سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حقیقی در همایش تخصصی مبارزه با قاچاق کالا و ارز خبر داد:

هزینه صادرات و واردات از مسیرهای قانونی 4 برابر هزینه قاچاق است/ 1200 میلیارد تومان ارزش کالاهای مکشوفه در سال 92

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: یک هزار و 200 میلیارد تومان ارزش کالاهای قاچاق مکشوفه در 9 ماهه سال جاری است که نسبت به سال گذشته 24 درصد افزایش داشته است.

به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران حبیب‌اله حقیقی رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در همایش تخصصی روسای پلیس که صبح امروز یکشنبه که در ستاد ناجا برگزار شد اظهار کرد: سرمایه‌گذاری و اشتغال و مسایلی که در حوزه مباحث اقتصادی در کشور مطرح است تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد کشور دارد به گونه ای که اگر بخواهیم طرح‌های کلان اقتصادی را در کشور اجرا کنیم و موضوعیت خروج از رکود معنی و مفهوم پیدا کند باید به معضل قاچاق کالا در حوزه اقتصاد فکر کنیم.چرا که بدون پرداختن بر این موضوع مسائل اقتصادی با شرایط سختی همراه خواهد بود.

وی درادامه با اشاره به اینکه تمام بودجه عمرانی کشور 30 هزار میلیارد تومان است ادامه داد: حجم قاچاق کالا در کشور دو برابر کل بودجه عمرانی است و این نمایانگر این موضوع است که قاچاق فراتر از حوزه مسائل اقتصادی در مسائل عمومی کشور ایفای نقش می‌کند.

حقیقی در خصوص آمار سال 92 در رابطه با کالاهایی که از طریق معابر غیر رسمی که هیچ تشریفات گمرکی و قانونی برای آن مرتبط نیست گفت: 1.10 میلیارد دلار از کالای قاچاق از10 معبر غیر رسمی وارد کشور می‌شود که این رقم را می‌توانیم معادل 175 هزار شغل تعریف کنیم.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین بیان کرد: در حوزه مسائل اقتصادی خسارات مربوط به قاچاق بعضا قابل جبران است اما در حوزه مسائل سلامت محور صدمات وارده قابل جبران نیست.

حقیقی در خصوص علل و عوامل قاچاق کالا در کشور یاد آور شد: در آسیب‌شناسی که در این حوزه صورت گرفته است وقوع قاچاق کالا در کشور متاثر در عواملی نظیر مشکلات موجود در فرآیند رسمی صادرات و واردات کالا در کشور است.

وی با اشاره به اینکه فرآیندهای رسمی باید فرآیندهای تسهیلاتی باشد ادامه داد: که متاسفانه فرآیندهای رسمی واردات و صادرات فرآیندهای ممانعتی است که از جمله این ممانعت‌ها می‌توان به بحث تعرفه، تعدد سازمان‌ها و قوانین اشاره کرد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز همچنین تاکید کرد: هزینه های کسی که بخواهد از مسیر غیر رسمی کالا وارد کند 4.6 درصد است این در حالی است که اگر فرد بخواهد از طریق مسیر رسمی اقدام به وارد کالا کند این عدد 17 درصد است که 4برابر هزینه ای است که از طریق مسیر غیر رسمی و قاچاق صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه با احتساب این اعداد و ارقام قاچاق کالا کاملا به صرفه است تصریح کرد: تا زمانی که قاچاق به صرفه باشد این مسیر یک مورد توجه قرار می‌گیرد. از این رو به هر اندازه که بتوانیم این فاصله راکم کنیم و هزینه های فرآیند رسمی واردات را کاهش دهیم به همان اندازه نیز قاچاق کالا کاهش می‌یابد.

حقیقی همچنین تاکید کرد: در حوزه قاچاق باید در مسیر اقدامات پیشگیرانه قدم بگذاریم ومسیر تجارت را سهل کنیم تا قاچاق به صرفه نباشد و در مقابل را مسیر قاچاق را سخت کنیم تا مسیر رسمی موضوعیت یابد.

وی در خصوص دیگر عوامل وقوع قاچاق کالا گفت: تنوع موضوعیت قاچاق کالا از دیگر مواردی است که افراد به سمت مسیرغیر قانونی کشیده می‌شوند.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه 4 حوزه قاچاق کالاهای مجاز، کالاهای مجاز به مشروط، کالاهای یارانه‌ای و کالاهای ممنوع مورد توجه است ادامه داد: وقتی بررسی می‌کنیم بیش از 100 نوع قاچاق مربوط به موضوع قاچاق کالاهای ممنوعه است که آماری قابل توجهی است به گونه ای که ناچار شدیم با همفکری دستگاه‌های عضو ستاد، 20 نوع کالا را به عنوان کالای هدف تعریف کنیم چرا که اگر بخواهیم به همه موضوعات بپردازیم کار بسیار گسترده‌ای است.

وی با اشاره به اینکه در مسیر مبارزه با قاچاق کالا و ارز باید رویکردی را در نظر بگیریم که در ابتدا رشد قاچاق را متوقف کنیم یادآور شد ما بایستی طوری عمل کنیم که در یک فاصله زمانی 5 ساله در مسیر کاهش قاچاق قرار بگیریم.

*افزایش 20 برابری قاچاق کالا

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اینکه در اوایل انقلاب ارزش کالاهای قاچاق 1.3 بوده است و در حال حاضر در سال 93 ، 20 میلیارد تومان است گفت: از این رو شاهد افزایش 20 برابری قاچاق کالا از ابتدای انقلاب تا سال 93 بوده‌ایم.

حقیقی در خصوص آمار مکشوفات کالای قاچاق گفت: در 9 ماهه امسال 1200 میلیارد تومان ارزش کالاهای مکشوفه است که این عدد نسبت به سال گذشته 24 درصد رشد داشته است که در این بین 250 پرونده مربوط به قاچاق های با ارزش بیش از 500 میلیون تومان 69 پرونده مربوط به قاچاق کالا به ارزش بیش از 100 میلیون تومان و 64 هزار پرونده مربوط به قاچاق کالا به ارزش زیر 100 میلیون تومان است که عمدتا از 10 میلیون تومان ارزش گزاری شده است.


"مخاطبان گرامی می‌توانید از طریق آدرس اینترنتی havades@yjc.ir مشکلات انتظامی خودتان را برای ما ارسال کنید."

 
انتهای پیام/
 
برچسب ها: کالا ، قاچاق ، ارزش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.