الن ایر جواب داد: بحث در مورد زمان و مکان دور جدید مذاکرات ادامه دارد. طبق عرف ما هنگامیکه زمان و مکان مشخص شده باشد، از طرف اشتون که هماهنگ کننده اتحادیه اروپا برای مذاکرات است، اعلام می شود. اما ناگفته نماند که ما در این مورد تعلل یا اتلاف وقت نمی کنیم و من فکر میکنم مذاکرات در دسامبر برگزار میشود، ولی روز دقیق آن مشخص نشده است.
وی افزود: ما در وین منتهای سعی و کوشش خود را برای نیل به توافق جامع مورد پسند همه طرف ها قبل از مهلت سوم آذر به کار برده ایم. اما بخاطر پیچیدگی و فنی بودن مسائل باقی مانده روی میز تحقق این هدف امکان پذیر نشد. اما آنچه ما را تشویق می کند این است که در مذاکرات اخیر، پیشرفت واقعی و قابل توجهی داشتیم، طرح های جدیدی روی میز مذاکره گذاشته شدند و مواضع نزدیکتر به هم شدند. پس مشترکاً تصمیم گرفتیم مذاکرات با هدف دستیابی به توافق سیاسی ظرف چهار ماه، به مدت هفت ماه تمدید شود. در پایان این چهار ماه، اگر خدای ناکرده درباره مسائل عمده به توافق نرسیم، یعنی اگر تا این زمان در مورد عناصر اصلی به توافق نرسیم و هیچ مسیر روشنی وجود نداشته باشد، در آن موقع می توانیم درباره نحوه ادامه این فرایند گفتگو کنیم. ناگفته پیدا است اگر زودتر بتوانیم کار را به سرانجام برسانیم ، چه بهتر. اعتقاد ما هنوز این است که دستیابی به توافقی جامع که بتواند نگرانی های جهان در مورد ماهیت برنامه هسته ای ایران را برطرف کند، مطلوب و میسر است. در این مقطع به روشنی دریافته ایم که این توافق چگونه می تواند شکل بگیرد، اما کماکان اختلاف نظرهای قابل توجهی وجود دارد و باید روی آن ها کار کنیم.
وی افزود: کماکان هدف ما این است که فرصت اثبات ماهیت صرفا صلح آمیز بودن برنامه هسته ای اش به ایران داده شود، تا با انجام این کار نگرانی های جامعه بین المللی رفع شوند. اولاً این تنها آمریکا نیست که خواستار پایبندی ایران به تعهداش است ، بلکه کل نهادهای ذیصلاح و اکثر کشورهای دنیا هستند که در اعمال این تحریمها شریک شده اند و همین خواسته ها را دارند. ثانیاً اینکه جامعه جهانی انتظار دارد ایران به تعهداتش بعنوان کشور امضا کننده ان.پی.تی عمل کند، مثل سایر کشورهای عضو، این زیاده خواهی نیست، این انصاف است، چرا ایران باید از قواعد مربوطه مستثنی باشد؟ مخصوصاً اینکه ایران اصرار دارد ماهیت برنامه هسته ای اش صرفا صلح آمیز است و آماده پذیرش اقدامات شفافیت سازی و راستی آزمایی برای اثبات آن هستند.
وی در مورد چشم انداز مذاکرات هسته ای گفت: همانطور که عرض شد، ما فکر می کنیم ظرف چهار ماه می توانیم به توافق سیاسی برسیم. جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است و مقام رهبری (آیت الله علی خامنه ای) هم فتوا صادر کرده است که دنبال سلاح کشتار جمعی نبوده، نیست و نخواهد بود. پس در اصل، حصول توافق جامع شدنی است و امیدواریم در مقام عمل هم میسر شود تا تحریم های هسته ای برداشته شوند.
وی در مورد اختلافات کاخ سفید و کنگره گفت: دولت و کنگره در مورد هدف مذاکرات کاملا هم قدم هستند که ایران هرگز به سلاح هسته ای(!) دست نخواهد یافت و دائما دولت با کنگره مشورت و رایزنی میکند. فکر میکنم که اگر به توافق جامع مورد پسند ما دست یابیم، می توانیم همکاران ما در کنگره را راضی کنیم.