سید جعفر تشکری هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در گفتوگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، با بیان این که علی رغم اظهارات یکی از مسئولان منشأ آلودگی هوا مشخص است، مطابق آمار 80درصد آلودگی هوای تهران را مرتبط با مواد متحرک دانست و اظهار داشت: البته آنالیز شرکت کنترل کیفیت هوا نیز مؤید این امر است.
*راه حل مقابله با آلودگی هوا روشن استوی با اشاره به این که ذرات ناشی از احتراق خودروها از بیشترین سهم در آلودگی هوا برخوردار است، افزود:هر چند بر این اساس راه حل رفع معضل آلودگی هوا بسیار روشن است اما باید گفت این راه حلها در سه ماه آذر، دی و بهمن پاسخگو نخواهد بود چرا که در این ماهها با پدیده وارونگی هوا مواجه میشویم.
مشاور شهردار تهران با تاکید بر این که متاسفانه همواره تصمیم گیریها منحصر به این سه ماه میشود گفت: مسئولان باید بدانند که این سه ماه زمان تصمیم گیری نیست.
تشکری هاشمی ارتقاء کیفیت سوخت را یکی از عوامل مؤثر در کاهش آلودگی هوا دانست و افزود: هر چند کیفیت گازوئیل با نوساناتی همراه بود و عرضه گازوئیل یورو4 این نوسانات را بهبود خواهد بخشید اما در مجموع این روند مناسب ارزیابی میشود.
*طرح از رده خارج کردن خودروهای فرسوده نامناسب بوده وی در ادامه از تردد خودروهای فرسوده و نیز تولید خودروهای با استاندارد پایین به عنوان 2عامل مؤثر در تشدید آلودگی هوا یاد کرد و اظهار داشت: متأسفانه طرح از رده خارج نمودن خودروهای فرسوده نیز نامناسب است چرا که این مسئله با توجه به تعداد بی شمار خودروها، نبود بودجه مناسب دولت و نیز نظام جبرانی امکان پذیر نیست.
*اتخاذ سیاستهای مناسب تردد خودروهای فرسوده را کاهش خواهد داد معاون امور حمل و نقل و ترافیک شهرداری با بیان این که اتخاذ اقدامات و سیاستهای مرتبط با خودروهای فرسوده استفاده و تردد از این خودروها را کمتر خواهد ساخت، گفت: افزایش بیمه خودروهای فرسوده به جای خودروهای با کیفیت استاندارد بالا و نیز کاهش سهمیه بنزین این خودروها میل به استفاده از آنها را کاهش خواهد داد.
تشکری هاشمی با بیان اینکه به کارگیری خودروهای فرسوده در شهرهای برخوردار از پدیده آلودگی هوا نظیر تهران مقرون به صرفه نیست خاطرنشان کرد: اجازه استفاده از خودرو فرسوده به مالکان آنان تا روز تعویض به معنای ارزش قائل شدن به حق یک فرد در مقابل عدم ارزش به حقوق دیگران است، چرا که هر ساله تعداد زیادی از افراد به این دلیل جان خود را از دست میدهند پس باید به سمت سیاستهای سخت گیرانه تر حرکت کرد.
انتهای پیام/