سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

برگ برنده ایران در بحران سقوط نفت

همزمان با سقوط آزاد قیمت طلای سیاه در بازار جهانی بهره‌برداری نهایی از ۵ فاز جدید پارس جنوبی و افزایش تولید گاز، میعانات گازی، گوگرد، گاز مایع و اتان سالانه بیش از ۱۷ میلیارد دلار درآمد جدید گازی برای کشور ایجاد خواهد کرد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،افزایش ۱۰۰ میلیون متر مکعبی افزایش تولید گاز طبیعی از میدان مشترک پارس جنوبی مهمترین سیاست فعلی صنعت نفت و گاز کشور در سال جاری است.

افزایش گازرسانی به نیروگاه ها و صنایع و کاهش مصرف سوخت مایع، افزایش تزریق گاز به مخازن قدیمی نفتی و ارتقای ضریب بازیافت، افزایش صادرات فرآورده های نفتی و توسعه تجارت نفت و افزایش برداشت گاز و میعانات گازی از میدان مشترک با قطری ها مهمترین اهداف افزایش ۱۰۰ میلیون مترمکعبی گاز از پارس جنوبی است.

بر اساس آخرین گزارش ارائه شده از سوی شرکت ملی نفت ایران از ابتدای سال جاری تاکنون با بهره برداری از تعدادی از واحدهای پالایشگاهی، سکوها و چاه‌های دریایی حدود ۵۰ تا ۷۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت استخراج گاز از پارس جنوبی افزوده شده است.

این در حالی است که پیش بینی می شود تا پایان سال جاری با راه اندازی و بهره‌برداری کامل از دو سکوی دریایی در فاز ۱۲، یک سکوی دریایی در طرح توسعه فاز ۱۵ و ۱۶ و یک سکوی دریایی در طرح توسعه فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی در مجموع امکان برداشت روزانه ۱۰۰ میلیون متر مکعب گاز از این میدان مشترک با قطر فراهم شود.

آمارهای حاکی از آن است که در مجموع سال گذشته حدود ۹۲ میلیارد متر مکعب گاز از پارس جنوبی برداشت شده که با توجه به بهره برداری از سکوها و واحدهای جدید پالایشگاهی ظرفیت استخراج گاز از این میدان مشترک در خلیج فارس تا پایان سال جاری از مرز ۱۰۰ میلیارد متر مکعب عبور کند.

در کنار افزایش ظرفیت استخراج و فرآورش گاز از پارس جنوبی، با راه اندازی طرح های جدید ظرفیت تولید میعانات گازی از این پنج طرح توسعه پارس جنوبی هم افزایش می‌یابد به طوری که با بهره برداری کامل از طرح توسعه فاز ۱۲، ۱۵ تا ۱۸ پارس جنوبی در مجموع روزانه حدود ۲۸۰ هزار بشکه میعانات گازی قابل تولید خواهد بود.

افزایش یک میلیون و ۵۵۰ تنی تولید گوگرد، دو میلیون و یکصد هزار تنی تولید گاز مایع، دو میلیون تنی تولید اتان در کنار میعانات گازی و گاز طبیعی از دیگر محصولات جدیدی بوده که با بهره برداری این پنج فاز پارس جنوبی در سبد تولید و صادرات محصولات گازی کشور قرار می‌گیرد.

افزایش ۱۷.۵ میلیارد دلاری درآمدهای گازی ایران

با سقوط آزاد قیمت طلای سیاه در بازار جهانی، درآمدهای ارزی بسیاری از کشورهای نفت خیز جهان و به ویژه کشورهای عضو اوپک در سراشیبی سقوط قرار گرفته است، با این وجود جمهوری اسلامی ایران برای شرایط کاهش قیمت نفت یک برگ برنده جدید رو کرده است.

در شرایط فعلی ایران با در اختیار داشتن بیش از ۳۴ تریلیون متر مکعب ذخایر متعارف و قابل برداشت بزرگترین دارنده ذخیره گاز در بین کشورهای عضو اوپک است که از این مزیت می تواند در دوران کاهش قیمت نفت و به تبع آن کاهش درآمدهای نفتی استفاده کند.

بر اساس مطالعات انجام گرفته در شرکت ملی نفت ایران با بهره برداری از هر فاز استاندارد پارس جنوبی با ظرفیت تولید روزانه ۲۵ میلیون متر مکعب گاز و حدود ۴۰ هزار بشکه میعانات گازی و با احتساب قیمت هر بشکه نفت ۵۰ دلار به طور متوسط سالانه دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار درآمد جدید نصیب اقتصاد کشور خواهد شد.

از این رو با بهره برداری نهایی از طرح توسعه پنج فاز پارس جنوبی شامل طرح توسعه فاز ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی حدود ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به درآمدهای ناخالص ملی اضافه خواهد شد.

از سوی دیگر عملا با افزایش گازرسانی به صنایع و نیروگاه های برق، به جای مصرف گازوئیل در این دسته از صنایع، گاز طبیعی مصرف می شود که در کنار دستاوردهای زیست محیطی، ظرفیت مازادی برای صادرات فرآورده‌های استراتژیک نفتی به بازارهای جهانی و منطقه‌ای فراهم می‌شود.

در کنار افزایش ۱۸۰ میلیون متر مکعبی تولید گاز طبیعی، ۲۸۰ هزار بشکه ای میعانات گازی، یک هزار و ۵۵۰ تنی گوگرد، با بهره برداری از این فازها سالانه حدود ۲.۱ میلیون تن گاز مایع و دومیلیون تن اتان به ظرفیت تولید محصولات گازی کشور افزوده خواهد شد.

در کنار افزایش صادرات گاز مایع، خوراک مورد نیاز صنایع پتروشیمی به ویژه مجتمع های پتروشیمی کاویان، ایلام، پلیمر کرمانشاه، واحدهای پلی اتیلن کردستان، مهاباد و لرستان در مسیر خط لوله اتیلن غرب هم تامین خواهد شد.
برچسب ها: وبگردی ، بحران ، نفت ، ایران ، برنده
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.