مجتبی عبداللهی معاون خدمات شهری شهر تهران در گفتگو با
خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به این که در حال حاضر در بهشت زهرا(س) روزانه بین 160 تا 170 نفر متوفی داریم، عنوان کرد: از این تعداد حدود 50 متوفی بعد از این که کارهای خدماتیآنها انجام میشود، خارج از مجموعه بهشت زهرا(س) و به شهرستانهای اطراف تهران منتقل و همچنین تعداد 110 متوفی در بهشت زهرا دفن میشوند.
وی با اشاره به این که بهشت زهرا (س) قدمتی پنجاه ساله دارد ویکی از بزرگترین قبرستانهای جهان اسلامی است، تصریح کرد: هم اکنون بیش از یک میلیون و پانصد هزار متوفی در این قبرستان دفن شدهاند.
عبداللهی در ادامه با تاکید بر این که در حال حاضر 90 درصد متوفیها در فاز سه بهشت زهرا(س) تدفین میشوند، یادآور شد: واگذاری قبرها برای خانوادهها رایگان است و آنها تنها حدود 200 هزار تومان بابت کارهای خدماتی اعم از انتقال متوفی از منازل یا بیمارستانها، تغسیل، تکفین، تدفین هزینه پرداخت میکنند که البته برای خانوادههای نیازمند و مستحق این رقم کاهش خواهد یافت و یا به صورت رایگان خواهد بود.
معاون خدمات شهری شهر تهران با توجه به این که در ارتباط با مجموعه بهشت زهرا(س) مطالعات عمیق و دقیقی صورت گرفته تا شرایط جدیدی برای آن محیا شود، افزود: یکی از کارهایی که از حدود یک سال پیش تا به امروز در حال انجام است مطالعه بر روی قبرستانهای متبرکه و متروکه و یا زیارتگاههای کل شهر تهران است که هم اکنون بعضی از آن ها فعال هستند.
وی با اشاره به این که در فاز سه قطعات سه طبقه است و طبقه اول رایگان است، اظهار کرد:طبقه دوم و سوم به خانوادههای خود متوفی با قیمت هر طبقه سیصد و پنجاه هزار تومان در مجموع 700هزار تومان فروخته می شود و آنها میتوانند در هفت قسط صد هزار تومانی وجه را پرداخت کنند.
عبداللهی در ادامه با تاکید بر این که تنها پنج درصد از متوفیها توسط خانوادهها در فاز یک بهشت زهرا که قدمت پنجاه سال دارد تدفین میشوند بیان داشت: طبق مصوبه شورای اسلامی شهر تهران در فاز یک و از قطعه یک تا 100ماکسیمم مبلغ 15تا 20میلیون تومان و در فاز دو از قطعه 200تا 258ماکسیمم مبلغ بین 8 میلیون است که این روند تا نرخ نامه از سوی شورای اسلامی شهر تهران ادامه پیدا میکند.
وی در ادامه با توجه به این که ما در تهران به هیچ عنوان پیش فروش قبر نداریم اضافه کرد: بهشت زهرا(س) با توجه به امکانات موجود تا سال 97 ظرفیت دفن متوفی را دارد و با هیچ گونه مشکلی مواجه نیست.
عبداللهی با اشاره به این که 140قبرستان متبرکه و متروکه در شهر تهران وجود دارد که 60مورد از آنها به طور کامل تغییر کاربری پیدا کردهاند و حتی آثاری هم از آنها وجود ندارد، ادامه داد: همچنین 80مورد از این قبرستانها توسط مشاور تعیین شده شهرداری در دست مطالعه بررسی قرار دارد.
معاون خدمات شهری شهر تهران با تاکید بر این که در بعضی از قبرستانها مانند امامزاده عینعلی و زینعلی، امامزاده عبدالله و قبرستان ابن بابویه هم اکنون به صورت محدود تدفین صورت میگیرد، خاطر نشان کرد: شهرداری تهران در پی ظرفیت سازی بیشتر قبرستانهای قدیمی برای دفن متوفیهای شهر است و مکانهای جایگزین در خصوص همین امر را به زودی اعلام میکنند.
انتهای پیام/