سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک کارشناس مسائل غرب آسیا مطرح کرد

بررسی انتخابات ماه مارس در رژیم صهیونیستی/ معادلات تغییر نمی‌کند

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: مسئله این است که اسرائیلی‌ها با توجه به اینکه به کمک‌های بیرونی یهودیان جهان نیاز دارند، بیشتر تمایلاتشان این است که گروه‌های مذهبی افراطی روی کار باشند تا کمک‌های جهانی بیشتری دریافت کنند.

"جعفر قنادباشی" در گفتگو خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران در رابطه با انتخابات ماه مارس 2015 در اسرائیل و ایجاد تغییرات در جهت گیری سیاست خارجی این رژیم اظهار داشت: در انتخابات‌های یرگزار شده در اسرائیل معادلات و تاکیداتی وجود دارد که هر دفعه نسبت به دفعه قبل تغییر چندانی نمی‌کند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه جمعیت آنجا محدود بوده و احزاب مشخصی هم وجود دارد، لذا معمولا هر انتخابات تکرار انتخابات قبلی است، مگر در بعضی از مسائل و شرایطی که وجود دارد.

این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: آنچه که اتفاق می‌افتد آن است که در اسرائیل دو گروه عمده روبروی هم قرار دارند، سکولار‌ها در برابر مذهبیون یا لیبرال‌ها در برابر افراطیون.   
 
قنادباشی بیان کرد: در تاریخ چند دهه گذشته در اسرائیل بعضا سکولار‌ها یا مذهبیون سرکار بوده‌اند، در سالهای اخیر نیز به خصوص طی یک دهه گذشته کوشش اسرائیلی‌ها این بوده که میان آن‌ها به دلیل احساس خطر بیرونی شکاف ایجاد نشود، کما اینکه حزبی به نام کادیما را ساختند که مرکب از حزب کارگر و لیکود بود، حزب کادیما اکنون در صحنه سیاسی اسرائیل خیلی جدی نیست، حزب لیکود نیز یک حزب افراطی بود که با حزب کارگر که حزبی سکولار و چپ بود، تضاد بسیاری داشت.   
 
وی اذعان داشت: در سالهای اخیر به خاطر ضعف‌های اسرائیل این‌ احزاب با هم یکی شدند، در حال حاضر نیز همین معادله در رژیم صهیونیستی حاکم است، آن‌ها از منظر خارجی نتوانستند موفقیت چندانی در جنگ‌های نظامی و سیاسی داشته باشند، در داخل این رژیم نیز اعتراضاتی وجود داشته که بخشی  به اقتصاد و بخشی به اقدامات نتانیاهو بر می‌گردد که در نهایت این اختلافات به صورت کودتای دو وزیر هم مطرح شد و لذا این تعارضات در درون بسیار شدید است، اما در نهایت کوشش اسرائیلی‌ها این است که این اختلافات سبب بهم ریختگی ساختار سیاسی نشود.   
 
این کارشناس سیاست خارجی تاکید کرد: مسئله این است که اسرائیلی‌ها با توجه به اینکه به کمک‌های بیرونی یهودیان جهان نیاز دارند، بیشتر تمایلاتشان این است که گروه‌های مذهبی، افراطی روی کار باشند تا کمک‌های جهانی بیشتری دریافت کنند، آن‌ها فکر می‌کنند که  محافل یهودی در سراسر جهان، در شرایط دشوار بهترین کمک هستند.   
 
قنادباشی در ادامه بیان کرد: به نظر می‌رسد سمت و سوی انتخابات براساس تدابیر فراحزبی و محافل مذهبی شکل می‌گیرد و حقیقت این است که آن‌ها تلاش می‌کنند که گروه‌های چپ سر کار نیایند، انتخاب مجدد نتانیاهو و دوستان وی رژیم صهیونیستی را به سوی افراط خواهد برد، اگرچه در حال حاضر نیاز به کنار گذاشتن این افراط وجود دارد .

وی در پایان خاطر نشان کرد: آنچه که تاکنون منجر به شکست اسرائیل شده ، جنگ‌هایی بوده که آغازگر آن نتانیاهو و نزدیکان وی بوده‌اند، جنگ ۸ روزه، ۲۲ روزه، ۵۱ روزه که در هیچ کدام موفقیتی که به نفع سیاست و اقتصاد اسرائیل باشد بدست نیاوردند، لذا اسرائیلی‌ها  نتانیاهو را مقصر این شرایط می‌دانند و این اتهامات به نتانیاهو برای شکست‌های اقتصادی و سیاسی و نظامی در ترازوی واقع نگری درست است، اما با توجه به صلاحدیدهای فراحکومتی و مذهبی این رژیم مجددا کوشش خواهد کرد که نتانیاهو پیروز شود چراکه مجددا به کمک‌ها و پشتیبانی یهودیان جهان نیاز دارد.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.