حالا جام ملتهاي آسيا فرصتي است براي كیروش تا دوباره ثابت كند با همه مربياني كه تا كنون وارد چرخه مربيگري درفوتبال ايران شده اند، تفاوت دارد. انتظار اين است: «باید به حسرت 40ساله قهرمان نشدن در جام ملتهاي آسيا پايان داد.» اگرچه تيم ملي ايران به زماني كه قدرتهاي فوتبال آسيا با تمام قوا گام به عرصه رقابت دربازي هاي آسيایي مي گذاشتند، دو بار درزمان مربيگري پروين و پورحيدري موفق به كسب عنوان قهرماني آسيا شد، اما روي كاغذ حدود 40سال است كه تيم ملي ايران هيچ عنوان قهرماني درجام ملتها را به چنگ نياورده است.
درعين حال دو بار تيم ملي تا آستانه صعود به فينال اين رقابتها پيش رفت. يكي به زمان مربيگري مايلي كهن و ديگري وقتي برانكو روي نيمكت تيم ملي مي نشست. اين دوبار تيم ملي به زعم كارشناسان حتي شايسته قهرماني هم بود، اما از رسيدن به اين مهم بازماند. حالا دوباره دروازه جام ملتهاي آسيا در سرزميني كه خاطرات بسياري از آن داريم، به روي فوتبال ايران باز شده است. آوردگاهي كه براي رسيدن به قله اش به اندكي تغييرات در شيوه بازي تيم ملي احساس مي شود. تيم کیروش به لحاظ دفاعي يكي از بهترين تيمهاي جهان لقب گرفت و حالا اگر اندكي در فاز هجومي دستكاري شود، مي تواند با اتكا به استحكام دفاعي اش بر بام فوتبال آسيا بنشيند.
تيم کیروش در اردويي كه پشت سر گذاشت، روي همين اصل تكيه كرد. تيم او با مبناي تقويت قواي هجومي اردوي اخير را پشت سر گذاشت. دعوت از ايمان مبعلي به عنوان يكي از پلي ميكرهاي فوتبال ايران بر همين اساس بود. کیروش مي خواهد تا پيش از جام ملتها پلی میکر تيمش را تقويت كند و بر قواي هجومي بيفزايد.
تاكتيك ناقص کیروش درجام جهاني ره به جايي نبرد. تيم او در فاز دفاعي برخوردار از استحكامي بي نظير جلوه كرد، اما در بخش هجومي هرگز آن تيم دلخواه جلوه نكرد. کیروش كوشيده اين نقص را ازميان ببرد و به احتمال فراوان در استراليا يكي از ميان مبعلي يا نوري به عنوان پلي ميكر تيم او ايفاي نقش خواهد كرد. وظيفه اي دشواربرعهده يكي از اين دو محول خواهد شد تا تيم کیروش را به سمت و سويي كه مدنظرش هست سوق دهد. اگرچه تنها براي توفيق يافتن دربخش هجومي استفاده از مبعلي و نوري درتركيب اصلي نيست و لازمه موفقيت اين است كه مهاجمان تيم او نيز موقعيتها را بي كم و كاست وارد دروازه حريف كنند تا شايد کیروش به حسرت 40ساله مان پايان دهد...