ولی الله نصر مدیر کل دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، گفت: با توجه به طرح سراسری بیمه در کشور و استفاده تمام هموطنان از خدمات بیمه سلامت در این راستا سازمان بهزیستی برای جامعه هدف این طرح را اجرایی کرده و اگر خانوادهای نتواند مبلغ بیمه را پرداخت کند از محل اعتبارات سازمان بهزیستی پرداخت میشود.
وی افزود: کودکانی که بدسرپرست یا فاقد سرپرست هستند به 2 صورت تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار میگیرند؛ که در حالت اول مراکز شبانهروزی آمادگی پذیرش کودکان را تا زمان استقلال و خودکفایی کودک را دارد اما در حالت دوم که بیشتر مورد توجه سازمان بهزیستی است رویکرد ساماندهی کودک در خانواده و حتی بستگان درجه 1 و 2 است که حضانت کودک به بستگان سپرده و با پرداخت امداد ماهانه توسط سازمان بهزیستی هزینه نگهداری کودک پرداخت و همچنین از طریق مددکاران اجتماعی وضعیت کودک پیگیری میشود.
وی با اشاره به حضور 23 هزار کودک در مراکز نگهداری کودک در سراسر کشور، اظهار داشت: 80 درصد از این کودکان بدسرپرست و 20 درصد فاقد سرپرست هستند.
نصر با اشاره به مراکز شبه خانواده نگهداری کودک، تصریح کرد: این مراکز به جز شیرخوارگاهها، به بخش دولتی موسسات خیریه سپرده شده و تحت عنوان مراکز شبه خانواده از این کودکان نگهداری میکنند اما هدف نهایی سازمان نگهداری کودک در درون خانواده است.
وی عنوان کرد: طرح آموزشی حمایت کودک و خانواده از سال 92 در 5 استان البرز، تهران، چهارمحال و بختیاری، همدان و خوزستان شروع شده که یک طرح مراقبتی سرپایی روزانه است.
مدیر کل دفتر امور آسیبدیدگان اجتماعی در ادامه بیان کرد: در این طرح مددکاران با شناسایی کودکان کار و تشکیل پرونده در مراکز و همچنین ارتباط با خانواده آنان مشکلات کودک را برطرف میکنند.
وی ادامه داد: بازدهی این طرح بسیار موفق بوده و فراتر از 80 درصد اعلام شده است.
نصر خاطر نشان کرد: در راستای کاهش آسیبها اجتماعی و تخصیص بودجه مناسب از سوی وزارت کار این طرح در 15 استان کشور تا پایان سال 93 اجرایی میشود.
انتهای پیام/