سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشت گیاهان دارویی؛

استان اردبیل از قطب‌های مهم کشت گیاهان دارویی در کشور است

استان اردبیل به دلیل تنوع آب و هوایی از قطبهای مهم کشت گیاهان دارویی در کشور محسوب می‌شود.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل؛ کشور ایران به عنوان کشوری چهار فصل دارای بیش از 8 هزار گونه گیاهی است که استعدادهای آن را در بخش گیاهان دارویی بیش از پیش روشن می‌نماید در این میان استان اردبیل از استان های غنی در زمینه گیاهان دارویی است و مردم این استان از زمان‌های قدیم برای درمان بیماری‌های خـود از این گیاهان شفا بخش استفاده می‌کرده‌اند.

گیاهان دارویی شامل گل گاو زبان، زنجبیل ، ختمی ، دارچین ،پاپاور، آویشن و بابونه، به لیمو، نعناع فلفلی، بادرنجبویه، مریم گلی، آویشن باغی، گل راعی و... است.

گیاهان دارویی گیاهانی هستند که یک یا برخی از اندام‌های آنها حاوی ماده‌ی موثری‌ است که این ماده که کمتر از یک درصد وزن خشک گیاه را تشکیل می‌دهد، دارای خواص دارویی موثر بر موجودات زنده ‌است.

همچنین کاشت، داشت و برداشت این گیاهان به منظور استفاده از ماده‌ی موثره‌ی آنها انجام می‌گیرد.

استـفاده از گیـاهان دارویی به علت دستـرسی آسان و کم هزیـنه و مهم تر از همه نسبت به داروهای شیمیایی عوارض جانبی کمتری دارد

شناسایی بیش از 400 گونه گیاه دارویی در اردبیل

اسبقیان عضو شورای عالی پزشکی ایران گفت : بیش از 400 گونه گیاهان دارویی در جنگل ها و مراتع استان اردبیل پراکنده است اما فقط 13 گونه آن مورد استفاده اصولی و دارویی قرار گرفته است.

این استاد دانشگاه افزود: درحال حاضر مراکز تحقیقات جهاد کشاورزی و دانشگاه آزاد اسلامی برای نمونه برداری و کشت آزمایشی گیاهان دارویی و معطر گام هایی برداشته اند اما با توجه به گستره این نوع گیاهان در مناطق مختلف استان به نظر می رسد توجه به بخش خصوصی در این زمینه هم ضروری باشد.

وی خاطرنشان کرد : در صورت حمایت دولت از بخش خصوصی می توان انواع گیاهان دارویی را در استان تولید ، بسته بندی و به استان ها و حتی کشورهای دیگر صادر کرد.

راه اندازی مرکز رشد فناوری فرآورده‌های گياهان دارويی در اردبیل

رئیس جهاد دانشگاهی اردبیل گفت: جهاد دانشگاهی با راه‌اندازی مرکز رشد فناوری فرآورده‌های گياهان دارويی از ایده‌ها و طرح‌های تولیدی با توجیه اقتصادی بالا حمایت می‌کند.

وی افزود: در راستای به ثمر رسيدن این طرح‌ها تسهیلات کم‌بهره در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته و در عین حال فضای فیزیکی و امکانات آزمایشگاهی در اختیار فرد متقاضی قرار داده می شود.

نقش گیاهان دارویی در توسعه اقتصادی و اشتغالزایی استان اردبیل

مجید خدابخش استاندار اردبیل با اشاره به این‌که استان اردبیل به‌ لحاظ ویژگی‌های اقلیمی و تنوع آب و هوایی از مناطق مهم رویش گیاهان دارویی به‌ویژه شیرین بیان است، گفت: توسعه‌ی کشت و تولید گیاهان دارویی در استان نقش بسزایی در توسعه‌ی اقتصادی و اشتغالزایی استان دارد.

وی درخصوص سرمایه گذاری در بخش دارو در استان افزود: ورود بخش خصوصی در حوزه‌های مختلف به‌ویژه سرمایه‌گذاری در تولید، توزیع و پخش دارو در استان سبب می‌شود که فعالیت‌های مختلف با سرعت هرچه بیشتری ادامه یابد.

باقري داروساز و محقق گياهان دارويي و سرپرست آزمايشگاه‌های تحقيقاتي گياهان دارويي و آب‌های معدني استان اردبيل هم علل ناموفق بودن ايران در کشت و توسعه گياهان دارويي را نگاه سنتي به اين موضوع می‌داند و مي‌گويد دانشگاه‌ها در اين خصوص برنامه مدوني ندارند.

بی شک با برنامه ریزی های دقیق، بکارگیری فارغ التحصیلان و متخصصان طب سنتی، ایجاد داروخانه‌های گیاهی، نظارت بیشتر بر عملکرد عطاری‌ها و تحقیقات ویژه در خصوص کاربردگیاهان دارویی به عنوان مواد اولیه صنعت داروسازی، تا حدود زیادی می‌توان از بروز بیماری‌ها پیشگیری کرد و ضمن کاهش عوارض و هزینه‌های درمان، وابستگی دارویی کشور را نیز کاهش داد .

انتهای پیام/ز

برچسب ها: اردبیل ، گیاهان ، دارویی ، کشت ، توسعه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.