سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

کشت خشخاش و شاه دانه، مخرب برای امنیت و اقتصاد "افغانستان" سودآور برای طالبان

سازمان اطلاعات برون مرزی آلمان در گزارشی در باره کشت خشخاش، شاه دانه و تولید موادمخدر در افغانستان اعلام کرد که این اقدام که به ضرر امنیت و اقتصاد افغانستان است، سود گزافی برای طالبان به همراه دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، پایگاه اینترنتی رادیو دویچه وله آلمان نوشت: گزارش سازمان اطلاعات برون مرزی آلمان (BND) درباره تولید و قاچاق مواد مخدر در سطح جهانی نسبت به تاثیرهای مخرب قاچاق مواد مخدر بر امنیت و اقتصاد افغانستان هشدار داد.

در این گزارش، افغانستان به عنوان نمونه ای منفی در سطح جهان در ارتباط با تولید و قاچاق مواد مخدر ذکر شده است.

در این گزارش آمده است، طالبان از این که افغانستان بزرگ ترین مرکز کشت خشخاش و شاهدانه و بزرگ ترین مرکز تهیه تریاک جهان بوده، راضی است، زیرا از این راه مخارج گروه های تروریستی

چون طالبان تامین می شود.

در این گزارش همچنین تاکید می شود که گروه های مختلف قومی، سیاسی، دینی به رغم اختلاف های خود از کشت خشخاش و شاهدانه در این کشور سود می برند.

بر مبنای تخمین سازمان ملل متحد فروش موادمخدر در سراسر جهان حدود 390 میلیارد دلار است. به این ترتیب قاچاقچیان موادمخدر پنجمین قدرت مالی جهان هستند.

این رسانه آلمانی به نقل از سازمان اطلاعات برون مرزی آلمان اضافه کرد، مبارزه با قاچاق موادمخدر به خاطر تنوع شیوه ها و افزایش راه های جدید برای ارسال این مواد بسیار مشکل است. این سازمان اعلام کرده است که مسیر اصلی موادمخدر از افغانستان به اروپای مرکزی و غربی مسیر کشورهایی از جمله ترکیه و ایران به سوی کشورهای بالکان است.

از چند سال گذشته مسیرهای جدید دیگری نیز مورد استفاده قاچاقچیان موادمخدر قرار می گیرند. در این گزارش آمده است: درچند سال اخیر شرق آفریقا نیز به یکی از مراکز اصلی پخش هروئین تبدیل شده است. از این طریق محموله های هروئین توسط کشتی به شرق آفریقا منتقل می شوند و از آنجا از راه های هوایی به اروپا می روند.

در گزارش سازمان اطلاعات برون مرزی آلمان در رابطه با مسیر مستقیم قاچاق هروئین به بنادر اروپای غربی نیز اشاره شده و نوشته این مسیری است که از راه کانتینرها طی می شود.

این پایگاه اینترنتی در پایان نوشت: آلمان که روزی بیش از پنج هزار سرباز در افغانستان مستقر کرده بود، اکنون فقط یک هزار و 200سرباز در این کشور دارد. این تعداد سرباز هم قرار است تا پایان سال جاری میلادی از افغانستان خارج شوند. برمبنای تفاهمی با دولت افغانستان از آغاز سال جدید میلادی 850 نظامی آلمانی در افغانستان وظیفه مشاوره و تربیت نیروهای پلیس و ارتش این کشور را به عهده خواهند گرفت.
/انتهای پیام
منبع:ایرنا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.