به گزارش
حوزه دولت باشگاه خبرنگاران و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، در ابتدای این جلسه سیدرضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران با تقدیر از اعضای هیأت امنا که با برگزاری جلسه زمینه بررسی برنامههای این سازمان علمی و فرهنگی را فراهم آوردند به تبیین رویکردهای اتخاذ شده در دولت تدبیر و امید برای ایفای نقش مؤثر سازمان پرداخت.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی دیجیتال کردن و به اشتراک گذاشتن منابع را به عنوان یکی از سیاستهای جدی سازمان برشمرد و افزود: توسعه همکاریهای بینالمللی با کتابخانههای ملی و آرشیوهای جهان و نهادهای بینالمللی مرتبط، گسترش ذخایر و میراث معنوی اعم از نسخ خطی و نادر و منابع دیداری و شنیداری، تبدیل کتابخانه ملی به یک کانون فرهنگی از طریق برنامههای مستمر اندیشگاه، گسترش پژوهشهای بنیادی، تدوین دانشنامههای فرهنگ و اسناد، تعامل و همکاری با سایر نهادهای کتابخانههای و اسنادی در سطح ملی از رویکردهای سازمان است.
صالحی امیری با اشاره به رونمایی از پروژه تاریخ شفاهی عصر پهلوی دوم از گسترش حوزه تاریخ شفاهی به عنوان یکی از کانونهای اصلی ثبت و انتقال حافظه ملی برشمرد و افزود: متأسفانه در سالهای گذشته منابع غیرفارسی خریداری نشده است و همین دلیل گسترش منابع عربی و لاتین در دستور کار سازمان قرار دارد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی تقویت و ایجاد کتابخانههای ملی تخصصی کودکان، نابینایان، زنان و علوم پزشکی و همچنین ساماندهی نیروی انسانی را دیگر رئوس برنامههای سازمان در دوره جدید برشمرد.
در ادامه جلسه علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تقدیر از برگزاری جلسه هیأت امنا، گزارش صالحی امیری را نشانۀ تحول در سازمان دانست و گفت: پیشنهاد میشود برنامههای دیجیتال کردن منابع و خرید نسخههای خطی نادر ایرانی به ویژه نسخههایی که در شبه قاره و آسیای میانه موجود است به عنوان دو اولویت نخست برنامهها پیگیری شود.
محمد نهاوندیان، سرپرست نهاد ریاست جمهوری نیز با تقدیر از برنامههای کتابخانه ملی بر دیجیتال کردن منابع تأکید کرد و گفت: گسترش تعامل دیجیتال با سایر کتابخانههای جهان باید در دستور کار قرار گیرد به نحوی که یک عضو کتابخانه ملی ایران پس از ورود به درگاه سازمان امکان دسترسی به منابع سایر کتابخانههای جهان را داشته باشد.
رئیس دفتر رئیس جمهور پیشنهاد کرد؛ با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامهریزی تدبیری اندیشیده شود تا در خرید منابع اعم از کتابها و نشریههای تخصصی هماهنگی و مشارکت بین کتابخانه ملی، وزارت علوم و وزارت بهداشت ایجاد شود تا ضمن صرفهجویی و هماهنگی، از خریدهای موازی اجتناب شود.
هیأت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی در ادامه با تشکیل کمیته ملی اسناد الکترونیکی موافقت و خواستار تسریع در امر ساماندهی و تعیین تکلیف اسناد الکترونیکی دستگاهها شد.
هیأت امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی همچنین ساماندهی نیروی انسانی و بازنگری در ساختار تشکیلاتی را ضروری دانست و سازمان را موظف به ارائه اصلاحات پیشنهادی برای بازنگری در ساختار و منابع انسانی کرد.
انتهای پیام/