سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساخت نیروگاه‌هایی با راندمان بیش از ۵۰ درصد

محققان با استفاده از نانوذرات موفق به ساخت کامپوزیتی شدند که قادر است ۹۰ درصد از نور خورشید را به گرما تبدیل نماید.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ محققان با استفاده از نانوذرات موفق به ساخت کامپوزیتی شدند که قادر است ۹۰ درصد از نور خورشید را به گرما تبدیل نماید که این ماده برای تولید برق در نیروگاه‌های خورشیدی مناسب است. 
 
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا موفق به ساخت ماده‌ای مبتنی بر نانوذرات شدند که قادر است ۹۰ درصد از نور خورشید را جذب نموده و به حرارت تبدیل نماید. این ماده جدید تا دمای ۷۰۰ درجه سانتیگراد در برابر گرما مقاوم بوده و می‌تواند در معرض نور خورشید و رطوبت، سال‌ها دوام داشته باشد. این درحالی است که پیل‌های خورشیدی فعلی در دماهای پایین کار نموده و به دلیل حرارت دیدن باید تعویض شوند. 
 
برای ساخت این ماده جدید محققان از موادی با ابعاد مختلف از ۱۰ نانوم‌تر تا ۱۰ میکرون استفاده نمودند. 

این ساختار جدید می‌توانست نور خورشید را به دام انداخته و در دمای بالا نیز کار نماید. در حال حاضر، ۳. ۵ گیگا وات انرژی در سراسر جهان از متمرکز نمودن نور خورشید (CSP) به‌دست می‌آید که برای تامین انرژی ۲ میلیون خانه کافی است. 
 
این روش تامین انرژی، شباهت زیادی به روش تولید برق از سوخت‌های فسیلی دارد؛ زیرا در هر دو گرمای تولید شده موجب تبخیر آب شده و در ‌‌نهایت انرژی الکتریکی تولید می‌شود. 
 
برای ساخت نیروگاه خورشیدی بیش از ۱۰۰ هزار آیینه نور خورشید را به سوی یک برج متمرکز نموده و یک ماده جاذب، نور خورشیدی را به گرما تبدیل می‌نماید. ماده تولید شده در این پروژه می‌تواند با کمترین هدر رفتن، نور تابیده شده را به گرما تبدیل نماید.


انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.