سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون مدیرکل حقوق بشر در وزارت امور خارجه خبرداد

30 عضو سازمان همکاری‌های اسلامی فردا در تهران/بررسی تحریم‌ها از حیث قانونیت و مشروعیت در دستور کار

مصطفی اعلایی گفت: در سمیناری که 24 و 25 آذر در تهران برگزار می‌شود، 30 کشور عضو سازمان همکاری‌های اسلامی به بررسی تحریم‌ها از حیث قانونیت و مشروعیت می‌پردازند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجه باشگاه خبرنگاران، مصطفی اعلایی معاون مدیرکل حقوق بشر در وزارت امور خارجه  در نشست خبری که عصر امروز  با عنوان "آثار منفی تحریم‌های مالی و اقتصادی بر بهره‌مندی از حقوق بشر" در وزارت خارجه برگزار شد،‌ اظهارداشت: کمیسیون مستقل و دائمی حقوق بشر نام آشنایی است که در سال 2011 در چارچوب سازمان همکاری‌های اسلامی ایجاد شد و تأسیس آن پاسخی بر ضرورت‌ها، بایدها و نبایدها و تعاملات بین‌المللی بود.

وی افزود: حق توسعه یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که در این کمیسیون بررسی می‌شود که سازمان ملل و کمیسیون حقوق بشر سعی دارند آن را بررسی کنند.
 
اعلایی با بیان اینکه بعد از جنگ جهانی دوم و تأسیس سازمان ملل، یک سیستم امنیت جمعی تشکیل شد که بر مبنای آن تصمیم بر این شد که هر کشوری که مانع بر برقراری صلح و امنیت جمعی است به طرق مختلف با او برخورد شود، گفت: یکی از راه‌هایی که بر اساس ماده 42 منشور پیش بینی شده بود، قطع روابط اقتصادی و تجاری علیه کشور تهدید است.
 
 رئیس ستاد برگزارکننده سمینار در ادامه بیان کرد: سوالی که در اکثر مجامع بین‌المللی مطرح می‌شود این است که آیا تمام تحریم‌هایی که علیه کشور تحمیل می‌شود، قانونی است و از مشروعیت برخوردار است، سوالی است که در این کمیسیون‌ها به آن جواب خواهند داد.
 
معاون کل حقوق بشر در وزارت امور خارجه با بیان اینکه یکی از اهداف این سمینار بررسی تحریم‌ها از حیث قانونیت و مشروعیت در چارچوب بین‌الملل است، تصریح کرد: هرگونه تصمیم شورای امنیت باید در چارچوب اصول منشور باشد که یکی از ابتدایی‌ترین این اصول، اصل یک و بند یک است که سازمان ملل متعهد به حقوق حیاتی بشر است. حقوقی مانند حق حیات و حق آموزش؛ و هر تصمیمی در شورای امنیت که مخل بهره‌برداری از این حقوق باشد، در شورای حقوق بشر محکوم است.
 
اعلایی بیان کرد: از مواردی که در این سمینار بررسی می‌شود این است که آیا تحریم‌ها علیه کشورهایی چون کوبا، عراق، ایران و.... مشروع و قانونی است؟ توصیه سمینار به شورای حقوق بشر این است که مانند دیگر شقوق تحریم‌هایی برای که مانعی بهره‌مندی از حقوق بشر است یک سیستم ارزیابی و کارشناسی ایجاد شود.
 
وی خاطرنشان کرد: در سمیناری که 24 و 25 آذر در تهران برگزار می‌شود، 30 کشور عضو سازمان همکاری‌های اسلامی حضور دارند که در ابتدای این همایش 4 کارشناس بین‌المللی اعم از یک عضو کمیته ناظر بر میثاق حقوق اقتصادی و اجتماعی و وزیر سابق سودان که کارشناس تحریم است، عضو دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر و یک کارشناس فرانسوی نیز حضور دارند که بعد از آن، 18 نفر از اعضای کمیسیون سخنرانی خواهند کرد.

اعلایی گفت: در این سمینار کلیت بحث تحریم مدنظر است که خانم امین‌زاده، معاون حقوقی رئیس جمهور و همچنین آقای جواد لاریجانی، رئیس ستاد حقوق بشر در آن حضور خواهند داشت و سعی بر این است که در این سمینار به صورت کاملاً هدف‌دار عمل شود و بحث تحریم و موضوع حقوق بشر به لحاظ حقوقی بررسی شود.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.