سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اراک؛

زنگ هشدار تعطیلی موسسات قرآنی استان مرکزی به صدا درآمد

مدتی است که مشکلات متعدد علی الخصوص مشکلات مالی گریبان گیر اکثر موسسات قرآنی استان مرکزی شده است تا جایی که این موسسات به فکر تعطیل کردن افتاده اند.

مدیر موسسه اصحاب الثقلین اراک در این خصوص در گفتگو باخبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، می گوید: مؤسسات قرآنی در حال ذوب شدن هستند و رو به تحلیل می روند ما از لحاظ مالی به شدت در مضیقه هستیم و تاکنون هیچ حمایت مالی ای در راستای دست گیری از ما صورت نگرفته است.

در صورت حمایت نشدن تعطیل می کنیم

پیمان عین القضاتی در ادامه می افزاید: دیری است که از طرف مسئولین ذیربط چه در زمینه تبلیغات فرهنگی و چه در بحث برنامه ها و شرایط به وجهی است که آموزش به شدت افت کرده و در صورت حمایت نشدن احتمال جمع شدن موسسات قرآنی در چند ماه آینده وجود دارد.

بیمه های فعالین قرآنی

وی همچنین تصریح می کند: در سنوات گذشته بحث بیمه فعالین قرآنی انجام می شد و از خدمات بیمه بهره مند می شدند اما در چند سال اخیر این امکانات هم قطع شده و وضعیت نامشخص است.

عین القضایی بیان می کند: با توجه به اینکه غریب دو سال است بر اساس اهداف و برنامه هایی که ارشاد در بخش معاونت قرآن اعلام کرده برنامه ها را عملیاتی کردیم و اجرا شده و قرارداد هم منعقد شده است اما تاکنون علاوه بر اینکه بخش زیادی از مطالبات پرداخت نشده حمایت های مالی هم متوقف شده است.

فعلاً منتظر باشید

مدیر موسسه اصحاب الثقلین در ادامه می گوید با توجه به اینکه از 2 سال گذشته کمترین حمایت ها انجام گرفته تاکنون برنامه های جدید هم ابلاغ نشده و به نوعی می توان گفت ارتباط مجموعه های قرآنی با ستاد تهران قطع شده است و تنها پاسخی که دریافت شده این است که فعلاً منتظر باشید.

موسسات قرآنی بازوان وزارت فرهنگ و ارشاد

وی همچنین می افزاید: موسسات قرآنی از جمله موسسه ما به عنوان بازوان قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح می شوند و به صورت مردم نهاد فعالیت می کنیم.

پیمان عین القضایی اظهار می کند: موسسه قرآنی اصحاب الثقلین بیش از 5 هزار نفر مخاطب دارد و در برنامه های قرآن، سبک زندگی، ترجمه، مفاهیم و تدبر نیز فعالیت می کند.

حضور در فضای مجازی یکی از نیازهای جامعه قرآنی

مسئول موسسه اصحاب الثقلین این را هم گفت که یکی از نیازهای جامعه قرآنی حضور در فضای مجازی است و با اینکه اولین سایت تخصصی قرآن در استان را راه اندازی کردیم ولی همچنان منتظر حمایت های مسئولین ذی ربط هستیم که در این خصوص فعالیت هایمان را بیشتر افزایش دهیم.

سایه سنگین مالیات بر سر مؤسسات قرآنی

عین القضاتی در پایان خاطرنشان می کند: با وجود اینکه مؤسسات قرآنی یک نهاد فرهنگی محسوب می شوند و باید از پرداخت مالیات معاف باشند این چنین نیست و ما ملزم به پرداخت مالیات هستیم.

در این گزارش به یک موسسه بسنده نکرده و به سراغ موسسه دیگری از جمله موسسه قرآنی نور الزهرا نیز رفتیم، که با هم پای مشکلات این موسسه هم می نشینیم.

مدیر موسسه نور الزهرای اراک در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اراک، می گوید: در خصوص خرید برخی از وسایل مورد نیاز در موسسه از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود 11 میلیون حمایت مالی صورت گرفته است اما دیریست از اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هیچ کمکی به ما نشده است.

آموزش ماهیانه 160 قرآن آموز

خانم افشار همچنین در خصوص فعالیت های این موسسه می گوید: آموزش ماهیانه 160 قرآن آموز ، آموزش روخوانی، روانخوانی، حفظ و تجوید به سنین 4 سال تا 80 سال، برگزاری یک دوره طرح تربیت مشاوران مذهبی با حمایت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد کشور با حضور 35 نفر از مربیان، آموزش ماهیانه 200 نفر بزرگسال و خردسال مشاوران قرآنی از جمله فعالیت های این موسسه می باشد.

تلاش برای فراهم کردن مکانی مناسب یکی دیگر از مشکلات

خانم افشار یکی دیگر از مشکلاتی که با آن درگیر هستند را مناسب نبودن مکانی که موسسه در آن فعالیت می کند عنوان می کند و می افزاید: از لحاظ مکانی با کمی مشکل روبرو هستیم اما در این خصوص در حال حاضر یک خیّر کمک هزینه 200 میلیونی را بر عهده گرفته است و ما بعد از پیگیری های متعدد بالاخره توانسته ایم زمینی به مساحت 250 متر پیدا کنیم اما هزینه این زمین با مبلغی که در حال حاضر در دست داریم هم خوانی ندارد و برای خریدن این زمین حدود 60 میلیون تومان دیگر نیاز است که توانایی پرداخت نداریم و در این خصوص تا به حال به چند جایی به طور مثال دفتر آقای آصفری نماینده محترم مردم اراک، کمیجان و خنداب درخواست داده ایم اما تا این زمان هیچ خبری نشده است.

دریافت کمترین شهریه نسبت به دیگر موسسات قرآنی

وی در پایان نیز خاطرنشان می کند: با توجه به اینکه موسسه ما در خیابان مشهد اراک که یکی از مناطق محروم محسوب می شود قرار دارد سعی کرده ایم با کمترین شهریه نسبت به دیگر موسسات قرآنی یعنی ماهیانه 11 هزار تومان در برابر شهریه ماهیانه 25 هزار تومانی برخی موسسات قرآنی علاقه مندان به ویژه بچه ها را که از محرومیت برخوردارند به سوی این موسسه روانه کنیم و به آنها تا حد توان سرویس دهی کنیم.

پیگیری کرده ایم اما بی هیچ نتیجه

معاون قرآن و عترت سابق اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان
مرکزی در پاسخ به این مشکلات موسسات قرآنی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران می افزاید: در خصوص مشکلات مالی موسسات قرآنی تاکنون پیگیری های زیادی انجام شده است و این مسئله با مسئولین ذی ربط در میان گذاشته شده است اما وضعیت هیچ تغییری نکرده و به هیچ نتیجه نرسیده ایم جز اینکه فعلاً بودجه ای تعیین نشده است.

از درد دل موسسات قرآنی با خبریم

علیرضا حاج علی بیگی در ادامه با بیان اینکه از اینکه موسسات قرآنی به این چالش گرفتار شده اند با خبریم و اظهار ناراحتی داریم اما چه کنیم که دستمان به جایی نمی رسد و در حال حاضر نیز چشم امیدمان به یاری مسئولین کم سو شده است و فعلاً در راستای حل مشکلات این مؤسسات هیچ کاری از ما ساخته نیست.

وی در پایان توپ را در زمین مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی انداخت و با این پاسخ که بودجه در دست آقای مدیر است و بنده از این موضوع هیچ اطلاعی ندارم به گفتگو خاتمه داد.

اما باشگاه خبرنگاران همچنان منتظر پاسخی قانع کننده از سوی مسئولین ذی ربط می ماند و به پیگیری های خود در گزارش های آینده ادامه خواهد داد.


انتهای پیام/ش

برچسب ها: تعطیلی ، موسسات ، قرآنی ، مرکزی ، اراک
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.