به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، یحیی آلاسحاق رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی تهران در نشست هیأت نمایندگان که صبح امروز برگزار شد با اشاره به نرخ رشد چهار درصد اقتصادی که از سوی بانک مرکزی اعلام شده گفت: ارقامی که از سوی بانک مرکزی اعلام میشود باید اینگونه تلقی کنیم که حتما درست است و تردیدی در آن نباید کرد وگرنه در اقتصاد سنگ روی سنگ باقی نمیماند.
وی افزود: بنابراین نباید در زمینه رشد چهار درصد اقتصادی که بانک مرکزی اعلام کرده هیچگونه شکی کنیم اما نکته مهم اینجاست که ترکیب حوزههایی که بانک مرکزی اعلام کرده در حال رشد هستند باید بیشتر بررسی شود.
رئیس اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: طبق آمار اعلام شده از سوی بانک مرکزی حوزههای صنایع، خودروسازی، پتروشیمی و صنایع ساختمانی رشد چهار درصد را تجربه کردند که این حوزهها وابسته به دولت است اما صنایع کوچک و متوسط در همه حوزهها به استناد آمار و واقعیات بسیار مشکل دارند .
وی ادامه داد: مشکلاتی نظیر پشتیبانیهای مالی، مشکلات صادراتی، مشکلات وارداتی و مشکلات بدهی به سیستم بانکی و کمبود نقدینگی بنگاههای کوچک و متوسط را در شرایط نامناسبی قرار داده که روز به روز بدتر میشود از طرف دیگر قریب به اتفاق واحدهای رشد یافته دولتی هستند و بخش خصوصی در این حوزه سهمی ندارد ضمن اینکه این بخش در فشار است.
به گفته آلاسحاق باید به مشکلات نظام بانکی برای حمایت از رشد صنعتی توجه کرد که این مشکلات شامل عدم کفایت سرمایه، بالا بودن میزان بدهیهای معوق، عدم هماهنگی نرخ سود با نرخ تورم و تنگناهای اعتباری است.
وی تأکید کرد: تا زمانی که این مشکلات حل نشود به دلیل آنکه بخش عمده اقتصاد ما بانکمحور است نمیتوان انتظار حمایت مناسب از سیستم بانکی را داشت و در حال حاضر ظرفیت تسهیلاتدهی سسیستم بانکی ما خیلی محدود است.
آلاسحاق ادامه داد: به گفته رئیس کل بانک مرکزی از مجموع 280 هزار میلیارد تومان اعتبارات سیستم بانکی که 50 درصد آن مربوط به قدیم است و تجدید اعتبار شده فقط 50 درصد قدرت اعتباردهی به بنگاهها وجود دارد.
وی افزود: سؤال اینجاست که آیا 140 هزار میلیارد تومان تکافوی نیازهای بخش خصوصی را میکند یا خیر؟
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: میخواهیم پایه پول را اضافه نکنیم تا تورم افزایش نیابد بنابراین باید همین مقدار اعتبارات بانکی را بهینه مصرف کنیم و این مقدار اعتبارات در حوزه تولید مصرف شود.
آلاسحاق تأکید کر:د: بانک مرکزی باید برای بانکداری تجاری فکر مناسبی بکند و بررسی شود که نظام بانکی ما چگونه میتواند بیشترین امکانات را با فعالان اقتصادی بدهد.
انتهای پیام/