سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بی‌بی‌سی نمایش کاریکاتور پیامبر اسلام را آزاد کرد + عکس

شبکه دولتی انگلیس به بهانه پوشش خبری اتفاقات اخیر فرانسه، کاریکاتوری موهن از پیامبر اسلام را به نمایش گذاشت. این درحالی است که براساس مقررات خبری پیشین این شبکه، هرگونه نمایش چهره پیامبر اسلام ممنوع بوده است؛ اما بی‌بی‌سی پس از این برنامه با زیر سؤال بردن دستورالعمل خود مدعی شد که این دستورالعمل قدیمی بوده و در حال بازبینی و اصلاح است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،بنگاه سخن‌پراکنی دولتی انگلیس (British Broadcasting Corporation) در اقدامی موهن، همزمان با حوادث اخیر پاریس، کاریکاتور مجله شارلی ابدو از پیامبر اسلام (ص) را پخش و پس از آن اعلام کرد که دستورالعمل قبلی مبنی بر ممنوعیت نمایش دادن چهره پیامبر اسلام در حال بازبینی و تغییر است.

روزنامه گاردین هم از تغییر قوانین تنظیم خبر بی‌بی‌سی خبر می‌دهد. این روزنامه انگلیسی در این رابطه نوشته است: "بی‌بی‌سی قوانین قبلی‌اش مبنی بر ممنوعیت نمایش چهره [حضرت] محمد "به هر شکل یا در هر حالت" را تغییر داده است؛ این تغییر آنجا نمایان شد که شبکه بی‌بی‌سی1 در برنامه "خبر ساعت 10" روز پنجشنبه خود کاریکاتور نشریه "شارلی ابدو" از [حضرت] محمد را نمایش داد."


خبر گاردین از آزاد شدن نمایش تصاویر پیامبر اسلام در مجموعه رسانه‌های بی‌بی‌سی


به گزارش گاردین، این بخش خبری، تصویری از استفان شاربونیه سردبیر مقتول شارلی ابدو در حادثه روز چهارشنبه پاریس نمایش داد که کاریکاتوری موهن از پیامبر اسلام (مربوط به شماره ماه دسامبر 2011 این نشریه) را در دست دارد.


تصویری که بی‌بی‌سی روز پنج‌شنبه از کاریکاتور موهن از پیامبر اسلام (ص) "شارلی ابدو" نمایش داد
(تصویر این کاریکاتور موهن توسط مشرق "محو" شده و در گزارش بی‌بی‌سی بصورت واضح نمایان است)

گاردین در ادامه مطلب خود به دستورالعمل تنظیم خبر بی‌بی‌سی اشاره می‌کند که بطور اتفاقی بلافاصله در برنامه "وقت پرسش" از این شبکه پخش شد. دیوید دیمبلبی (David Dimbleby) مجری این برنامه بخشی از این دستورالعمل را اینگونه می‌خواند: «لازم است مراقبت‌ و ملاحظات لازم در مورد انتشار تصاویر شخصیت‌ها مذهبی که می‌تواند موجبات اهانت را فراهم آورد، بکار بسته شود. چهره پیامبر اسلام به هیچ شکل و حالتی نباید نشان داده شود.»


اما بی‌بی‌سی پس از این برنامه با زیر سؤال بردن دستورالعمل خود مدعی شد که این دستورالعمل قدیمی بوده و در حال بازبینی و اصلاح است که این روند ارتباطی با اتفاقات پاریس ندارد و همچنین برنامه‌سازان این شبکه خبری حق دارند قضاوت‌ها و تحلیل‌های خود را در برنامه‌هایشان اعمال کنند و موارد حساس بصورت موردی بررسی خواهد شد.

گاردین در انتها می‌نویسد متن دستورالعمل تنظیم خبر بی‌بی‌سی که پیش‌تر بر روی وبسایت این شبکه خبری در دسترس بود، از روز جمعه غیرقابل دسترسی است.


صفحه دستور العمل تنظیم خبر بی‌بی‌سی که روز جمعه از خروجی سایت این شبکه حذف شد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.