سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پرسه ای چند ساعته در خیابان پارک وی، محلی برای رقص برندها

اتوبان چمران را که به سمت شمال در جهت انتهای آن حرکت کنید به پل پارک‌وی اولین پل معلق تهران می‌رسید. پلی که دو بزرگراه چمران و مدرس را در امتداد هم قرار داده است و آن قدیم‌ها که هنوز پل‌های مشابه ساخته نشده بود، برای خودش شهرتی داشت.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، صف اتوبوس مثل همیشه شلوغ است و خیلی‌ها در ایستگاه منتظرند، خانم مسنی خودش را به انتهای صف می‌رساند، چین و چروک صورتش هم خستگی‌اش را پنهان نمی‌کند، می‌پرسد این اتوبوس به پارک‌وی می‌رود. سوالش بین آمدن اتوبوس و خستگی مسافران گم می‌شود شاید هم کسی او را راهنمایی کرد که همین جایی که ایستاده چهارراه پارک‌وی است‌. چهارراهی که پلی به همین نام از روی آن عبور می‌کند و حتی محلی‌های قدیمی هم وجه‌تسمیه‌اش را نمی‌دانند.

اتوبان چمران را که به سمت شمال در جهت انتهای آن حرکت کنید به پل پارک‌وی اولین پل معلق تهران می‌رسید. پلی که دو بزرگراه چمران و مدرس را در امتداد هم قرار داده است و آن قدیم‌ها که هنوز پل‌های مشابه ساخته نشده بود، برای خودش شهرتی داشت.

اگرچه برج‌ها اطراف پل را احاطه کرده‌اند اما هنوز هم از محدوده پارک‌وی کوه‌های سفیدپوش دربند را می‌توان براحتی دید و هوای خنکی را که از آن سمت می‌آید حس کرد. محدوده‌ای که به دلیل آب و هوای خوبش جزو محله‌های اعیان‌نشین تهران بوده و هست. پل پارک‌وی از روی خیابان ولی‌عصر عبور می‌کند. خیابانی که به دلیل طولانی‌ترین بودنش و درختان چنار و مراکز خریدش بین ایرانی‌ها شناخته شده‌ترین خیابان است.

پایین‌تر از پل پارک‌وی دو طرف خیابان ولی‌عصر را محله امانیه تشکیل داده است که روی تپه‌های قدیمی امانیه بنا شده و دلیل نامگذاری‌اش گویا فردی به نام دکتر امان‌پور بوده است؛ محدوده‌ای آرام با خانه‌هایی بسیار شیک و برج‌هایی بلند که جای خیلی از باغ‌های قدیمی را براحتی اشغال کرده‌اند. برج‌های قدیمی دوما که در زمان خود از جمله اولین‌ها بودند حکایت از پیشتاز بودن این منطقه در برجسازی دارد.

اگر برای اولین بار پا به این محله گذاشته باشید، احتمالا از فرط ازدیاد چهره‌های غیرایرانی دچار حیرت می‌شوید، این به دلیل وجود تعداد زیاد سفارتخانه‌هایی است که در دل این محله جای گرفته و چهره‌ای بین‌المللی به آن داده‌اند. یکی از مراکز مهم خرید این محله پاساژ جام‌جم کمی پایین تر از پارک‌وی روبه‌روی ساختمان جام‌جم است. پاساژی که ویترین اغواکننده مغازه‌هایش گوش تا گوش با دکورهای متنوع کنار یکدیگر فخرفروشی می‌کنند و هر کدام از آنها به نام یک برند خارجی مزین شده است. همه چیز تا پیش از این‌که جلو بروید و قیمت‌ها را بپرسید احتمالا به خوبی و خوشی پیش می‌رود. مغازه‌های شیک، راهروهای تر و تمیز، مشتری‌های باکلاس... قیمت‌ها ولی احتمالا برق سه ‌فاز از سرتان می‌پراند. بعید است اینجا چیزی ارزان‌تر از 200 هزار تومان گیرتان بیاید. تازه آن هم اقلام ساده مثل لباس راحتی یا تی‌شرت و اینطور چیزها، وگرنه مثلا کیف یا کفش زنانه برندهای مشهور خارجی، به قیمت دو تا سه میلیون و حتی بالاتر فروخته می‌شود و عجیب‌تر از این قیمت‌ها، مشتریانی‌اند که بدون هیچ چانه‌زنی مرسوم ایرانی‌ها پول را می‌پردازند و جنس را برمی‌دارند و می‌زنند بیرون.

مراکز خرید پارک‌وی به پاساژ جام‌جم ختم نمی‌شود. اینجا محله رقص برندها در تهران است. مراکز خرید محمودیه و مریم وسام سنتر.. نیز هستند که دست کمی از این پاساژ ندارند و حتی ممکن است متوسط قیمت‌های‌شان بالاتر هم باشد.

با وجود قیمت‌های نجومی اما مغازه‌ها و مراکز خرید اصلی بی‌رونق نیست و این را براحتی با یک قدم زدن در هر یک از پاساژهایی که نام برده شد، می‌توان دید. این‌طور که مغازه‌دارها ادعا می‌کنند، این پاساژها یکی از معدود جاهایی است که می‌شود اقلام اصل برندهای مشهور خارجی را خرید. مثلا اگر به دنبال خرید ساعت گرانقیمت باشید، امگا، رولکس، ولگاری و... تنها بخشی از گزینه‌های در دسترس شماست.

اگر از شوک قیمت‌ها خارج شدید، می‌توانید به گشت و گذار خود ادامه دهید. در جنوب غرب پارک‌وی نمایشگاه بین‌المللی و محدوده اراضی سازمان صداوسیما قرار دارد. هتل استقلال هم آنجاست که با قد و قامت بلندش خودش را حسابی به همه رهگذران می‌نمایاند. هتلی که با دیواری پوشیده شده از گیاهان خودش را از اتوبان چمران جدا کرده و با وجود معماری ساده‌اش، از مهم‌ترین و معتبرترین هتل‌های تهران است و تاکنون میزبان خیلی از سیاستمداران و بزرگان ایران و جهان بوده است.

درست سر چهارراه پارک‌وی هم رستوران باسابقه شاطرعباس قرار دارد که طبق عکس‌ها و پوسترهای نصب شده در درونش، سن و سالش احتمالا از خیلی از ماها بیشتر است. تصویر سردر رستوران شما را یاد کبابی‌های قدیمی بازار تهران می‌اندازد و داخلش با وجود دکور نسبتا معمولی، همیشه پررفت و آمد است. اگر هوای شاطرعباس در سرتان باشد، حواستان باشد که در ساعات شلوغی رستوران مثل آخر هفته‌ها، حتما باید فکری به حال جای پارک هم بکنید.

البته اگر دنبال رستوران‌گردی باشید، اصولا خوب محله‌ای را انتخاب کرده‌اید.

خیابان‌های فرعی و اصلی پارک‌وی، پر از رستوران‌های فرنگی و مدرن بسیاری است که هم کلاس و هم قیمت بالایی دارند. کافی‌شاپ‌ها را نباید فراموش کنید. فقط حواستان باشد که خوردن یک فنجان قهوه با یک برش کوچک چیزکیک در خیابان‌های فرشته یا محمودیه می‌تواند به قیمت 50‌ هزار تومان یا بیشتر برایتان تمام شود.

محمودیه از دیگر محله‌های قدیمی محدوده پارک‌وی است که حالا به یکی از اعیان‌نشین‌های میدان تبدیل شده و دیگر خبری از آن خانه‌ها و باغ‌های بزرگ قدیمی در آن نیست. محلی‌ها می‌گویند آن قدیم‌ها میدانگاهی زیبایی به اسم توتستان کشتکار هم در محله بوده که در حال حاضر اثری از آن باقی نمانده و جای آن را خانه‌هایی بزرگ و بسیار شیک با معماری غربی گرفته است.

درختان بلندقامت و سکوت خیابان‌ها و کوچه‌های خلوت که بندرت رهگذری به خودشان می‌بینند، تصویری نیست که شما در هر جای تهران بتوانید آن را ببینید. همجواری محمودیه با محله ولنجک و تجریش، هوای مطبوع و خنکی برایش ساخته که باعث شده از زمان‌های خیلی دور ییلاقی برای اعیان و اشراف شود.

در سمت بالای چهارراه و درست بعد از ایستگاه آتش‌نشانی نیز پایانه شهید افشار قرار دارد که اتوبوس‌هایش در مسیر خط ویژه، پارک‌وی را به ترمینال جنوب وصل می‌کند. مسیرهای دیگری نیز به سمت میدان هفت‌تیر، بلوار دستواره و ولنجک در این پایانه وجود دارد. انتهای همین پایانه اتوبوس‌ها، خیابان باریکی قرار دارد که به خیابان فرشته (مرتضی فیاضی) راه دارد هر چند می‌توانید از خیابان ولیعصر هم وارد آن شوید؛ خیابانی که حالا به خانه‌های گرانقیمت و ماشین‌هایی که با قیمت میلیاردی در آن تردد می‌کنند، معروف شده است.

البته مراکز خرید آن هم به دلیل برند بودن و مارک‌های معروف خارجی در شکستن رکورد قیمت در هیچ کجای تهران همتا ندارد./چمدان

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.