سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گردشگری زمستانی، اسکی در ترکیه یا توچال خودمان؟

برخی از گردشگران که ترکیه را برای مقصد انتخاب می کنند می پندارند که ترکیه فقط در فصل تابستان و در سواحلش امکان جذب گردشگر دارد در حالی که در غیبت ایران، ترکیه بازار گردشگری زمستانی را هم از آن خود می کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،  اسکی و گردشگری زمستانی صنعت گردشگری را حتی در مرده ترین فصل زنده نگه می دارد و عجیب اینکه ایران با داشتن ظرفیت های مثال زدنی دراین بخش از گردشگری غایب بزرگ این بازیست.



چند سالی است که تور اسکی و گردشگری در ارزروم ترکیه در آژانسهای گردشگری ایران خود نمایی می کند. چرا که ترکیه با توسعه زیرساخت‌های گردشگری زمستانی به دنبال تبدیل‌شدن به مقصد گردشگران زمستانی است.

یکی از مقامات صنعت گردشگری «ترکیه» پیش از این اعلام کرده بود دولت این کشور برای جذب گردشگران زمستانی برنامه‌های ویژه‌ای دارد و می خواهد این کشور را به یکی از مقاصد گردشگران زمستانی تبدیل کند.

روزنامه حریت چندی پیش نوشت: دولت ترکیه قصد دارد با احداث 20 مرکزگردشگری زمستانی در این کشور، گردشگران زمستانی کشورهای مختلف را جذب کرده و از سفر سالانه 200 هزار گردشگر زمستانی این کشور به دیگر کشورها بویژه فرانسه برای گذراندن تعطیلات جلوگیری کند.

در چند سال گذشته بخش اعظم گردشگران ترکیه از کشورهای آلمان، روسیه، انگلیس و ایران بوده و مابقی نیز از کشورهای بلغارستان، هلند، گرجستان، فرانسه، سوریه و ایتالیا بوده‌اند. این در حالی است که مقصد 34 درصد گردشگران ترکیه منطقه گردشگری مدیترانه‌ای «آنتالیا» بوده است.

حال ترکیه می خواهد از ظرفیت گردشگری زمستانی خویش بهره ببرد.

تورهای اسکی ترکیه

ترکیه ظاهرا در جذب توریست های زمستانی موفق بوده است. پیامک ها و تبلیغاتی که این روزها برای اسکی در ترکیه دیده می شود، خود گویا سرمایه گذاری تورهای ایرانی برای فصل مرده گردشگری در ترکیه است. در حال حاضر برای یک تور زمینی به پیست پالان دوکن در ارزروم ترکیه برای 4 شب اقامت در هتل 4 ستاره باید یک میلیون و چهارصد هزار تومان بپردازید و برای هتل 5 ستاره و 5 ستاره تاپ بین یک میلیون 500 تا دو میلیون باید بپردازید.

اگر به صورت هوایی بخواهید سفر کنید پیست کارتاکایا که از آنکارا ترانسفر می شود برای هتل 5 ستاره و 4 شب باید دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بپردازید. زمان این تورها مابین اواسط دیماه تا پایان بهمن است.

گردشگری زمستانی و موقعیت ایران

كشورهايي كه داراي موقعيت هاي مناسب كوهستاني و دامنه هاي برفگير هستند شرايط ايده آل براي توريسم زمستاني به وجود مي آوردند. آنچه كه به توريسم زمستاني رونق مي بخشد، شرايط و عوامل مناسبي است كه به طور نسبي با يكديگر در رابطه هستند. مهمترين اين عوامل عبارتند از: درجه حرارت مناسب در فصل زمستان، ميزان آفتابي بودن روزها، سرعت باد، پوشش برف، ناهمواريها و پوشش گياهي.

در توريسم زمستاني، ارتفاع برف و مدت زماني كه بر روي زمين باقي است، نقش مهمي دارد. ارتفاع مطلوب برف40 تا 60 سانتي متر در يك دوره طولاني است. از نقطه نظر پوشش گياهي نيز، جنگلهاي سرو و كاج مهمترين شرايط مناسب در تفريحات زمستاني را فراهم می کند. علاوه بر اين، زيبايی جنگلهای سرو و كاج با پوشش برفی خود، زيبايی خاصی برای توريستها دارد.

مناطق و اماكني كه براي توريسم زمستاني مورد توجه قرار مي گيرند مي بايست شرايطي را داشته باشند كه موجبات رضايت خاطر توريستها را فراهم کند. آنچه كه در اين رابطه حايز اهميت است تعداد روزها با حد متوسط درجه حرارت 5 تا 15 درجه، ميزان ساعات آفتابي در روزهاي زمستان، مدت پوشش برف و ارتفاع آن، زيبايي پوشش گياهي و چشم اندازهاي طبيعي فصل زمستان است. در كنار اينگونه مي توان از وجود امكانات و تأسيسات توريست زمستاني هم نام برد.

كشورهاي منطقه آلپ با موقعيت كوهستاني خود شرايط ايده آل اين نوع توريسم را دارا هستند و در بين آنها كشور اتريش و سوئيس به علت در اختيار داشتن بخشهاي متناوبي از كوهستانهاي آلپ و وجود امكانات خدماتي، رفاهي و توريستي امروزه از مهمترين مراكز توريسم زمستاني هستند.

اما ایران نیز در این میان از امکانات و پتانسیل های خوبی در این زمینه برخوردار است.

به عنوان مثال استان اردبیل در ارتفاع یک هزار و 500 متری از سطح دریا قرار دارد و به عنوان یک منطقه سردسیر و کوهستانی ، برف بیش ازهفت ماه میهمان کوهستان های اطراف و حتی برخی شهرهای آن است؛ برفی که به گفته کارشناسان می توانست در صورت اتخاذ تدابیر مناسب در قالب فرصتی بی نظیر در زمینه گردشگری موجب افزایش اشتغال، درآمدزایی و عامل سرعت بخشی در رشد و توسعه استان عمل کند.

تنها دو پیست اسکی اندبیل در جوار رشته کوه های تالش در خلخال و آلوارس در دامان سبلان در سرعین وجود دارد که آنها نیز آن طور که باید فعال نیستند و تنها استفاده ای مقطعی و محلی دارند.

بخش محدودی از دامنه سبلان در منطقه سرعین میزبان پیست اسکی آلوارس یکی از بزرگترین پیست های کشور است؛ که البته همین پیست موجود نیز در بیشتر اوقات سال تعطیل بوده و در فصل تابستان نیز گردشگران صرفا از تله سی یژ آن استفاده می کنند.

پیست اسکی الوند یا تاریک دره این پیست در ۱۰ کیلومتری جنوب غربی جاده گنجنامه در شهر همدان و در دامنه‌های کوه‌های الوند قرار گرفته‌است. این پیست اسکی رسماً در سال ۱۳۶۴ مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌است. سه دستگاه تله اسکی در روزهای اسکی در خدمت علاقمندان این ورزش است. در حال حاضر این پیست سالن غذاخوری، خوابگاه و سایر امکانات موردنیاز یک اجتماع حدود ۵۰۰ نفر را دارد.

در حال حاضر در ايران 16 پيست اسكي وجود دارد كه از ميان آنها 3 مجموعه داراي امكانات اقامتي، 5 مجموعه فقط رستوران دارند و بقيه از حداقل امكانات محروم هستند، از اين بين، پيست‌هاي آبعلي، شمشك و ديزين در استان تهران قابليت پذيرايي از گردشگران خارجي را دارد.

برچسب ها: گردشگری ، زمستانی ، توچال
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.