به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ رضا پدیدار رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت افزود : پیش بینی شده است که همایشی به نامIranian petrolion contract ) ipc
) در هفته اول اسفند ماه سال جاری در لندن برگزار شود، با این رویکرد که از قراردادهای جدید نفتی رونمایی گردد لذا با توجه به زمان برگزاری نمایشگاه انرژی کیش و نزدیکی آن با همایش لندن می توان نمایشگاه کیش را زمینه مناسبی برای تعاملات با شرکت های داخلی و خارجی و همچنین مدیران مربوطه دانست.
وی با تاکید بر اهمیت بخش خاصی در قراردادهای تعیین شده نفتی گفت : با توجه به اینکه قرار است 25 درصد از اجرای قرارداد به سازندگان داخلی واگذار شود و در قراردادها به این موضوع هم تاکید شده است ، لذا شرکت های داخلی می توانند با حضور در نمایشگاه کیش توانمندی های خود را به نمایش بگذارند و این زمینه خوبی خواهد بود که میزان قابلیت های خود را در عرصه ملی و بین المللی ارائه دهند تا از طریق قراردادهای جدید مشارکت صنایع نفت با بخش خصوصی برای میادین مشترک و مستقل زمینه همکاری پدید آید.
پدیدار مدیر انجمن ادامه داد : ما یعنی انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت که متشکل از 700 شرکت است به وزارت نفت پیشنهاد دادیم که با توجه به همایش لندن در نمایشگاه کیش همراه با 4 شرکت اصلی خود حضور داشته باشد . بر این مبنا نمایشگاه کیش را باهدف سرمایه گذاری و سرمایه پذیری برنامه ریزی کردیم تا این محلی برای سرمایه گذاری های آینده در این زمینه باشد.
وی ادامه داد : مهمانان خارجی علاقمند به سرمایه گذاری در حوزه انرژی در نمایشگاه می توانند بدون روادید به کیش سفر کنند و از توانمندی ساخت تجهیزات صنعت نفت در کشور از نزدیک آشنا شوند وانتخاب این محل هم براساس این سیاست بنا شده است .
رئیس انجمن سازندگان تجهیزات نفتی درباره میزان توانمندی شرکت های داخلی برای مشارکت پروژه های نفتی گفت : ما در زمینه تولید تجهیزات صنعت نفت تا 70 درصد توانایی تولید داریم و 30 درصد باقی را از طریق واردات تامین می کنیم ، لذا می خواهیم در چنین نمایشگاه هایی با ایجاد زمینه های سرمایه پذیری این میزان 30 درصد را از طریق همکاری با خارجی ها تامین کنیم و از این طریق علاوه بر ورود سرمایه به کشور زمینه انتقال و دانش تکنولوژی را هم فراهم کرده باشیم.
وی پیش بینی کرد : مجموعه سازندگان تجهیزات صنعت نفت تعاملات خود را در مقاطع کارفرمایی با شرکت های خارجی به کار برده اند و در این زمینه شرکت ها برای همکاری اعلام آمادگی کرده اند. منظور از شرکت ها آن دسته از شرکت هایی که به نوعی با اعضا انجمن قبلا همکاری داشته اند ونماینده ای از آنها در کشور فعالیت می کرد اما به لحاظ تحریم فعالیت آنهامتوقف شده است این بخش از شرکت ها بستر مناسبی برای شروع به کار هستند.
پدیدار درباره میزان توان صادراتی شرکت های سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت : در حال حاضر توان صادراتی شرکت های عضو انجمن 5 درصد از مجموع کل صادرات کشور است.
وی درباره میانگین بازدهی سرمایه گذاری در صنعت نفت آن را حدود 30 درصد اعلام کرد و افزود : اگر بخش های دیگر این صنعت را محاسبه نماییم در پتروشیمی بالای 37 درصد در پالایش و پخش دامنه 30 تا 32 درصد و در گاز و نفت هم همان 30 درصد محاسبه می شود . ما می خواهیم در نمایشگاه انرژی کیش راجع به سرمایه گذاری و بازدهی سرمایه صحبت کنیم که بتوانیم این موضوع را جا بندازیم . نکته دوم سرمایه پذیری است می خواهیم بگوییم مجموعه فعالیت هایی که در تولید و صنعت نفت را تشکیل می دهد کدامها می توانند سرمایه پذیر باشند. بخش تجهیزات صنعت نفت جزوه آن دسته از صنایع صنعت نفت است که علاوه بر سودآور بودن در زمینه برگشت سرمایه سریع تر از دیگر بخش ها می تواند پاسخگو باشد .
انتهای پیام/