سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استاندار گلستان:

طبیعت گردی و گردشگری محور توسعه جزیره آشوراده/ تامین منابع مالی ۱۲۱ پروژه نیمه تمام

حسن صادقلو استاندار گلستان یکشنبه شب در برنامه تلویزیونی ‘شب های هیرکان’ سیمای مرکز گلستان از برنامه‌های دولت برای توسعه این استان گفت.

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران؛ حسن صادقلو یکشنبه شب در برنامه تلویزیونی ‘شب های هیرکان’ سیمای مرکز گلستان اظهار داشت: این موضوعات با رعایت ملزومات زیست محیطی در قالب شش زون بندی (روی هم قرار گرفتن نواحی حفاظتی) منطقه ای و کاربری های مختلف که از قبل مطالعه شده، مورد تایید قرار گرفته است.

وی با بیان این که در این زون بندی ها تمام ظرفیت ها دیده شده است، گفت: سفره خانه سنتی و رستوران، مسیر دوچرخه سواری، کمپینگ اقامت و ساحلی در دو مرحله، بازارچه سنتی، اقامتگاه های تفریحی، بازارچه صنایع دستی، باغ پرندگان، پارک علم و فناوری و اقامتگاه مرکزی و بخش های فرهنگی، طرح سالم سازی و توجه به حریم دریا از جمله این کاربری ها است.

استاندار گلستان ادامه داد: این مجموعه در ۳۸۰ هکتار پیش بینی شده که ۲۸۰ هکتار آن در مرحله نخست و یکصد هکتار در مرحله دوم به اجرا درخواهد آمد.

صادقلو با بیان این که شرایط جزیره آشوراده مورد پیگیری مدیریت های مختلف بوده اما به سرانجام نرسیده است، افزود: از روزهای نخست فعالیت دولت تدبیر و امید بویژه نماینده ولی فقیه در استان تلاش بسیاری انجام دادند.

وی ادامه داد: برنامه های مختلفی برای اجرایی شدن این طرح مطرح شد که تحویل آن به سازمان همیاری استانداری از جمله آنها بود، اما در نهایت تصمیم گرفته شد که بسترهای اولیه این طرح از سوی سازمان همیاری سازماندهی و سپس به مناقصه گذاشته شود تا این طرح ها با اولویت بخش خصوصی گلستان به اجرا در آید.

استاندار گلستان این طرح را از تصمیمات ویژه رییس جمهوری ذکر کرد و گفت: در مجموع ۲۵ طرح قرار شد که جزو دستورات ویژه رییس جمهوری باشد زیرا که از طرفی در افق آینده می تواند توسعه آفرین باشد و هم در رونق بخشی به تولید و ایجاد تحول در استان می تواند ظرفیت سازی کند.

وی اظهار کرد: موضوع ایجاد منطقه آزاد در گلستان با توجه به اتصال این استان به کریدور ریلی اینچه برون – ترکمنستان – قزاقستان و نیز کریدور دریایی و همچنین برخورداری از ظرفیت های زیرساختی و قابلیت های جغرافیایی در شورای اداری مطرح شد که محدوده آن در لایحه دولت مشخص خواهد شد.

استاندار گلستان ادامه داد: این منطقه پس از تصویب در شورای عالی مناطق آزاد به صورت لایحه به مجلس ارسال می شود و پس از تصویب در مجلس و تایید شورای نگهبان، زمینه برای اجرای آن فراهم خواهد شد.

وی پیشنهاد زهکشی ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی زراعی شمال استان را، یکی دیگر از طرح های ویژه ارایه شده در سفر رییس جمهوری اعلام کرد و گفت: با پذیرش کلیت مساله، ۲۱ هزار هکتار آن مورد قبول واقع شد و بقیه نیز با تامین منابع پیگیری می شود.

استاندار گلستان ادامه داد: این اقدام با نگاه مثبت دولت و رییس جمهوری، افق تحول، رونق کشاورزی و توسعه گندم کاری را در استان ایجاد می کند به طوری که با زهکشی این میزان اراضی شاهد گسترش سطح تولید گندم به ۵۰۰ هزار هکتار خواهیم بود و جایگاه استان را در مقام اول کشور تعریف می کند.

وی اضافه کرد: شروع راه آهن گرگان به مشهد یکی دیگر از تاکیدات ویژه رییس جمهوری بود که ضمن اقدام از سمت خراسان رضوی باید از استان گلستان نیز آغاز شود.

صادقلو، با اشاره به این که فاینانس های این طرح در حال اقدام است و منابع مشخص دارد، افزود: ایستگاه گرگان به عنوان ایستگاه اصلی این خط آهن تعریف شده و گذر آن از مناطق جنوبی، فعال و شهرستان های استان در رونق اقتصادی گلستان تاثیرگذار خواهد بود.

وی ادامه داد: ماهیان خاویاری و تامین زیرساخت های پرورش میگو، تبدیل ۵۰ هزار هکتار از اراضی شیبدار استان به باغات مثمر و تقویت منابع بانکی از تصمیمات اعلام شده دیگر بود که بر منابع لازم برای اجرای آنها تاکید شد.

استاندار گلستان، احداث آزادراه نوکنده به آشخانه را یکی دیگر از تصمیمات دانست که برای خروج استان از انحصار جاده جنگل گلستان به دو صورت اجرایی خواهد شد.

به گفته وی، یک بخش اجرای این آزادراه از کلاله به سمت پایین و از گلیداغ به آشخانه و قسمت دیگر از نوکنده به آشخانه است که مطالعات آن مورد پذیرش قرار گرفته است.

صادقلو، اتصال استان های شاهرود و سمنان به کریدور ریلی اینچه برون را یکی دیگر از پیشنهاداتی بیان کرد که پس از انجام مطالعات، اقدام خواهد شد.

استاندار گلستان اظهارداشت: اخذ تایید نوسازی مسیر ریل گرگان تا بندرگز، توجه به ظرفیت های آبی از جمله سد نرماب، محمدآباد و آقدکش، گازرسانی به ۳۰۴ روستای بالای ۲۰ خانوار استان از دیگر پیشنهادات تایید شده ای بود که دستور ویژه رییس جمهور را داشتند.

صادقلو متذکر شد: اگرچه فرصت اعلام این طرح ها و پیشنهادات فراهم نشد اما در جلسه خاص مورد تایید واقع شدند.

وی، تصمیمات دیگر رییس جمهوری را پیرامون طرح های در دست اجرا و نیمه تمام و پشتیبانی از طرح ها و پروژه های قابل سرمایه گذاری در استان بیان کرد و گفت: تایید تامین منابع مالی ۱۲۱ پروژه نیمه تمام که ۱۰۲ پروژه با تخصیص منابع مالی آنها در سال ۹۳ به پایان می رسد و ۱۹ پروژه در سال ۹۴ به پایان خواهد رسید، از مهمترین موارد تایید شده است.

صادقلو گفت: برای تکمیل این پروژه ها به ۵۸۲ میلیارد تومان منابع مالی نیاز بود که مورد تایید واقع شد که ۳۵۸ میلیارد تومان در سال ۹۳ و بقیه در سال ۹۴ تامین خواهد شد.

به گفته وی، برخی از طرح ها مانند سد نرماب، بهسازی بخشی از راه های اصلی، تکمیل بیمارستان ها و ظرفیت های فرهنگی ورزشی از طرح های بنیادی استان هستند که با تامین منابع مالی آنها تا سال ۹۴ به پایان می رسند.

صادقلو افزود: در این طرح ها سعی شده که شامل تمام شهرستان های استان شود.

وی ادامه داد: تامین منابع مالی این طرح ها به طور عمده از مواد مربوط به پیشگیری از سوانح و ردیف های ویژه توازن منطقه ای انجام می شود.

استاندار گلستان گفت: در آزادشهر هفت طرح، آق قلا چهار طرح، بندرگز چهار طرح، بندرترکمن چهار طرح، علی آباد هفت طرح، کردکوی چهار طرح، گالیکش چهار طرح، گرگان ۲۴ طرح، گمیشان سه طرح، گنبد سه طرح، مراوه تپه دو طرح و مینودشت سه طرح تایید شده و در برخی دیگر از شهرستان ها نیز از منابع مربوط به توازن منطقه ای مساعدت شده است.

صادقلو با بیان این که اجرای طرح های این بخش، ظرفیت قابل توجهی از عمران را در استان ایجاد می کند، گفت: بخش دوم مربوط به طرح های پیشنهادی به سرمایه گذاران دولتی، نیمه دولتی و خصوصی بود که آنها نیز اعلام کردند برای آینده می توانند چنین سرمایه گذاری و پیشتبانی را از طرح ها در استان داشته باشند.

به گفته وی، اگر چه این پیشنهادات مکتوب شده اما جمع بندی نشده است که به عنوان گزارش سفر به مردم اعلام شود.

استاندار گلستان از تقبل سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی، ساخت دو نیروگاه کوچک و ۲۰ مدرسه بنیاد برکت خبر داد و گفت: افراد و بنیادهای دیگر که خواهان سرمایه گذاری در استان بودند، آمادگی خود را در این زمینه در جلسه رییس جمهوری با سرمایه گذاران داخلی و خارج از کشور داشتند، اعلام کردند.

صادقلو به عملکرد استان از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم پرداخت و با بیان این که استان در ریل توسعه در حال حرکت است، افزود: اگر ریل افق دار برای آینده استان ترسیم نشود، حرکت ها روزمره و کوچک می شود.

به گفته صادقلو، سند جامع راهبردی استان در افق ۱۴۰۴ با همکاری استانداری، مدیریت های مختلف، نخبگان و نافذین در مسایل مختلف نرم افزاری استان تدوین و طراحی شد.

وی با رونمایی از این سند در حضور مردم گفت: این سند در پورتال استانداری موجود است و از نقد، پیشنهاد و ارشاد صاحب نظران، مردم، فرهیختگان و نخبگان استان برای همکاری استقبال می شود.

استاندار گلستان ادامه داد: تدوین سند جامع امنیت در راستای اقدام پیشگیرانه و همچنین تدوین اشتغال جوانان در حوزه خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات یکی دیگر از نکات مهم زیرساختی استان بوده است.

به گفته صادقلو، در یک راستی آزمایی صورت گرفته در حوزه اشتغال در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات، از قریب پنج هزار نفر پذیرش شده نزدیک به دو هزار نفر آموزش های لازم را دیدند و این بیانگر فراهم شدن قدرت علمی، دانش بنیان و حرفه آموز در استان است که بسیاری از استان های دیگر مشتاق به استفاده از آنان هستند.

وی، راه اندازی دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در گلستان برای تسهیل قوانین خارجی سرمایه گذاری و سرمایه گذاران، افتتاح اداره کل راه آهن شمال شرق کشور در استان با نگاه به اداره کل منطقه ای، اخذ جواز تاسیس کارخانه فولاد با دو میلیون تن ظرفیت را از پتانسیل ها و امیدهای دیگر برای توسعه توانمندی اشتغال در استان بیان کرد.

صادقلو گفت: با تاسیس این کارخانه امکان صادرات سنگ های معدنی کشور قزاقستان به استان فراهم می شود به طوری که طی تفاهم نامه های موجود اکنون ۷۰ درصد سهام سرمایه گذاری و دفتر کار گرفته شده و ۳۰ درصد سهام مانده تا این کارخانه را برای استان اجرایی کنیم.

وی ادامه داد: در راستای ورزش های دریایی و گردشگری در بندرترکمن نیز زمینه سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیون دلار از سوی سرمایه گذاران ترکیه و منابع مالی داخلی فراهم شده است.

استاندار گلستان اضافه کرد: مرحله نخست بندر خواجه نفس که از مدت ها قبل فعالیتی نداشت، با پیگیری های انجام شده در حال اقدام است.

به گفته وی، پس از مطالعات اجرایی، این بندر در قالب سه فاز در حال اجراست که علاوه بر کریدور ریلی، زمینه احداث کریدور دریایی نیز در استان گلستان فراهم می شود.

صادقلو افزود: بندر دیگری نیز در شمال استان در منطقه گمیشان در دست اجرا است که سازمان بنادر و دریانوردی استان پیگیر آن هستند.

وی از بندر ترکمن و بندرگز به عنوان دو شهر تاریخی این استان یاد کرد و گفت: این دو بندر باید برای حوزه گردشگری احیا شوند.

صادقلو افزود: شرایط فعالیت مجدد شرکت عمانی در بندرگز فراهم شده که این مساله نیز افقی برای توسعه استان است.

استاندار گلستان، راه اندازی ترمینال غلات در اینچه برون را از دیگر پیگیری ها بیان کرد و گفت: تاکنون هشت شرکت درخواست صدور جواز تاسیس دادند که چهار جواز صادر و یکی از آنها شرایط اجرایی پیدا کرده است.

صادقلو افزود: مطالعات نفت و گاز استان که بی نتیجه رها شده بود، با توجه به این که ظرفیتی برای توسعه آینده استان است، در سفر رییس جمهوری پیگیری شد.

به گفته وی، با مطالعات صورت گرفته، استان در استخراج گاز، ظرفیت بزرگی در حوزه مرزی دارد که با پیگیری های به عمل آمده با دست اندرکاران وزارت نفت، تقریبا شرایط تجهیز کارگاه آن ایجاد شده است.

به اعتقاد وی، این اقدام ظرفیت مستقلی را برای تامین گاز استان از طریق ترکمنستان و تامین گاز واحدهای پتروشیمی و فولاد استان و همچنین صادرات به استان های دیگر فراهم می کند.

استاندار گلستان، کلنگ زنی ترمینال ۹ هزار مترمربعی فرودگاه گرگان و تکمیل آن تا سال آینده، فراهم سازی بستر نصب ارتفاع سنج جهت تسهیل فرود هواپیما، افتتاح هتل بوتانیک و ۵۲۷ پروژه را از اقدامات دیگری دانست که در طول خدمت دولت تدبیر در استان اتفاق افتاده است.

صادقلو گفت: مصوبه ۱۳۰ میلیارد تومانی در جبران خسارت و طرح جامع سیل و مصوبه ۴٫۵ میلیارد تومانی اطفای حریق نیز از تصمیمات اساسی دولت برای استان بود.

وی ادامه داد: تکمیل و تحویل ۹ هزار واحد مسکن مهر و آماده سازی ۳۲۰۰ واحد دیگر برای اقشار محروم با وجود شرایط سخت مالی دولت و اقدامات عمرانی دیگر از قبیل آسفالت راه ها نیز در جهت خدمت به مردم بوده است.

صادقلو خاطر نشان کرد: شور و شعف مردم در استقبال از کاروان تدبیر و امید حاکی از شعور و هوشمندی و توجه آنان به نظام و دولت بود که با وجود مشکلات، شور و شوق مسوولان را در عرصه خدمت مضاعف کرد.

انتهای پیام/ا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.