سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اخبار ویژه روزنامه های سه شنبه؛

تبعیت دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا از اسرائیل در مقابل ایران/فتنه اصلاح اشتباه بودجه ای دولت بعد از 10 ماه

گنده‌گویی یک گروهکی با عقبه 50 نفری،تکذیب ارسال نامه به عربستان،پیشنهاد جالب یک مسئول برای مبارزه با مواد مخدر،باید جسارت داشته باشیم و ...از جمله خبر ویژه های برخی روزنامه های سه شنبه هستند که میتوانید اینجا بخوانید.


*کیهان


کلاوسون: قرار نیست توافق نهایی تأثیر مثبت بر اقتصاد ایران بگذارد

مدیر تحقیقات در موسسه واشنگتن می‌گوید آمریکا به لغو تحریم‌های اصلی علیه ایران بی‌میل است و به همین دلیل توقع نمی‌رود توافق محتمل تاثیر مثبت بر اقتصاد ایران بگذارد.پاتریک کلاوسون در تحلیلی که از سوی بخش مطالعات خاورمیانه در اندیشکده ویلسون منتشر شده می‌نویسد: رسیدن به توافق هسته‌ای هر زمانی که اتفاق بیفتد، تازه شروع داستان است. از آن کم‌اهمیت‌تر این است که معامله‌ای انجام شود. برای ایرانی‌ها، اگر بعد از موافقت‌نامه وضعیت اقتصادی بهبود پیدا کند، توافق خوب خواهد بود؛ اگر وضعیت رکود در جا بزند، توافق بد است. اگر اقتصاد ایران همگام با انتظارات مردم بدون درنگ بهبودی پیدا نکند، نارضایتی از روحانی افزایش پیدا می‌کند. وضعیتی که تا حدودی همین امروز هم وجود دارد.وی خاطر نشان کرد: واقعیت این است که تاثیر یک توافق هسته‌ای بر اقتصاد ایران داستان پیچیده‌ای دارد. تحریم‌های بازرگانی تنها در یک فرآیند مرحله به مرحله بعد از اجرای مفاد توافق‌نامه توسط تهران اجرا خواهد شد. محدودیت‌های زیادی همچنان پا بر جا خواهد بود. رفع محدود تحریم‌ها در حوزه بانکی که شدیدترین نوع تحریم‌ها بوده است و اتفاقا ایران بیش از سایر تحریم‌ها خواستار لغو آنهاست، احتمالا تاثیر چندانی نخواهند داشت.
به گزارش دیپلماسی ایرانی، کلاوسون اضافه کرد: به طور خلاصه باید گفت هیچ روشن نیست که ایرانی‌ها چگونه تاثیر اقتصادی توافق را ارزیابی می‌کنند. اگر ایرانی‌ها احساس کنند که توافق چیز زیادی به آنها نمی‌دهد، هر توافق بدست آمده‌ای هم می‌تواند خیلی زود معلق شود و همه طرف‌های دیگر را برای شکست سرزنش می‌کند.

همزمان روزنامه لس‌آنجلس تایمز اعلام کرد: هر لحظه امکان شکست مذاکرات هسته‌ای وجود دارد. این مذاکرات بدون هیچ پیشرفتی محکوم به تمدید شد. رهبر عالی ایران اخیرا گفت که مخالفتی با مذاکرات ندارد. پس از آن مشکلی که باقی ماند هم‌داستان کردن دستور کارهای ایران و آمریکا در گفت‌وگوها بود.دراین‌باره «جان لیمبرت» از دیپلماتهای سابق آمریکایی در ایران معتقد است: «ایران و آمریکا در موضوع هسته‌ای در ظاهر امر گویی دارند راجع به موضوع مشترک صحبت می‌کنند اما در باطن کلام هر یک به بیراهه می‌روند و سر از موضوعی دیگر درمی‌آورند. آمریکا از سانتریفیوژها صحبت می‌کند و ایران از عزت و احترام و این یک زوجیت ناهمگون است.»لس‌آنجلس تایمز می‌نویسد: مذاکرات از این ماه از سر گرفته می‌شود و دیپلماتها شروع کرده‌اند موقعیتی را بسنجند تا چنانچه مذاکرات شکست خورد، چه باید بکنند. همه دغدغه‌ هر دو طرف این است که یقین بدانند اگر مذاکرات شکست خورد این طرف مقابل است که سزاوار  ملامت است.

این روزنامه می‌افزاید: در آمریکا سناتورهایی مانند منندز همچنان بر تشدید تحریم‌ها مصر هستند اما مقابل استراتژی تشدید تحریم‌ها یک مانع بزرگ وجود دارد؛ تحریم‌ها فقط زمانی موثر خواهند افتاد که همه شرکای تجاری ایران مجدانه در آن مشارکت جویند. روشن است که اگر مذاکرات شکست بخورد و ایران مقصر شناخته نشود، هرگز چنین وضعیتی پیش نخواهد آمد.لس‌آنجلس‌تایمز در پایان تأکید می‌کند: نباید خودمان را مسخره و خیال کنیم تا زمانی که حاکمیت اسلامی سر کار است، ایران تسلیم می‌شود؛ هر چه انجام شود فقط یک توافق موقت است.همچنین به گزارش روزنامه الاخبار میخائیل بوگدانوف معاون وزیر خارجه روسیه در جریان سفر  چندی پیش خود به لبنان گفته است: تنها گرهی که در مذاکرات هسته‌ای ایران و 5+1 همچنان باز نشده مانده مسئله لغو تحریم‌هاست که آمریکا نمی‌خواهد فورا لغو کند.

لیبراسیون: سازمان سیا سلیمانی را قوی‌ترین فرد خاورمیانه می‌داند

روزنامه فرانسوی لیبراسیون در گزارشی خاطر نشان کرد: ایران نفوذ گسترده‌ای در سوریه دارد و توانسته قدرت دفاعی این کشور را افزایش دهد.لیبراسیون با بیان اینکه ایران قوی‌ترین حامی سوریه پس از شروع جنگ در سال 2011 است، نوشت: سپاه پاسداران به ارتش سوریه مشاوره می‌دهد، به آموزش شبه نظامیان طرفدار رژیم سوریه می‌پردازد و حدود 70 هزار نفر از جنگجویان را از زمان آغاز این جنگ در سال 2011 آموزش داده است. می‌توان گفت که اساسا ایرانی‌ها یک گروه شبه نظامی به نام نیروی دفاع ملی را جایگزین ارتش سوریه کرده‌اند. این نیرو بسیاری از داوطلبان خود را از گروه مذهبی علوی‌ها جذب می‌کند و این افراد نیازمند حداقل آموزش و پشتیبانی برای فعالیت‌های خود هستند.

لیبراسیون خاطر نشان کرد: هنگامی که نیروهای مسلح اسد سال 2012 در حال شکست خوردن از مخالفان بودند، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مشاوران را ارسال کرد، نیروهای حزب‌الله لبنان مستقر شدند و نزدیک به 5000 نفر از جنگجویان داوطلب شیعه عراق به رژیم سوریه پیوستند.لیبراسیون نوشت: این اقدام به احتمال زیاد به درخواست سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران صورت گرفته است. قاسم سلیمانی فردی است که یک مقام سابق سازمان امنیت و اطلاعات آمریکا (سیا) وی را «قدرتمندترین فرد در خاورمیانه» خوانده است. اما به راستی راهبرد سلیمانی در خاورمیانه چیست؟ مهمترین و اساسی‌ترین راهبرد سلیمانی، تبدیل کردن نیروهای شبه نظامی سوریه به نسخه‌ای مشابه گردان‌های بسیج در ایران هستند.همزمان آسیاتایمز در گزارشی نوشت: اسرائیل حامی پنهان جبهه النصره در سوریه است. این گروه شاخه فعال القاعده در سوریه است؛ همچنان که داعش شاخه دیگری از القاعده است. نیروی هوایی سوریه چندین‌بار برای ایجاد حاشیه امن برای النصره، مداخله کرد.

تبعیت دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا از اسرائیل در مقابل ایران

یک عضو سنای آمریکا ضمن اظهاراتی ذلت‌آمیز در دیدار نتانیاهو تصریح کرد؛ پیچ تشدید تحریم‌های ایران مورد توافق دو جناح کنگره آمریکاست.به گزارش پایگاه اینترنتی هیل، سناتور لیندسی گراهام اعلام کرد: سنا طرح تشدید تحریم‌ها علیه ایران را در ژانویه 2015 به رای می‌گذارد و این طرح رای بالای دموکرات‌ها را نیز بدست خواهد آورد.«هیل» که اخبار و گزارش‌های کنگره آمریکا و کاخ‌سفید را منتشر می‌کند نوشت: گراهام از ایالت کارولینای جنوبی که به اسرائیل سفر کرده و این اظهارات را در حضور «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل مطرح می‌کرد، گفته است پیش‌نویس این طرح که توسط «باب منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنا و سناتور «مارک کرک» تهیه شده است در ماه ژانویه به رای گذاشته خواهد شد.
گراهام تصریح کرد: من به اینجا آمده‌ام تا آقای نخست‌وزیر (نتانیاهو) به شما بگویم کنگره از رهبری شما تبعیت خواهد کرد و تحت هدایت شماست.من آمده‌ام و اعلام کنم که ژانویه سال جدید میلادی در مورد طرح پیشنهاد «کرک-منندز» رای‌گیری خواهد شد.

وی افزود: طرح تحریم‌های جدید مورد توافق هر دو جناح کنگره است. چنانچه ایران میز مذاکره را ترک کند و یا به هر توافقی که ما با ایرانیان رسیده‌ایم خیانت کند تحریم‌ها بار دیگر اعمال خواهد شد.گراهام اظهار داشت: من هیچ ‌چیزی را بیشتر از راه‌حلی دیپلماتیک برای جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران نمی‌پسندم و از تلاش‌های دولت برای رسیدن به یک نتیجه‌گیری صلح‌آمیز این مسئله حمایت می‌کنم.وی گفت: اما شما در راس سایرین اعلام کردید که این تحریم‌ها بود که ایران را به پای میز مذاکره کشاند و تحریم‌های تازه هم آنان را به توافق رهنمون خواهد ساخت توافقی که همه ما می‌توانیم با آن زندگی کنیم.هیل در گزارش خود می‌نویسد: سند مزبور تاکنون رای 16 نماینده دموکرات را در کنگره بدست آورده است.

گنده‌گویی یک گروهکی با عقبه 50 نفری

عضو گروهک ملی مذهبی و از بازداشتی‌های فتنه سبز می‌گوید شعار اعتدال و جنبش بنفش که روحانی و حامیانش مطرح کردند، هویت جعلی و فاقد محتواست.سایت‌های ملی-مذهبی و کلمه اظهارات سعید مدنی از اعضای گروهک ملی-مذهبی را منتشر کردند که گفته است: هویت‌ها همیشه مسیر رو به پیش ندارند، روایت‌ها ممکن است ثابت و حتی ارتجاعی باشند روایت ثابت آن است که حوادث و وقایع تغییری در دوری و نزدیکی به هدف آن ایجاد نکنند. در واقع در این وضعیت پدیده یا «سوژه‌»  نازا و عقیم شده، حوادثی رخ می‌دهند اما تغییری در موقعیت جنبش پدید نمی‌آورند. شما این پدیده‌ای را که در انتخابات ریاست‌جمهوری تحت عنوان جنبش بنفش راه افتاد، ببینید. اگرچه اصلا آن پدیده جنبش نبود، اما به هر حال گروهی تلاش کردند تا با مهندسی وارونه یا مشابه‌سازی آن با جنبش سبز، یک کمپین محدود انتخاباتی را در هیبت یک جنبش اجتماعی مطرح کنند.

وی می‌افزاید: با وجود آنکه دوستان آقای روحانی آن کمپین را طراحی و اجرا کرده بودند و به رغم تمایل دولت به برجسته‌سازی آن با هویت مجعول «اعتدال»  و برگزاری مجموعه‌ای از سمینارها، گزارش‌ها و مجموعه‌ای از فعالیت‌های ژورنالیستی در روزنامه‌های رسمی مثل ایران یا حتی نشریه مهرنامه و غیره، اینقدر این تفکر عقیم و نازا بود که در خوش‌بینانه‌ترین ارزیابی‌ها حداکثر می‌توان ادعا کرد آن پدیده و روایت مربوط به آن، در جا می‌زند یا ثابت و فیکس شده، نه جلو می‌رود و نه اصلا حرکتی دارد. این روایت داستانی یکنواخت یا فیلمی است که گره دراماتیک ندارد.وی از سیّالیت و گذار بودن هویت جریان متبوع خود خبر می‌دهد و می‌گوید: شما با شنیدن گزاره اجرای بدون تنازل قانون اساسی چه معنایی را در ذهن متبادر می‌کنید؟ این معنا اصرار دارد که فعلا]![  در این دوره و مقطع با کسانی که شعار یا مواضعی فراتر از قانون اساسی مطرح می‌کنند اختلاف داریم اما آیا تا ابد این چارچوب برقرار خواهد ماند. پاسخ منفی است.

عضو گروهک ملی-مذهبی در ادامه با کنایه به روحانی و حامیانش گفت: کسی نمی‌تواند صبح از خواب بیدار شود و به دلیل احساس تکلیف هویتی را بیافریند. تعجب من از ساده‌انگاری برخی نیروهای سیاسی است که تصور می‌کنند می‌توان به طور خلق‌الساعه هویتی را متولد کرد. بازگردم به ماجرای «جنبش بنفش» یا همین ادعای «اعتدال». من اگر چه از پیروزی روحانی در انتخابات ارزیابی مثبتی دارم و برای ایشان و دوستان‌شان آرزوی موفقیت می‌کنم، اما با همه این احوال ادعای هویتی مستقل تحت عنوان اعتدال را ساده‌انگاری می‌دانم. هویت محصول یک فرآیند طبیعی است و نه تزریق آنی و فوری. حتی برخی دوستان این ادعا را توهین به خود تلقی می‌کنند، معتقدند ادعای  اعتدال به معنای آن است که همه جریانات اصلاح‌طلب پیش از این معتدل نبوده‌اند. شما معتدل‌تر از آقای خاتمی، آقای کروبی و آقای موسوی چه کسی را سراغ دارید؟ با واژه که نمی‌توان هویت ساخت، نمی‌توان جنبش ساخت.

یادآور می‌شود گروهک ملی-مذهبی ارتباطات گسترده‌ای را در طول دهه گذشته با افراطیون حزب مشارکت و سازمان مجاهدین (انقلاب) برقرار کرد به نحوی که میان دو طرف همفکری و همکاری کامل وجود دارد.گزافه‌گویی عضو گروهک ملی-مذهبی درباره جنبش و عقبه اجتماعی در حالی است که کریم سنجابی سرکرده ملی‌گراها در اول انقلاب بر فقدان پایگاه اجتماعی گروهک‌های جدا از خط امام تأکید کرده بود. پایگاه اینترنتی گویانیوز در تاریخ 19 بهمن 1390 نوشت:‌ «پس از پیروزی انقلاب و استقرار نظام کنونی، گروهی از سیاسیون به کریم سنجابی گله‌مند بودند که چرا با به راه انداختن تظاهرات حزبی، از خمینی حمایت کرده بود؟ سنجابی در جواب این سوال با پوزخندی جواب می‌دهد که «ما نه تنها در بهترین شرایط هرگز قادر به کشاندن مردم به خیابان‌ها آن هم کمتر از 50 نفر نبودیم و همیشه در حسرت راهپیمایی میلیونی بودیم که خارج از بضاعت ما بود بلکه این نفوذ شخصیت و کاریزمای آیت‌الله خمینی بود که ما را هم به دنبال خود کشاند...». گویانیوز ادامه می‌دهد«این اگرچه واقعیتی است تلخ اما باید قبول داشت که مهمترین شاخص اعتنا به تاثیرگذاری یک گروه سیاسی، داشتن حمایت مردمی است. بی‌تعارف، هیچ یک از گروه‌های اپوزیسیون تاکنون دارای چنین کاریزمایی نبودند آنقدر که حتی در تجمیع طرفداران خود در خارج از کشور لنگ می‌زنند».

معاون سابق سیا: آمریکا بدیهی‌ترین حقوق مردم خاورمیانه را زیر پا می‌گذارد

یک مقام سابق سازمان سیا تأکید کرد آمریکا در نقطه مقابل خواست ملت‌های منطقه خاورمیانه قرار دارد.گراهام فولر معاون اسبق شورای اطلاعات ملی سازمان سیا در لوبلاگ خاطر نشان کرد: اکثریت جهان اسلام از خواب غفلت درآمده‌اند. اگر برنامه واشنگتن درخواست‌های آنها در زمینه سیاست خارجی را نمایندگی نمی‌کند، پس چه چیزی این کار را انجام می‌دهد؟ بسته مورد نظر مسلمانان همانند اصول سیاست بین‌الملل است. اولین و مهمترین اصل، استقلال و حاکمیت ملی و آزادی از کنترل خارجی، مداخله بیرونی یا سرکوب توسط قدرت‌های بزرگ است، امری که مدت‌ها است در جهان اسلام امروز غایب است. هدف کلیدی دیگر آزادی انتخاب رهبر بدون فشار بیرونی، مداخله یا اقدامات غربی‌ها است.

وی تاکید کرد: مسلمانان توسط دولت‌های مستبد متحد ایالات متحده به منظور پیشبرد اهداف منطقه‌ای‌شان گرفتار شده‌اند. عربستان به ویژه با انتشار عقاید وهابی و سلفی و ارتقای آن به جنگ فرقه‌ای زشت و ساختگی میان سنی و شیعه، نقشی مهم در این زمینه ایفا کرده است. علاوه بر این بدون شک تقریبا تمام مسلمانان خواهان فشار مداوم به اسرائیل برای ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی پس از پنجاه سال اشغال وحشیانه هستند. آنها به دنبال آزادی برای بیان چنین خواسته‌ای در مجامع بین‌المللی هستند. ناراحت‌ کننده است که بگوییم بیان این نظرات در گذشته در ابتدا توسط کشورهای سرکش و ضدآمریکایی مانند ایران و سوریه مطرح می‌شد. این کشورها به این دلیل سرکش نام گرفته‌اند که در برابر نظم ایجاد شده توسط ایالات متحده در منطقه مقاومت کرده‌اند.

به گزارش دیپلماسی ایرانی فولر اضافه می‌کند: مایه تاسف است که سیاست خارجی کشورهای غربی-بریتانیا، فرانسه و ایالات متحده- در قرن گذشته در خاورمیانه اعتراف به گناه درباره این ارزش‌های محلی نبوده است. در واقع آنها این‌گونه ارزش‌ها را برای حفظ هژمونی غربی در منطقه مضر می‌دانستند. غرب هیچ‌وقت اجازه برگزاری انتخابات واقعی در جهان عرب را نداد چون از این هراس داشت که در آن صورت ممکن بود رهبرانی انتخاب شوند که به منافع غرب عمل نکنند.مسلمانان در زمینه داخلی خواهان چه مسائلی هستند؟ آنها هم همان چیز‌هایی را می‌خواهند که اکثریت مردم جهان می‌خواهند. اولین نیاز اساسی و اجتماعی هر انسانی در هر نقطه‌ای ثبات و امنیت شخصی است، چیزی که بدون داشتن آن هیچ‌چیز دیگری هم خوب پیش نخواهد رفت. علاوه بر این آنها نیاز به شغل، مسکن، غذا، سلامتی و آموزش دارند.معاون سابق سیا نوشت:شک و تردید جدی‌ای درباره این که آیا ایالات متحده قادر به رسیدن به اهداف خودش با استفاده از روش‌های گذشته است، وجود دارد. ثبات بلندمدت در خاورمیانه باید براساس نظرات خاورمیانه‌ای باشد نه براساس نسخه‌های غربی. این شناخت باید یکی از پایه‌های تدوین سیاست ایالات متحده باشد.

*ایران

تکذیب ارسال نامه به عربستان

یک مقام ارشد وزارت خارجه ارسال نامه از سوی این وزارتخانه به عربستان را تکذیب کرد. اخیراً برخی رسانه‌ها به نقل از منابع آگاه مدعی شده بودند که یک هفته پیش دولت نامه‌ای به مقصد ریاض ارسال کرده و در آن خواستار تفاهم بر سر مسائل منطقه‌ای، مذاکرات هسته‌ای و قیمت نفت شده است.در واکنش به این شایعه یک مقام مسئول در وزارت امور خارجه به ایرنا گفت که نه تنها از سوی دولت به عربستان نامه‌ای نوشته نشده بلکه حتی خارج از مجموعه دولت نیز چنین اقدامی انجام نگرفته است. به گفته وی «آخرین نامه ایران به وزرای امور خارجه، نامه دکتر ظریف به همتایانش در دنیا بوده و نامه جدیدی برای عربستان ارسال نشده است.»

تناقض یک خاطره درباره مؤسسه آیت‌الله مصباح


یک سایت خبری از آیت‌الله مصباح یزدی خواست برای ادعایش درباره نظر امام(ره) درباره مؤسسه پژوهشی امام خمینی(ره) سند بیاورد. اخیراً مصباح یزدی در گفت‌و‌گو با یک هفته نامه در پاسخ به سؤالی درباره میزان موفقیت مؤسسه متبوعش عنوان کرده بود: «ما که قدرت غیبی نداریم، منابع بی‌منتها نداریم. همین اندازه‌ای که امام(ره) بودجه ما را تقبل فرمودند و فرمودند شما اینجا را توسعه بدهید، من تا زنده‌ام خودم بودجه اینجا را تأمین می‌کنم. بعد از ایشان هم حضرت آقا تقبّل فرمودند.» عصر ایران در واکنش به این سخنان یادآور شد بر اساس اطلاعات سایت مؤسسه آیت‌الله مصباح یزدی این مؤسسه در سال 74 یعنی 6 سال بعد از رحلت امام(ره) آغاز به کار کرد. بر این اساس از آیت‌الله مصباح یزدی خواست سند خود را در انتساب این جمله به امام(ره)ارائه دهد.

پلمب دفاتر دلالی سهام فروشی «پدیده» و «تبرک»

دادستان عمومی و انقلاب مشهد از برخورد قاطع دستگاه قضایی با دلالان خرید و فروش سهام چند شرکت بزرگ سرمایه‌گذاری در مشهد خبر داده و گفته است: دفاتر دلالی 2 شرکت «تبرک» و «پردیسبان» روز یکشنبه پلمب شد و دفاتر غیرقانونی و دلالی شرکت بزرگ سرمایه‌گذاری «پدیده» به طور کامل و در اقدامی هماهنگ با ضابطان دستگاه قضایی پلمب خواهد شد.قاضی غلامعلی صادقی در گفت‌وگو با خراسان افزوده که با صدور دستورات قضایی هم اکنون هرگونه تبلیغات از سوی این شرکت‌ها ممنوع است آنها حق تبلیغ درباره خرید و فروش سهام در رسانه‌ها را ندارند. دادستان مشهد در ادامه به این گونه دلالان هشدار داد آنها موظف هستند در قبال پولی که از مردم دریافت کرده‌اند، به تعهدات قانونی و عرفی خود عمل کنند و در صورت بروز هرگونه مشکلی در این باره همان طور که قبلاً هشدار داده‌ایم، مسئولان، مدیران و هیأت مدیره شرکت‌های سرمایه‌گذاری باید پاسخگو باشند.

*خراسان

فتنه اصلاح اشتباه بودجه ای دولت بعد از 10 ماه

بر اساس مصوبه 28 اسفندماه هیئت دولت در خصوص ضوابط اجرایی بودجه سال 93 مبنی بر لزوم ارائه گزارش توسط دستگاه های اجرایی جهت اطلاع دولت از عملکرد آنها در حوزه منابع عمومی به خزانه داری کل کشور، بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول مهم اجرایی به دستگاههای دولتی اعلام شده است که در ابلاغیه گذشته، درخواست شده بود این گزارش در خصوص قانون بودجه سال 92 انجام پذیرد، در حالی که این دستور در زمینه گزارش عملکرد بودجه سال 93 است.

پیشنهاد جالب یک مسئول برای مبارزه با مواد مخدر

یکی از مسئولان اجرایی در گزارش خود به تعدادی از دستگاههای ذی ربط در امر مبارزه با مواد مخدر، پیشنهاد داده است برای حل بهتر معضل اعتیاد تعدادی از معتادان در جلسات مربوط به این موضوع حاضر شوند. وی در تشریح این پیشنهاد تاکید کرده است که برخی مسئولان با انتظارات و خواسته های معتادان آشنا نیستند و بهتر است راهکارهای مبارزه با این معضل را از زبان آنها هم بشنویم


*جمهوری اسلامی

* بررسی سهم موسسات مختلف از بودجه سال 1394 نشان می‌دهد به «فرهنگستان زبان و ادب فارسی» یازده میلیارد و هشتصد میلیون تومان تعلق می‌گیرد درحالی که این فرهنگستان تاکنون نه تنها نتوانسته از زبان فارسی حراست کند بلکه با واژه گزینی‌های نامناسب، راه را برای وارد شدن لطمه‌های زیادی به زبان و ادب فارسی باز کرده است. نکته تاسف‌بار اینکه علیرغم حضور پرطمطراق این موسسه و بودجه قابل توجهی که به آن تعلق می‌گیرد، اصطلاحات غربی بشدت و با سرعت زیاد درحال تسخیرکردن محاورات رایج هستند و در مقابل، بسیاری از واژه‌های کهن زبان فارسی و اصطلاحات قرآنی جای خود را به تعبیرات نامانوسی می‌دهند که رابطه نسل حاضر و نسل‌های آینده را با متون ادبی و دینی قطع خواهند کرد. در این زمینه گزارش تابناک را که در همین صفحه روزنامه امروز به چاپ رسیده است مطالعه نمائید.

* سید مکرم عبدالقادر زاده، رئیس شورای علمای مرکز اسلامی تاجیکستان بار دیگر از جوانان تاجیک دعوت کرد که به جای پیوستن به داعش و سایر گروه‌های تروریستی، به فکر آبادی وطن و تربیت فرزندان و حفظ و حمایت دینشان باشند. عبدالقادر زاده در خطبه نماز جمعه‌اش در مسجد مرکزی شهر دوشنبه گفت: «جهاد ما و شما تربیت فرزندان و بالا بردن معنویات و آداب و اخلاق جوانان در تاجیکستان است.» وی افزود: این همه گروه‌هایی که جوانان تاجیک را به صف جنگ‌جویان در ناآرامی کشورهای اسلامی به نام جهاد دعوت می‌کنند، هدفشان پایین آوردن نفوذ دین مبین اسلام و مسلمانان است. عبدالقادرزاده تاکید کرد: فریفته هرگونه گروه‌های تروریستی و افراطی بین‌المللی نشویم. این گروه‌ها همه علیه مسلمانان و دین اسلام تشکیل شده‌اند و به نام جهاد، جنایت می‌کنند.


*قدس

باید جسارت داشته باشیم

تسنیم: حجت الاسلام علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، از وجود ۹۷۰ امامزاده در کشور خبر داد ودرخصوص موضوع وقف گفت: احکام جامع در خصوص وقف وجود دارد و ما باید بدون شرم و با جسارت به آن بپردازیم، زیرا یک وقف، یک سنت حسنه محسوب می‌شود.

افزایش زندانیان چک‌های برگشتی

قدس آنلاین: اسدا... جولایی، مدیرعامل ستاد دیه کشور، گفت: از ابتدای امسال تا پایان آذر، حوادث رانندگی، چکهای بلامحل، محکومیتهای مالی، حوادث کارگاهی و جرایم مربوط به مهریه و نفقه در مجموع باعث زندانی شدن 32 هزار و 134 نفر شده که صدور چکهای بلامحل و محکومیتهای مالی غیرعمد از بقیه جرایم پیشی گرفته است.

بازداشت تهيه کنندگان عکس‌

ابتکار: سرهنگ محمد قاسملو، رئيس پليس فتاي استان آذربايجان‌شرقي، گفت: افرادي که با عکس گرفتن از دختران بي‌حجاب، آنها را در صفحات اينترنتي منتشر مي‌کردند، شناسايي و دستگير شدند.

چند دانشگاه ایران رئیس ندارد؟

خبرآنلاین: بعد از چندین ماه، وزارت علوم در حالی رنگ آرامش به خود دیده است که هنوز 27دانشگاه کشور از جمله دانشگاه تهران با سرپرست اداره می شوند.

تهران دیگر تحمل آلودگی را  ندارد

جهان: علیرضا محجوب، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: مسؤولان و متولیان محیط زیست و دولت باید بدانند تهران دیگر تحمل دود و آلودگی هوا را ندارد و باید به دنبال راهکار مناسبی برای رفع این معضل بود.

ایران در وضعیت «بحــران شــدید آب»

تسنیم: براساس اعلام و شـاخص جهـانی سـازمان ملـل، ایران در وضعیت «بحــران شــدید آب» قرار گرفت.

لاستیک 38 میلیونی یک خودرو!

ایسنا: عباس سماواتی، رئیس اتحادیه فروشندگان لاستیک، روغن، پنچرگیران، فیلترسازان و فیلترفروشان تهران، با بیان اینکه سهم هندی‌ها در بازار لاستیک ایران رو به افزایش است، گفت: هم اکنون لاستیک ماشین از ۱۹۵ هزار تا ۳۸ میلیون تومان عرضه می شود.

ایران می تواند قدرت منطقه ای شود

فارس: باراک اوباما در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا گفت: اگر ایران با توافق بلند مدت هسته‌ای موافقت کند می‌تواند به یک قدرت منطقه‌ای بسیار موفق تبدیل شود. رئیس جمهور آمریکا در این مصاحبه درباره ایران و توافق جامع هسته‌ای گفت: آنها شانس این را دارند که تکلیف خود را با جهان مشخص کنند.رئیس‌جمهور آمریکا تأیید کرد که رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران ممکن است. اوباما ادامه داد که قبول دارد که ایران بعد از آنکه «از یک جنگ هولناک با عراق» در دهه ۱۹۸۰ رنج برده است، «نگرانی‌های به حق دفاعی» دارد.

آلودگی‌زمین‌های نهاوند

مهر: امامعلی عبدالملکی فرماندار   نهاوند بر لزوم ساماندهی و حل مشکل تصفیه خانه فاضلاب بیمارستان علیمرادیان نهاوند تأکید کرد و گفت: پسماند این بیمارستان وارد زمینهای کشاورزی می شود.

آمار جالب

فرارو: منصور قمشه، معاون حقوقی و امور مجلس کمیته امداد، گفت: هم‌اکنون سن طلاق در کشور کاهش پیدا کرده است. وی افزود: در حال حاضر سن طلاق بشدت کاهش پیدا کرده است وما شاهد هستیم که جوانترین زن بیوه در تهران 16 سال دارد.

مدیران مقصر برکنار می شوند

فارس: حمید چیت چیان وزیر نیرو در حاشیه دومین نمایشگاه توانمندی‌های صنعت آبفا در پاسخ به این پرسش که اگر پایین بودن کیفیت آب و آلودگی آب تهران قطعی باشد، مدیران بخش آب را مقصر می‌دانید و آنها را برکنار خواهید کرد؟، گفت: هر مدیری که در رابطه با کیفیت آب کوتاهی کرده باشد و توجه نکند، مطلقاً چنین مدیری را نمی‌توانیم در مجموعه وزارت نیرو حفظ کنیم.


تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.