سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح کرد

اصلاح قانون تخفیف یا حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان بر عهده مجمع تشخیص مصلحت است

قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: تخفیف یا حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام است و هر اصلاحی باید از این طریق صورت بگیرد.

به گزارش حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران، علیرضا جزینی در خصوص همكاری‌های بین المللی ایران با سایر كشورها برای مبارزه با مواد مخدر گفت: براساس گزارش‌های سازمان ملل 85 درصد تریاكی كه از افغانستان ترانزیت می‌شود را ما كشف می‌كنیم و از این جهت موضوع ترانزیت مواد مخدر مهم است.

وی اضافه کرد: به تازگی سفرای كشورهای اروپایی از مرزهای شرقی كشور بازدید و اقدامات ایران را مشاهده كردند. آنها هم اذعان دارند كه ایران فعالیت‌های خوبی در امر مبارزه انجام داده است، اما یكی از مشكلات اساسی، بحث تحریم‌ها به عنوان مانع خرید تجهیزات برای كشف موادمخدر است. این مساله را در اجلاس‌های بین المللی نیز مطرح كرده‌ایم، اما اقدامی صورت نگرفته است و از همكاری‌های بین المللی ناراضی هستیم.
 
وی افزود: موضوع دیگر افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان است و مقامات این كشور، در شرایط فعلی انتخابات ریاست جمهوری را یكی از موانع برخورد با تولید موادمخدر می‌دانند. اما همكاری‌ها رو به افزایش است و این امیدواری وجود دارد كه با استقرار دولت و برقراری ثبات در افغانستان، همكاری‌ها بیشتر شود. البته مقابله با ساخت مواد صنعتی در داخل و ورود پیش سازها به كشور موضوع دیگری است كه حساسیت زیادی دارد و در دستور كار قرار گرفته است.
 
تهیه دستورالعمل كاهش مرگ و میر معتادان
 
قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با موادمخدر از تهیه دستورالعمل كاهش مرگ و میر ناشی از مصرف مواد مخدر تا پایان هفته آینده خبر داد و تصریح كرد: با دستور آقای رحمانی فضلی،  دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر كمیته ویژه‌ای برای این موضوع تشكیل و قرار شد، وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و سایر اعضا پیگیر این مساله باشند البته موضوع مصرف بیش از حد و ناخالصی به عنوان دو عامل اصلی مرگ و میر معتادان، مانع جدی برای كاهش مرگ و میر این افراد است.
 
جزینی در پاسخ به پرسشی در خصوص توزیع موادمخدر گفت: نظر نمایندگان كمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی این است كه عرضه مواد برای مصرف كنندگان بالای 65 سال انجام شود درحالی كه این افراد، م جامعه هدف ما نیستند و فعلا در این باره به نتیجه نرسیده ایم.
 
وی با اشاره به انجام شیوع شناسی بین دانش آموزان و دانش جویان ادامه داد: آماری كه درباره میزان مصرف بین این دو گروه وجود دارد، آمار قبلی است كه براساس آن  1 درصد از دانش آموزان و  6/2 از دانشجویان در حوزه وزارت علوم و 6/1 در حوزه وزارت بهداشت، مواد مخدر مصرف می‌كنند. در خصوص اعتیاد در نوزادان نیز آماری وجود ندارد و تنها اطلاعات افراد 15 تا 64 سال در اختیار است. همچنین از جمعیت 1 میلیون و 325 هزار نفری معتادان حدود، 10 درصد زن هستند.
 
ساماندهی 10 هزار كارتن خواب تا پایان سال جاری
 
قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در پاسخ به پرسشی مبنی درباره برنامه این ستاد برای ساماندهی معتادان كارتن خواب، گفت: بیش از 15 هزار نفر از این افراد ساماندهی شده‌اند اما  براساس قانون نگهداری از كارت خواب‌ها برای مدت یك تا 3 ماه است كه با اجازه قاضی می‌تواند تا 6 ماه تمدید شود. تعدادی از این افراد به مراكز ماده 16 ارجاع داده شده‌اند و بخشی دیگر هم به مراكز خصوصی كه طرف قرادداد ما هستند، منتقل شده‌اند. اما به دنبال ایجاد فضای بیشتری هستیم تا بتوانیم در مراكز اقامتی بلند مدت این افراد بی خانمان را ساماندهی كنیم. خوشبختانه تنها 10 درصد از كارتن خواب ها، زن هستند و از این جهت مشكل كمتری وجود دارد.
 
جزینی افزود: براساس توافق انجام شده با شهرداری تهران، مقرر شد تا پایان سال برای 6 هزار و هشتصد نفر فضای اقامتی درنظر گرفته شود و پیش بینی می‌شود حدود 10 هزار نفر تا پایان سال جاری، ساماندهی شوند. البته  حدود 40 درصد بی خانمان‌های پایتخت از شهرهای دیگر آمده‌اند و به نظر می‌رسد با اجرای طرح‌های پیش رو این افراد هم به شهرهای خود برگردند. در ابتدای امسال هزار نفر از كارتن خواب‌ها ساماندهی شدند كه حدود 580 نفر از این افراد به خانه‌های خود بازگشتند.
 
وی درباره نظر كمیسیون قضایی برای تخفیف یا حذف مجازات اعدام برای قاچاقچیان مواد مخدر گفت: این موضوع مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام است و هر اصلاحی باید از این طریق صورت بگیرد، اما ستاد مبارزه با مواد مخدر با حذف مجازات اعدام قاچاقچیان است و این مساله را به خارجی‌ها نیز منتقل كرده‌ایم. برخی كشورها حتی به دنبال طرح این موضوع در سازمان ملل هستند. موضوع درحال بررسی است و هرگونه تجدیدنظر در قانون باید در مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت بگیرد.
 
40 نقطه آلوده در پایتخت
 
قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با موادمخدر در پاسخ به سوالی مبنی براینكه چه برنامه‌ای برای پاكسازی نقاط آلوده تهران در دست اجراست، تصریح كرد: در سطح شهر تهران خیلی از نقاط آلوده است اما 40 نقطه حساس تر و آسیب زننده تر است. از طرفی نگهداری افراد جمع آوری شده مهم تر از جمع آوری آنهاست و باید این موضوع در دستور كار قرار بگیرد. براساس قانون مقرر شده است كه  38 هزار نفر از زندانیان موادمخدر از سایر افراد جدا شوند و این خود اقدام خوبی در برخورد با مجرمین موادمخدر است. جداسازی 10 هزارنفر از این افراد در فشافویه تهران در حال پیگیری است و این امر تا سال تا سقف 3 هزار نفر تا پایان سال انجام می شود.
 
جزینی بودجه ستاد مبارزه با موادمخدر در سال آینده را 140 میلیارد تومان اعلام كرد و گفت: 20 درصد این مبلغ برای پیشگیری اختصاص پیدا می كند و در كل بودجه سال آینده نسبت به سال جاری افزایشی ندارد. همچنین 30 میلیارد تومان برای بیمه 700 هزار نفر ازمعتادان اختصاص پیدا كرده است كه بیمه سلامت آن را ناكافی و اجرای این طرح را نیازمند اعتبار بیشتری می داند.
 
اولویت مبارزه، برخورد با مصرف شیشه است
 
وی با اشاره به اینكه قیمت موادمخدر تغییر چندانی نداشته است، افزود: بعضی مواقع تریاك كمی گران می شود ولی درحال حاضر، قیمت شیشه بالا رفته است و هرویین هم یك درصد افزایش قیمت داشته است. براساس شیوع شناسی سال 1390، مصرف شیشه حدود 3 درصد در بین معتادان بود و برابر یافته های اخیر این میزان به 26 درصد از كل جمعیت معتادان رسیده است و گزارش نهایی در این خصوص بعد از شیوع شناسی اعلام خواهد شد. در خصوص مصرف ماری جوانا در بین مصرف كنندگان، به دانش آموزان و دانشجویان اطلاع رسانی شده اما در شرایط فعلی، هدف ما برخورد با شیشه است. برای این منظور حدود 5 هزار و پانصد پزشك به صورت تخصصی در امر درمان اعتیاد خدمات خوبی ارائه می كنند اما براساس برخی شنیده ها قرار است موضوع درمان اعتیاد وارد شبكه بهداشت عمومی شود كه این اقدام موجب كمرنگ شدن درمان معتادان خواهد شد.
 
 قائم مقام دبیركل ستاد مبارزه با موادمخدر در پاسخ به پرسش دیگری در ارتباط با پروتكل درمان كودكان گفت: این پروتكل در كمیته درمان به تصویب رسیده است و مركزی ویژه كودكان، به صورت نمونه در زاهدان راه اندازی شده است كه البته در این مركز برخی مادران و كودكان با هم حضور دارند و درمان با توصیه پزشك و براساس نوع بیماری به صورت درمان دارویی یا پرهیزمدار انجام می‌شود و تمام هزینه ها را ستاد مبارزه با موادمخدر تامین می كند. راه انداری چنین مركزی در تهران نیز پیش بینی شده اما هنوز به تایید نهایی نرسیده است.
 
افزایش مشاركت مردم در امر مبارزه با موادمخدر
 
جزینی در پایان با اشاره به رویكرد اجتماعی برای مبارزه با موادمخدر خاطرنشان كرد: افزایش مشاركت اجتماعی و دخالت دادن مردم در امر مبارزه با موادمخدر راه حل مناسبی است كه نماد این كار، سازمان های مردم نهاد هستند كه براساس آمار تعداد آنها در سال جاری و در حوزه موادمخدر 72 درصد رشد داشته است. هچنین كمك خیران بسیار موثر بوده است و برخی مسئولیت های سازمان های دولتی را نیر به عهده گرفته اند و در حوزه هایی مانند اشتغال زایی و حرفه آموزی اقداامت خوبی انجام داده اند.
 
برای تبلیغات و آموزش و همگانی نیز با همكاری سازمان تبلیغات اسلامی برنامه مفصلی را تدوین كرده ایم و برای استفاده از ظرفیت های اقشار مختلف مانند  ورزشكاران و هنرمندان برنامه ریزی‌هایی صورت گرفته است.
 
انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.