به گزارش
حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، امروز (چهارشنبه 3 آذر) در دومین روز سفر خود به کشور عراق، با سلیم الجبوری رئیس پارلمان این کشور دیدار و گفتگو کرد.
طرفین در این دیدار آخرین تحولات منطقه را مورد بحث و بررسی قرار داده و درباره ارتقای روابط میان پارلمانهای 2 کشور گفتگو کردند.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه با حضور در پارلمان عراق، در جمع برخی از اعضای پارلمان این کشور، گفت: ما علاقه مند هستیم گروه دوستی 2 کشور بیش از گذشته فعالتر باشد.
ایران وظیفه خود میداند که با همه ظرفیتهای خود در کنار ملت عراق باشد
وی به موضوع گسترش روابط همکاری دو کشور اشاره کرد و گفت: ما از دوران حکومت صدام در کنار شما بودیم و از تفکر دمکراتیک در عراق حمایت کردیم، البته از همان زمان دشمنانی وجود داشتند که به دنبال ناآرامی در عراق بودند.
رئیس مجلس ادامه داد: ایران وظیفه خود میدانست که با همه ظرفیتهای خود در کنار ملت و مردم عراق باشد.
لاریجانی با بیان اینکه روابط ایران و عراق در شرایط مختلف منطقه و در طول تاریخ نزدیک و رایزنیهای سیاسی بسیار تنگاتنگ بوده است، گفت: هماکنون عراق مقابل جریانهای افراطی و تروریستی قرار گرفته است که این گروهها سعادت مردم را میخواهند و تمام جریانات دینی را مورد حمله قرار میدهند از این رو این گروهها به این قومیت هیچ اهمیتی نمیدهند.
دورنمای وضعیت عراق مثبت است/همکاریهای نفتی و گازی ایران و عراق بسیار با اهمیت است
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دورنمای وضعیت عراق مثبت است، افزود: قطعاً اینگونه سختیها ملتها را آبدیده میکند و تمرینی برای شناختن دوستان واقعی منطقهای است از این رو این ظرفیت، شرایط منطقه را تغییر میدهد و به طور حتم، ایران در مبارزه با تروریسم به عراق کمک میکند.
وی تصریح کرد: در سفر اخیر الجبوری به تهران گفتیم که روابط دو کشور میتواند از سطح فعلی افزایش پیدا کند از این رو در شرایط کنونی زمینه همکاری برای ارتقای سطح تولید در عراق و به تبع آن اشتغال جوانان این کشور فراهم است؛ از طرف دیگر، جمهوری اسلامی ایران در زمینه رونق تولید در ایران تجربیات بسیاری دارد بهویژه در حوزه برق ایران میتواند کمکهای بسیاری به عراق کند.
لاریجانی با بیان اینکه همکاریهای نفتی و گازی ایران و عراق بسیار با اهمیت است، افزود: بهویژه با شیطنتهای اخیر برخی کشورهای برای کاهش قیمت نفت و زیانهای وارده به دولت عراق و برخی کشورهای صادر کننده افزایش سطح همکاری در این حوزه بسیار اهمیت دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از موضوعات مورد بحث مقوله بحران ریزگردها در منطقه است که این مشکل، عامل مخربی برای توسعه کشورها محسوب میشود، از این رو در چند سال اخیر مذاکرات زیادی بین ایران و عراق برگزار شد و هماکنون هم تقویت و افزایش این نشستها ضروری و مهم است.
تاکید بر لزوم لایروبی سریع شطالعرب و اروند رود/ ایران علاقمند به افزایش فعالیت گروه دوستی پارلمانی دو کشور است
وی با بیان این که همکاریهای پارلمانی میتواند تسهیلکننده روابط پارلمانی دو کشور باشد، افزود: مجلس ایران علاقمند به افزایش فعالیت گروه دوستی پارلمانی دو کشور است تا زمینه برای گفتوگوی کمیسیونهای تخصصی فراهم شود.
لاریجانی لایروبی سریع شطالعرب و اروند رود را ضروری دانست و گفت: با این اقدام شرایط بهتری برای استانهای همجوار کشور عراق فراهم میشود و بازرگانی در این مناطق فعالتر میشود.
برپایه این خبر، سلیم الجبوری رئیس مجلس عراق، ضمن خوشآمدگویی به علی لاریجانی و هیأت ایرانی به موضوع ارتباط دوسویه اشاره کرد و گفت: مهمترین چالش منطقه بحث تروریست داعش است و عراق در این خصوص بهای سنگینی پرداخت کرده است.
وی تصریح کرد: ما با تندروی در هر لباسی مخالفیم و امیدواریم در مسیر گسترش همکاریها با هم حرکت کنیم.
جلال طالبانی: ایران در زمان صدام به ما پناه داد
در این دیدار، همچنینی جلال طالبانی از طرف فراکسیون کرد در پارلمان عراق گفت: ایران در زمان صدام به ما پناه داد و ما را کمک کرد و اکنون نیز اولین کشوری بود که به درخواست ما برای مقابله با تروریستها پاسخ مثبت داد و بدون کمک ایران نمیتوانسیتم از مناطق خود دفاع و یا مناطق از دست رفته را پس بگیریم.
در این دیدار، محمود شهدانی نیز گفت: از ایران عربستان و ترکیه میخواهیم تا باهم گفتوگو کنند چراکه امروز داعش امروز عامل اتحاد همه نیروهای سیاسی در عراق شده است.
یوسف، نماینده اقلیت مجلس عراق نیز با اشاره به حجم گسترده عزاداران حسینی در اربعین گفت: عزاداران حسینی در ان ایام از زوار حج بیشتر بودند.
در ادامه، عباس بیاتی نماینده دیگر پارلمان عراق در این دیدار گفت: ایران تنها کشوری بود که در حفظ بغداد و اربیل به داد ما رسید و روابط ایران و عراق نمونهای خوب از یک رابطه اسلامی است.
سمیرا موسوی دیگر نماینده پارلمان عراق نیز در این دیدار گفت: ایران حق همسایگی خود را ادا کرده است و امروز هم لازم است که هر دو پارلمان در زمینه کشاورزی کمک کنند تا بتوانیم رشد اقتصادی داشته باشیم.
انتهای پیام/