالات روانپزشکی نظیر افسردگی و اضطراب در افراد است.

این روانپزشک با اشاره به اینکه اختلالات روانپزشکی از عوامل افزایش دهنده آمار خودکشی است، گفت: بی خوابی خود به تنهایی از عوامل خودکشی به شمار نمی رود بلکه همراهی با عوامل دیگر نظیر مشکلات خانوادگی یا تنهایی و اختلالات روانپزشکی منجر به خودکشی در افراد میشود.

دکتر محمدی اضافه کرد: باید به کم خوابیهای طولانی مدت و شدید با حساسیت بیشتری نگریست و برای درمان به پزشک متخصص مراجعه کرد.

انتهای پیام/ز

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.