سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موسوی نژاد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد

افت قیمت طلای سیاه تلنگری برای ساخت آینده روشن/ به تهدید قیمت نفت رویکرد فرصت‌محور داشته باشیم

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در شرایط فعلی دشمنان از نفت به عنوان ابزار سیاسی استفاده می‌کنند تا با کاهش قیمت‌ها، بوجه کشور را تحت تاثیر قرار دهند، بنابراین افت قیمت نفت یک تلنگر است تا در آینده شرایط بهتری داشته باشیم.

سیدمهدی موسوی نژاد در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی اظهار داشت: کاهش قیمت نفت بخشی از سناریوی تحریم‌ها علیه نظام جمهوری اسلامی ایران برای تحت فشار قرار دادن کشورمان است.   
 
وی در رابطه با تاثیر کاهش قیمت نفت در بودجه گفت: به طور یقین افت قیمت نفت در لایحه بودجه کشور تاثیرگذار بوده به طوری که بیش از یک سوم بودجه وابسته به نفت است.   
 
موسوی نژاد تصریح کرد: کاهش قیمت یک فرصت خوب برای کشور ما در جهت تامین منابع درآمدهای غیرنفتی بجای نفت است؛ مسلما قیمت نفت باز هم کاهش پیدا خواهد کرد و در این زمینه شکی وجود ندارد. مسئولان کشور نیز بایستی به خود بیایند تا از این فرصت بوجود آمده نهایت استفاده را ببرند.
 
افت قیمت طلای سیاه یک تلنگر برای آینده بهتر
 
وی با بیان اینکه افت قیمت نفت یک تلنگر است تا در آینده شرایط بهتری داشته باشیم، گفت: باید با توجه به این واقعیت برای کاهش وابستگی بودجه به نفت برنامه ریزی و اقدام کرد.
 
نماینده مردم دشتستان اظهار داشت: با توجه به اینکه مبنای فروش نفت در لایحه بودجه سال بعد، 72 دلار پیش بینی شده و در حال حاضر قیمت نفت به زیر 50 دلار رسیده این روند می‌تواند بودجه سال 94 را 30 تا 35 درصد تحت تاثیر قرار دهد.
 
وی افزود: برنامه مجلس این است که راهکارهای جبران کسری درآمدهای نفتی در بودجه سال آینده را شناسایی و بودجه‌ای مستقل از نفت را ارائه کند.
 
عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: با توجه به اینکه سهم صندوق توسعه ملی از درآمدهای نفتی در سال آینده 20 درصد پیشنهاد شده کمااینکه باید 32 درصد باشد، نمی‌توان خیلی به منابع صندوق تکیه داشت.
 
ایجاد شوک اقتصادی به مردم با افزایش قیمت حامل‌های انرژی 

وی ادامه داد: در حوزه درآمدهای مالیاتی هم نمی‌توان بیش از این به مردم فشار وارد کرد و از سوی دیگر افزایش قیمت حامل‌های انرژی شوک اقتصادی دیگری برای مردم ایجاد خواهد کرد.
 
موسوی نژاد تصریح کرد: دولت در تکاپو است تا به نحوی مجلس را قانع کند و باید به تهدید قیمت نفت رویکرد فرصت‌محور داشته باشیم تا وضعیت به نحو مطلوب ساماندهی شود.
 
عضو کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: اما در نهایت نتیجه‌ای که بر اثر افت قیمت نفت و تحت تاثیر قرار گرفتن بودجه سال 94 ایجاد می‌شود  چیزی جز کاهش سهم پروژه‌های عمرانی نیست و پیش بینی و اتخاذ تدابیر لازم در این راستا ضروری است.
 
قطع کامل وابستگی بودجه به درآمدهای نفتی با اتخاذ تدابیر هوشمندانه
 
عضو کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: در حال حاضر یک فرصت استثنایی برای کشور به وجود آمده تا قطع کامل وابستگی بودجه به درآمده‌های نفتی را تحقق ببخشیم؛ البته این موضوع جزیی از سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری است و به استناد بند 18 این سیاست، سران 3 قوه مکلف شدند در حوزه درآمدهای بودجه کشور هیچگونه وابستگی به نفت نداشته باشد.  
 
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی به فرموده مقام معظم رهبری، کشور باید به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت کند، تصریح کرد: در حال حاضر ما یک بشکه نفت صادر می‌کنیم و در عوض کالاهایی با 20 برابر قیمت آن بشکه از کشورهای دیگر وارد می‌کنیم و البته این در شرایطی است که قیمت نفت در بالاترین حد خود باشد، در حالی که دانشمندان غیرتمند ایرانی خود می‌توانند همین کالاها و نیازمندی‌ها را در داخل تولید کنند.  

موسوی‌نژاد افزود: توجه به سایر صنایع از جمله کشاورزی و گردشگری می‌تواند به پویایی اقتصاد کشور کمک کند؛ به عنوان مثال صنعت کشاورزی از نظر مواد اولیه نیاز به خارج ندارد چرا که با خودباوری و توجه به این بخش عرصه برای اشتغال‌زایی و سرمایه‌گذاری برای تولید و صادرات فراهم می‌شود.
 
عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی دشمنان از نفت به عنوان ابزار سیاسی استفاده می‌کنند تا با کاهش قیمت‌ها، بوجه کشور را تحت تاثیر قرار دهند؛ اگر هزینه اداره کشور کاهش یابد، یقینا بزرگترین خدمت را به نسل آینده و فعلی ارائه کرده‌ایم.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.