سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون برنامه‌ريزی و امور اقتصادی وزیر نیرو خبر داد

اعتبار 7300 میلیارد تومانی صنعت آب و برق در لایحه بودجه 94/ افزایش 3 برابری اعتبار بخش آب

معاون برنامه‌ريزی و امور اقتصادی وزارت نیرو از پیشنهاد 7300 میلیارد تومان اعتبار برای صنعت آب و برق در لایحه بودجه سال 94 خبر داد.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از  پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)،علیرضا دائمی با بیان اینکه این میزان درمجموع 30 درصد در مقایسه با بودجه سال 93 افزایش داشته است، اظهار داشت: جهت‌گیری عمده بودجه سال 94 صنعت آب و برق توجه به بهره‌وری، حفاظت و نگهداری از منابع آب کشور است و در این بودجه پیشنهادی نگاه خاص و ویژه‌ای به موضوع آب‌های زیرزمینی داده شده است.

وی این نگاه را یک تحول اساسی در بودجه‌ریزی دولت عنوان کرد و افزود: شاید در تاریخ تدوین بودجه سالانه دولت، امکان‌پذیر نبود که ارقام و اعتبارهای مربوط به حفاظت و نگهداری و بهره‌وری را تا این سطح بالا ببریم.

دائمی ادامه داد: به‌طور معمول منابع بودجه در سال‌های گذشته برای طرح‌های سازه‌ای اختصاص می‌یافت و اما امسال به غیراز افزایش در طرح‌های سازه‌ای، در طرح‌های علاج‌بخشی، بهره‌برداری و نگهداری از تاسیسات آبی هم افزایش قابل‌توجهی داشته‌ایم.

وی اولویت بودجه را اتمام طرح‌های نیمه‌تمام عنوان کرد و افزود: در لایحه بودجه 94 اولویت با طرح‌هایی است که در این سال اجرای آنها پایان خواهد یافت و به‌تنهایی 40 طرح در صنعت آب در این برنامه قرار می‌گیرد ضمن آنکه 34 طرح نیز به‌دلیل پایان یافتن ردیف‌های بودجه‌ای، از ردیف بودجه سال 94 حذف شده است؛ با این حساب در دو سال 93 و 94 بیش از 70 طرح بزرگ از محل ردیف‌های عمرانی کشور اجرا شده و پایان می‌یابد.

معاون برنامه‌ريزي و اموراقتصادي وزیر نیرو اولویت دیگر بودجه را تخصیص اعتبار برای اجرا و تکمیل طرح‌های مصوب سفر رهبری و هیات دولت عنوان کرد.

دایمی درباره جزییات بودجه بخش‌های مختلف صنعت آب و برق، گفت: در فصل انرژی که مربوط به اعتبارهای بخش برق است، میزان افزایش حدود 19 درصد بوده و مبلغ کل لایحه 94 حدود 1187 میلیارد تومان است.

وی افزود: در فصل منابع آب که شامل سدها، شبکه‌های آب‌رسانی و مدیریت آب است، افزایش بودجه 33درصد بوده و این رقم به 4233 میلیارد تومان افزایش یافته است؛ در این فصل طرح‌های آب‌رسانی هم که اهمیت خاصی دارد و بهبود و حفاظت از منابع آب که یک اقدام غیرسازه‌ای است، میزان افزایش در این قسمت اتفاق افتاده و حدود سه برابر افزایش یافته است.

دایمی درباره بودجه عمرانی گفت: این فصل که شامل طرح‌های فاضلاب و طرح‌های دیگر شهری و روستایی است، حدود 1630 میلیارد تومان پیش‌بینی شده که حدود 41 درصد افزایش داشته است؛ این مجموعه افزایش‌ها هر چند شرایط بهتری درمقایسه با گذشته دارد، اما فاصله زیادی با نیازهای واقعی صنعت برای اتمام طرح‌های نیمه‌تمام دارد.

وی تلاش دولت را تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام دانست و افزود: بر همین اساس در بودجه سال 94 طرح جدیدی را آغاز نخواهیم کرد اما اجرای 40 طرح بزرگ در بخش سد، آب‌رسانی و شبکه‌های آبیاری و زه‌کشی پایان پیدا خواهد کرد.

دایمی بودجه بخش برق را دارای کمترین رشد عنوان کرد و افزود: در بخش برق باوجود بدهی بسیار زیادی که در بخش برق وجود دارد، رشد اعتبار بدون احتساب بخش برق‌آبی حدود 15 درصد است که این رقم کمک زیادی به ما نخواهد کرد.

وی تصریح کرد: صنعت برق سالانه به 30 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد اما آنچه که از اعتبار دولتی پرداخت می‌شود، حدود 530 میلیارد تومان است و اگر مقایسه‌ای انجام شود، رقم بسیار کمی یعنی حدود یک شصتم نیازها از اعتبارهای عمرانی کشور تامین می‌شود.

دایمی یادآور شد: در قسمت تبصره‌ها به‌جز مواردی که جنبه دایمی داشته، از بودجه سال 94 خارج شده است و مواردی که موجب کاهش مصارف سوخت فسیلی در نیروگاه‌ها می‌شود، تامین اعتبار خواهند شد و ازجمله این طرح‌ها، تبدیل نیروگاه‌ها به سیکل ترکیبی است که بهره‌وری و بازده نیروگاه‌ها را افزایش می‌دهد.

وی با تاکید بر لزوم توجه جدی بودجه به خرید تضمینی آب و پساب، گفت: با اجرای این سیاست در بخش آب و آبفا، به جای اینکه دولت سازنده تاسیسات مختلف باشد، از سرمایه بخش خصوصی استفاده می‌کند و دولت تضمین می‌دهد که محصول نهایی را از سرمایه‌گذار خریداری کند.

دایمی افزود: در بودجه 94 توجه خاصی به استفاده از ظرفیت‌های تهاتر و گواهی اعتباری به‌ویژه در صنعت برق شده است، به‌گونه‌ای که اختلاف قیمت تمام‌شده و تعرفه‌های تکلیفی را به‌صورت گواهی اعتباری پرداخت کند تا روابط بین بخش خصوصی، وزارت نیرو و دولت شفاف باشد و این از ظرفیت‌های بسیار خوب بودجه سال 94 خواهد بود.

وی درباره بودجه بخش آب‌رسانی روستایی، گفت: باوجود 900 مجتمع نیمه‌کاره آب‌رسانی روستایی و کمبود آب در بسیاری از روستاهای کشور، میزان اعتبار ایجاد این مجتمع‌ها با 100 درصد افزایش به 400 میلیارد تومان رسیده است اما نیاز واقعی در این بخش حدود چهارهزار میلیارد تومان است.

معاون برنامه‌ريزي و امور اقتصادي وزارت نیرو با بیان اینکه به‌دلیل وجود اختلاف رقم بودجه با نیازهای واقعی آب‌رسانی به روستاها، باید بتوانیم از اعتبارهای دولتی به‌صورت اهرمی استفاده کنیم، گفت: باید با سرمایه‌گذاری بخش‌های دولتی به‌ویژه تعاونی‌های روستایی و تلفیق منابع، مجتمع‌های آب‌رسانی را تکمیل کنیم.

دایمی افزود: این امر به‌شدت مورد تاکید وزیر نیرو است چراکه هم‌اشتغال‌زایی به همراه دارد، هم سرمایه‌های کوچک جمع آوری شده و هم طرح‌ها زودتر به نتیجه خواهد رسید.

وی با اشاره به برنامه‌های وزارت نیرو برای پرداخت بدهی‌های بخش برق، گفت: تهاتر بدهی‌های وزارت نیرو با اقساطی که از فروش نیروگاه‌ها به مالکان جدید بر جای مانده، از ظرفیت‌های دیگری است که در بودجه دیده شده است و کسانی که نیروگاه‌ها را از دولت خریداری کرده‌اند، می‌توانند به‌ازای مبالغی که برای فروش برق تولیدی نیروگاه از وزارت نیرو طلب دارند، طلب‌ها و بدهی‌های خود را با این وزارت‌خانه تهاتر کنند.

انتهای پیام/
برچسب ها: افزایش ، اعتبار ، صنعت ، برق ، آب ، بودجه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.