سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون طرح‌های نيروگاه آبی شرکت فراب خبر داد

پایان حفاری نخستين تونل مکانیزه سريلانكا به دست مهندسان ايرانی

پروژه چند منظوره سد و نیروگاه "اومااویا" در كشور سريلانكا، شامل دو سد بتنی با ارتفاع هاي 50 و 35 متر، حفاری سه تونل اصلی آب بر با طول مجموعاً 24 کیلومتر و نیز چهار کیلومتر تونل‌های دسترسی، سه شفت قائم شامل شفت فشار، شفت فشارشکن و شفت فرار در مجموع به ارتفاع يك کیلومتر است.

به‌ گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مهندس «افشین مستأجر حقیقی»، معاون طرح‌های نیروگاه آبی این شرکت، با اعلام این خبر گفت: حفاری مکانیزه تونل به عنوان بخشی از طرح و به طول تقریبی ۳. ۵ کیلومتر و با قطر ۴. ۳ متر به روش مکانیزه و با استفاده از دستگاه حفاری TBM صورت گرفته است.

مست‍أجر حقیقی درباره مدت زمان عملیات حفاری گفت: عملیات حفاری تونل پایاب نیروگاه «اومااویا» در اسفند ماه سال گذشته آغاز شد و در کمتر از ۹ ماه، در آذر ماه امسال به صورت تمام لاینینگ بتنی به اتمام رسید.

معاون طرح‌های نیروگاه آبی شرکت فراب درباره مشخصات طرح گفت: پروژه چند منظوره سد و نیروگاه «اومااویا» در کشور سریلانکا، شامل دو سد بتنی با ارتفاع‌های ۵۰ و ۳۵ م‌تر، حفاری سه تونل اصلی آب بر با طول مجموعاً ۲۴ کیلومتر و نیز چهار کیلومتر تونل‌های دسترسی، سه شفت قائم شامل شفت فشار، شفت فشارشکن و شفت فرار در مجموع به ارتفاع یک کیلومتر است.

مستأجر حقیقی افزود: همچنین، حفاری و نصب نیروگاه زیرزمینی دو واحدی با ظرفیت ۱۲۰ مگاوات، ۲۲ کیلومتر خط انتقال برق فشار قوی و نیز ۱۵ کیلومتر راه‌های دسترسی در مناطق صعب‌العبور، از دیگر اجزای طرح است و مقرر است طبق برنامه زمان‌بندی طی ۸۰ ماه به اتمام برسد.

وی در ادامه گفت: کارفرمای اصلی این طرح، وزارت آبیاری و مدیریت منابع آب کشور سریلانکا و پیمانکار اصلی آن نیز شرکت ایرانی فراب است.

مجری طرح سد و نیروگاه آبی ‌اومااویا افزود: از مشکلات حین اجرای کار می‌توان به برخورد به حفره‌های زیرزمینی، نفوذ و هجوم مقدار زیاد آب در چند مرحله اشاره کرد که هرکدام از این موارد با ارائه راه حل مناسب در کوتاه‌ترین زمان ممکن با همکاری عوامل پروژه برطرف شد.

وی درباره دستگاه حفاری گفت: با توجه به شرایط زمین‌شناسی منطقه و نیز مطالعه‌های مهندسی طرح، دستگاه TBM از نوع Hard Rock Double shield انتخاب شده و در ‌‌نهایت، دستگاه از کشور آلمان تأمین شد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.