سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزیرخارجه ایران:

تشکیل فوری کابینه "افغانستان" مانع از سوء استفاده نیروهای مخرب می شود

"ابراهیم رحیم پور" معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه ایران گفت: به منظور جلوگیری از سوء استفاده نیروهای مخرب در افغانستان، توصیه ما به دولت کابل این است که هرچه سریعتر کابینه را تشکیل دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، معاون وزیر امور خارجه ایران که در راس هیاتی به منظور شرکت در کنفرانس افغانستان در لندن بسر می برد، در پاسخ به سووالی در مورد علل تشدید تحرکات و بمب گذاری گروه طالبان در سه هفته اخیر گفت: تاخیر در تشکیل کابینه افغانستان ، نبود یک کابینه فعال و خروج نیروهای خارجی، از علل این تحرکات بشمار می آید.

وی در همین حال با بیان این که"محمد اشرف غنی احمد زی " رییس جمهوری و "عبدالله عبدالله"رییس اجرایی حکومت افغانستان در کنفرانس لندن وحدت خودشان را به خوبی به نمایش گذاشتند، افزود: انتخاب اعضای کابینه افغانستان صورت گرفته است و همانطور که رییس جمهوری این کشور در کنفرانس عنوان کرد، انتظار می رود به زودی کابینه معرفی شود.

رحیم پور با بیان این که به هر حال طبیعی است با توجه به تغییر و تحولات اخیر در افغانستان نیروهای طالبان مترصد این باشند که بخواهند ضربه ای بزنند، ابراز امیدواری کرد کمک های وعده داده شده به نیروهای نظامی افغانستان تحقق یابد تا آنان بتوانند به خوبی روی پای خودشان بایستند .

وی افزود: اگر کمک های وعده داده شده به دولت افغانستان تحقق یاید، دولت منتخب این کشور قادر است حتی بهتر از نیروهای خارجی امنیت را در افغانستان برقرار کند.

معاون وزیر خارجه ایران همچنین درباره ارزیابی اش از کنفرانس لندن گفت: به هرحال در این کنفرانس همانند سایر کنفرانس هایی که تاکنون در ارتباط با مساله افغانستان برگزار شده است ، همبستگی و حمایت هایی از دولت و ملت افغان از سوی کشورهای شرکت کننده صورت می گیرد که در جای خودش، دارای ارزش است.

وی افزود: مقامات ارشد شرکت کننده در این کنفرانس ها، وقتی پیشنهادها و تعهدات کشورشان را به صورت خاص و یا عام مطرح می کنند، این پیشنهادها تعهد آور می شود و حتی اگر بخشی از این تعهدات تحقق یابد، خوب و دارای ارزش است.

رحیم پور گفت: حمایت های خارجی در کنار حمایت های داخلی که در کنفرانس لندن و پیش از آن شاهد بودیم ،قوت قلبی برای دولت افغانستان و مردم این کشور است.

معاون وزیر خارجه ایران اضافه کرد: ما در جریان کنفرانس لندن و در گفت وگوهایی که با مقامات شرکت کننده در این کنفرانس داشتیم و در مصاحبه ها، بار دیگر حمایت قوی خودمان را از دولت منتخب افغانستان اعلام کردیم.

وی گفت: هم اکنون قریب به سه میلیون پناهنده افغان در ایران کار می کنند و بخشی از درآمدشان را که سالانه بیش از سه میلیارد دلار برآورد می شود، به کشورشان می فرستند. مناسبات تجاری دو کشور در حال حاضر به بیش از سه میلیارد دلار می رسد و مردم افغانستان کاملا از درآمدها و مناسبات تجاری فی مابین سود می برند.

رحیم پور افزود: این در حالی است که کمک کشورهای غربی تاکنون به طور عمده صرف حوزه های نظامی و امنیتی در افغانستان شده و همانطور که مشهود است به میزان کمک های صورت گرفته، تامین امنیت و مبارزه با مواد مخدر در این کشور پیش نرفته است.

وی درباره معضل مواد مخدر در افغانستان گفت: کنترل تولید و قاچاق مواد مخدر فراتر از قدرت و توان دولت افغانستان است و متاسفانه نیروهای تروریستی و حمایت های خارجی وضعیت را پیچیده تر و خرابتر کرده اند.

معاون وزیر خارجه ایران با بیان اینکه کاشت مواد مخدر در افغانستان رشد داشته است، افزود: این در حالی است که نیروهای نظامی غربی حاضر در این کشور خود را متعهد به مقابله با مواد مخدر نمی دانند.

دیپلمات ارشد ایران با بیان این که افزایش کشت مواد افیونی در افغانستان به معنای افزایش درآمد برای گروه های تروریستی در این کشور است، افزود: با توجه به ضرر مواد مخدر برای افراد جامعه و نقش درآمدهای حاصله از آن در تقویت گروه های تروریستی، تمامی اعضای جامعه جهانی باید کمک کنند تا با این معضل مقابله کنند.

معاون وزیر خارجه ایران همچنین گفت که با اقدامات و برنامه ریزی های صورت گرفته، به زودی شاهد تبادل هیات ها و رفت و آمدهایی میان مقامات جمهوری اسلامی ایران و افغانستان خواهیم بود .

رحیم پور در پاسخ به این پرسش که با توجه به وضعیت دریاچه هامون، آیا درمورد رعایت حق آبه ایران از رودخانه هیرمند مذاکراتی با طرف های افغان صورت گرفته است و یا خیر ، گفت: در این خصوص مذاکراتی با مقامات افغانستان داشته ایم.

معاون وزیر خارجه ایران افزود: البته این حق آبه اجرا می شود هر چند برخی اوقات کم و یا زیاد است . این موضوع دارای برخی مسایل فنی است که به نظرم قابل حل می رسد.

هیات جمهوری اسلامی ایران به ریاست رحیم پور روز چهارشنبه به منظور شرکت در کنفرانس بین المللی افغانستان، وارد لندن شد.

کنفرانس یک روزه افغانستان روز پنجشنبه با حضور مقام های بیش از 60 کشور جهان از جمله ایران، افغانستان، انگلیس، آمریکا و بیش از 30 سازمان و نهاد بین المللی در لندن برگزار شد.

دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس، فیلیپ هاموند و جان کری، وزیران امور خارجه انگلیس و آمریکا و محمد اشرف غنی احمد زی رییس جمهوری افغانستان و رحیم پور ازجمله مقاماتی بودند که در این نشست سخنرانی کردند.

رحیم پور در سخنانش در کنفرانس افغانستان در لندن ضمن اعلام حمایت تهران از دولت وحدت ملی این کشور گفت: بخشی از مشکلات افغانستان ریشه در رهیافت نظامی برخی از کشورهای فرامنطقه ای و عدم توجه به مسایل مدنی افغانستان دارد.

وی گفت: تروریسم و افراط گرایی، تولید و قاچاق مواد مخدر، توسعه نیافتگی، فقدان زیرساخت های مناسب، کمبود آموزش، توسعه نامناسب در فناوری اطلاعات، سرمایه گذاری محدود، نبود منابع مالی و مهاجرت بسیاری از افغان ها به کشورهای همسایه، چالش های مهمی هستند که نه افغانستان و نه همسایگان آن به تنهایی قادر به حل آنها نیستند.

رحیم پور همچنین در بخش دیگری از سخنانش با هشدار آمیز توصیف کردن آمار و ارقام منتشر شده درخصوص تولید و قاچاق مواد مخدر (در افغانستان) گفت: این مساله می تواند برای کشورهای منطقه و جامعه بین الملل خطرساز باشد.

معاون وزیر امور خارجه ایران افزود: باور دارم هیچ کشوری به تنهایی قادر به کنترل و مبارزه با مواد مخدر نیست و این مهم نیازمند همکاری جمعی و مشترک تمامی کشورهاست .

دیپلمات ارشد ایران تصریح کرد: وقت آن است که جامعه بین الملل و کشورهای همسایه افغانستان، حمایت های جدی و ملموس از این کشور را به منظور مبارزه علیه تولید و قاچاق مواد مخدر بویژه در بخش تجهیزات و کمک های فنی، به عمل آورند.
/انتهای پیام
منبع"ایرنا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.