سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رویکردهای متفاوت آمریکا و روسیه در برخورد با بحران سوریه

کاملا روشن است که در برخورد با جنگ سوریه، ‌دو رویکرد متفاوت اتخاذ شده است. یکی سیاست آمریکا و متحدانش در جهت تداوم درگیری خونین و کشتار و خرابی بیشتر در سوریه، و دیگر مسیری است که روسیه و سوریه آن را دنبال می‌کنند؛ مسیری که هدف آن پایان دادن به جنگ و خونریزی است.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه اینترنتی "نیو ایسترن آوت لوک" در مقاله‌ای به قلم "ویکتور میخین" می‌نویسد: بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه در مصاحبه‌ای اختصاصی با هفته‌نامه فرانسوی "پاریس مچ" اعلام کرد که «وظیفه اصلی رهبران سوریه، جلوگیری از وابستگی مستقیم به قدرت‌های غربی است.

*** موضع سرسخت دولت بشار اسد در ارتباط با غرب و سلطنت‌های عربی حاشیه خلیج فارس
این اظهارات قاطع، نشان می‌دهد که بحران بسیار گسترده سوریه در مرحله بسیار حساسی قرار دارد.  دیدگاه رئیس‌جمهور سوریه قبل از هر چیزی نشان دهنده سرسختی دمشق است؛ با وجودی که در مبارزه با شبهه نظامیان سازمان‌های تروریستی گوناگون به موفقیت‌های زیادی دست پیدا کرده است. دوما، بشار اسد با این اظهارات، موضع سرسخت دولت خود را در ارتباط با غرب و سلطنت‌های عربی حاشیه خلیج فارس روشن ساخت. نهایتا این که این یک پاسخ دفاعی مستقیم به تمام دشمنان یک سوریه آزاد است که رئیس‌جمهور، کابینه وی و کل مردم سوریه تا زمان رسیدن به پیروزی به این مبارزه ادامه خواهند داد. به بیان دیگر، این مبارزه تنها زمانی به پایان خواهد رسید که تا آخرین تروریستی که از طرف دولت‌های خارجی حمایت می‌شود، و اسلحه و کمک مالی دریافت می‌کند، از خاک سوریه عقب‌نشینی کند.

*** تصمیم سوریه برای خلاص شدن از سلاح‌های شیمیایی، قطعی است
و اهمیتی ندارد که این مبارزه، تا چه اندازه دشوار و خطرناک خواهد بود. دولت سوریه به طور کامل و با وسواس و دقت زیادی از قوانین بین المللی جنگ تبعیت می‌کند و به تعهدات خود پایبند است که نمونه بارز آن، از بین بردن ذخایر سلاح‌های شیمیایی و تعهد به عدم تبدیل و بازسازی تسلیحات شیمیایی در آینده است. اسد در این مصاحبه گفت: «تصمیم ما برای خلاص شدن از سلاح‌های شیمیایی، قطعی است.» علاوه براین، او اطمینان داد که نیروهای نظامی دولت در طول جنگ داخلی سوریه، هرگز از سلاح‌های شیمیایی استفاده نکرده‌اند. بشار اسد با اشاره به گزارش‌هایی که بر اساس آن‌ها جان کری، وزیر خارجه آمریکا سوریه را به استفاده از گاز کلرین علیه مخالفان متهم کرده است، گفت که چنین چیزی اتفاق نیفتاده است و هیچ کس در سوریه قادر به تهیه گاز کلرین نیست.

*** تمایل مشترک روسیه و سوریه برای یافتن راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای پایان دادن به جنگ
سوریه و رهبران آن، در مبارزه برای آزادی خاک این کشور، از حمایت مشتاقانه روسیه برخوردار است. روسیه با در نظر گرفتن اصل عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها، از سوریه حمایت و پشتیبانی می‌کند. به علاوه، بازدید رسمی ولید معلم، وزیر امور خارجه سوریه از کشور روسیه، همبستگی مشترک این دو دولت را به نمایش گذاشت. در طول این سفر، ولید معلم با سرگئی‌ لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور دیدار کرد و با آن‌ها به بحث و گفت و گو پرداخت. این مذاکرات، تمایل مشترک این دو کشور را برای یافتن راه‌حلی مسالمت‌آمیز برای پایان دادن به جنگ سوریه، به نمایش گذاشت. این در حالی است که آمریکا و متحدانش با نقض آشکار حاکمیت سوریه، سازمان ملل را دور زدند و بدون هماهنگی با رهبران سوریه، به شبهه نظامیان در خاک این کشور حمله کردند.

*** نمایندگان ائتلاف علیه داعش عزم خود را برای ادامه مبارزه خود علیه دولت مشروع سوریه جزم کردند
علاوه براین، نمایندگان به اصطلاح ائتلاف بین المللی علیه داعش نیز در شهر بروکسل گرد هم جمع شدند تا عزم خود را برای ادامه مبارزه خود علیه دولت مشروع سوریه جزم کنند. وزاری امور خارجه کشورهای شرکت کننده در عملیات، در نشستی که در مقر ناتو صورت گرفت، شرکت کردند. به گفته جان کری، یکی از نتایج این نشست، صدور بیانیه مشترکی بود که در آن تمامی شرکت‌کنندگان، اتحاد خود را در تمام جبهه‌ها اعلام کردند و اعلام کردند که تا زمانی که به موفقیت برسند، به این مبارزه ادامه خواهند داد. 

*** امتناع آشکار واشنگتن از همکاری با جمهوری عربی سوریه علیه تروریسم، اقدامی ناشایست بود
لاوروف در واکنش به این مسئله اظهار داشت: «ما در مورد فعالیت ائتلاف ایجاد شده توسط آمریکا که اعلام کرده است این حق را دارد که بدون موافقت دمشق، به مناطق تحت کنترل داعش در سوریه حمله کند، سوالاتی داریم. به عقیده ما، این اقدام بر خلاف اصول اساسی قوانین بین المللی است. امتناع آشکار واشنگتن از همکاری با جمهوری عربی سوریه علیه تروریسم، به خصوص با در نظر گرفتن اجرای موفقیت آمیز خلع سلاح شیمیایی سوریه ــ که توانایی دولت سوریه را برای رسیدن به یک توافق ثابت می‌کند ـــ اقدامی ناشایست بود.

***  داعش نیروهای خود را برمناطق شهری پرجمعیت سوریه متمرکز کرده است
به علاوه باید در نظر داشت که شبهه نظامیان داعش و جبهه النصرة، روش خود را تغییر داده‌اند و در حال حاضر نیروهای خود را برمناطق شهری پرجمعیت سوریه متمرکز کرده‌اند. در همین حال، جنگنده‌های آمریکایی و نیروهای ائتلاف نیز دقیقا این مناطق را مورد هدف روزانه خود قرار داده‌اند که باعث شده است تعداد تلفات غیرنظامیان به طور مداوم افزایش پیدا کند. اما به نظر نمی‌رسد که این مسئله موجب نگرانی آمریکایی‌ها یا حتی برنده جایزه نوبل صلح، باراک اوباما ــ که ظاهرا برای آزادی بشر مبارزه می‌کنندـــ  شده باشد. وقتی اوباما دستور سرکوب وحشیانه مردم در شهرهای آمریکا را به دست پلیس و ارتش صادر می‌کند، پس نمی‌تواند درباره رعایت حقوق آن دسته از کسانی که واشنگتن آن‌ها را «انسان‌های درجه دو» تلقی می‌کند، انتظار زیادی داشت.

*** مداخله آمریکا در امور داخلی دیگر کشورها به عواقب انسانی فاجعه‌آمیز و بی‌ثبات کننده منجر شده است
وزیر امور خارجه روسیه بارها بر تردید خود در مورد اینکه نیروهای حافظ صلح آمریکا به احتمال زیاد از عملیات ضدتروریستی در سوریه به عنوان بهانه‌ای برای آماده سازی سقوط حکومت سوریه استفاده می‌کنند، تاکید کرده است. با این حال، روسیه و بسیاری از کشورها این اقدام را غیرقابل قبول می‌دانند. به گفته لاوروف، «روسیه استفاده از گروه‌های افراطی را در جهت تغییر رژیم، محکوم می‌کند.»
نوآم چامسکی، فعال برجسته آمریکایی نیز ارزیابی مشابهی را در این خصوص ارائه کرده است. چامسکی پس از تجزیه و تحلیل سیاست واشنگتن در عرصه بین الملل می‌گوید، آمریکا دیگر یک دموکراسی نیست بلکه بیشتر شبیه یک کشور تک حزبی است که در آن نخبگان جرگه سالار به نیابت از مردم و اغلب در جهتی مغایر با منافع آن‌ها حکومت می‌کنند. وی اخیرا مقاله‌ای انتقادی را منتشر کرده که فهرستی از عملیات مخفیانه سیا در خارج از کشور را در بر دارد. انتقاد وی بیشتر بر سر این موضوع است که مداخله در امور داخلی دیگر کشورها به عواقب انسانی فاجعه‌آمیز و بی‌ثبات کننده منجر شده است.

*** ابراز تردید «نیویورک تایمز» در مورد سیاست‌های کاخ سفید علیه سوریه و حمایت واشنگتن از تروریستهای سوری
روزنامه «نیویورک تایمز» نیز گزارشی از سیا در این زمینه منتشر کرده است. بر اساس این گزارش، عملیات‌های مخفیانه دولت اوباما در کوبا، آنگولا، آفریقای جنوبی و نیکاراگوئه به قدری ناموفق بوده است که باید کل این استراتژی تجدید نظر شود. با این نتیجه گیری، این روزنامه آمریکایی در مورد سیاست‌های کاخ سفید علیه سوریه و حمایت واشنگتن از شورشیان سوری، ابراز تردید کرده است. به عقیده چامسکی، یکی دیگر از دلایل بسیار مهم، تغیرات اساسی است که در ناتو به وجود آمده است. از زمان سقوط اتحاد جماهیر شوروی، پیمان آتلانتیک شمالی از یک پیمان دفاعی اروپا به ابزار سودمندی برای مداخلات آمریکا و متحدانش و همچنین یک متجاوز تشنه تسلط بر نفت و گاز جهان تبدیل شد.

*** روسیه و سوریه به دنبال یافتن راهی برای برقراری یک گفت و گوی داخلی در سوریه و حل و فصل مسالمت‌آمیز جنگ
در مقابل سیاست تهاجمی غرب، که حکومت‌های ناخواسته را مورد هدف قرار می‌دهد و آن‌ها را از نظر نظامی تحت فشار قرار می‌دهد، روسیه و سوریه به دنبال یافتن راهی برای برقراری یک گفت و گوی داخلی در سوریه و حل و فصل مسالمت‌آمیز این جنگ هستند. به تازگی، وزارت امور خارجه روسیه تماس‌های خود را با شخصیت‌های بانفوذ مخالفان سوری افزایش داده است و برخی از آن‌ها از جمله «معاذ الخطیب» و «قدری جمیل» به مسکو سفر کرده‌اند. به گفته وزارت امور خارجه روسیه، صحبت از یک نشست همه‌جانبه فراگیر در پایتخت روسیه به گوش می‌رسد؛ هرچند مذاکرات هنوز در مراحل اولیه قرار دارد.

*** تاکید پوتین بر اهمیت یک رویکرد عمیق تحلیلی برای حل بحران سوریه
پوتین بر این باور است که مقابله با داعش و دیگر گروه‌های افراطی در خاورمیانه و آفریقای شمالی، یکی از مهم‌ترین وظایف جامعه بین الملل به شمار می‌رود. با این وجود، این نکته مورد تاکید است که تمام اقداماتی که برای از بین بردن این تهدید صورت مي‌گیرد، باید بر اساس تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل و با رعایت کامل قوانین بین المللی و قانون حاکمیت کشورها و عدم مداخله در امور داخلی آن‌ها صورت گیرد. در مبارزه با تروریسم، روسیه از سوریه و عراق و همچنین دیگر کشورهایی که با مسئله افراطی گری مواجه هستند، حمایت می‌کند. پوتین بر اهمیت یک رویکرد عمیق تحلیلی برای حل این مسئله تاکید می‌کند. رئیس‌جمهور روسیه همچنین معتقد است که در حال حاضر، تهدید اصلی منطقه، داعش و دیگر گروه‌های افراطی است که از سوی غرب حمایت می‌شوند.
کاملا روشن است که در برخورد با جنگ سوریه، ‌دو رویکرد متفاوت اتخاذ شده است. یکی سیاست آمریکا و متحدانش در جهت تداوم درگیری خونین و کشتار و خرابی بیشتر در سوریه، و دیگر مسیری است که روسیه و سوریه آن را دنبال می‌کنند؛ مسیری که هدف آن پایان دادن به جنگ و خونریزی است و مذاکرات المعلم در روسیه، این مسئله را ثابت می‌کند.


انتهای پیام/


انتهای پیام./.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.