سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

شکست سیاست های پلیسی در آمریکا

نمایندگان کنگره در قبال اقدامات تبعیض آمیز و خشونت بار پلیس این کشور نه تنها واکنش های مناسب از خود نشان نمی دهند بلکه ترجیح می دهند با سکوت به نوعی تشدید این نوع نژآدپرستی را تشویق نمایند .

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از آنتی وار ؛ این پایگاه خبری در مقاله ای به قلم " لوسی استیگرواد " نوشت : با گذشت چندین هفته از تیراندازی نیروهای پلیس آمریکا به سوی " مایکل براون " و قتل وی به نظر میرسید که اصلاحاتی مناسب و کافی در سیستم پلیسی و نظامی کشور روی می دهد . اما پس از چندین ماه که دادگاه محاکمه "دارن ویلسون " افسر قاتل براون برگزار گردید و وی تبرئه شد ، مسائل بسیار پیچیده تر و دشوارتر نشان می دهد . 

مقامات کشوری هنگامی که مشاهده کردند که قتل براون ممکن است بعنوان جرقه ای برای اعتراضات مردمی استفاده شود تصمیم به ایجاد و اعمال اصلاحاتی در نظام پلیسی آمریکا گرفتند . اگرچه ویلسون در ماموریت های پیشین خود بی قیدی خود را به مقررات و قوانین اثبات کرده بود اما در مورد قتل مایکل براون وی با آزادی خیال بیشتری دست بکار شده بود چرا که از عمق قوانین تبعیض آمیز دادگاه های کشور آگاهی داشت . 

در ادامه این مقاله آمده است : اگر قرار به اجرای اصلاحات پلیسی در آمریکا وجود دارد پس چرا مایکل براون ، تامیر رایس ، کلی توماس و صدها سیاه پوست دیگر بدست افسران سفیدپوستی کشته می شوند که نه مجوزی برای این کار دارند و نه ترسی از محاکمه و مجازات ؟

نمایندگان کنگره در قبال چنین اقدامات تبعیض آمیز و خشونت باری نه تنها واکنش های مناسب از خود نشان نمی دهند بلکه ترجیح می دهند با سکوت به نوعی تشدید این نوع نژآدپرستی را تشویق نمایند . باراک اوباما دیگر مقام دولتی و سیاستمدار آمریکایی است که درباره برخورد با خشونت های غیرقانونی و مسلحانه پلیس علیه سیاه پوست مستقل عمل کرده و تنها به ترغیب مردم به برگزاری راهپیمایی های مسالمت آمیز اکتفا می کند ؛ بدون آنکه نسبت به سیستم پلیسی اعتراضی داشته باشد . 

اوایل هفته گذشته اوباما اعلام کرد که امیدوار است 360 میلیون دلار ازبودجه کشور در بخش پلیسی کردن هرچه بیشتر جامعه از طریق دوربین های کنترل نامحسوس مردم و نیز تهیه دوربین های تجسس شخصی شهروندان اختصاص داده شود . به گفته اوباما قرار است بیش از 50 هزار دوربین تجسسی در سطح شهرها ، اماکن عمومی و معابر نصب شود تا از این طریق کنترل و تسلط بر امور شهروندان برای دولت تسهیل گردد . (!) 

فدرال تامین نیمی از این بودجه را پذیرفته است . این مساله اگرچه از نگاهی خوش بینانه می تواند مطلوب باشد اما در نگاه کلی باز هم آمریکا را به پلیسی ترین کشور دنیا تبدیل کرده است ؛ به گونه ای که در هیچ شرایطی نگاه دوربین ها یا افسران نظامی دولت از روی مردم برداشته نمی شود . 

نکته مهم و حائز اهمیت اینجاست که در شرایطی که سیاستگذاران و دولتمردان آمریکایی بیشترین فشارهای نظامی را بر مردم اعمال می کنند و جوی پلیسی را در سطح شهرها ایجاد کرده اند ، باز هم آمار جرم و جنایت های شهری در مناطق مختلف این کشور بسیار بالاست .  بنابراین می توان نتیجه گرفت که چنین سیاست هایی نه تنها کارامد و مفید نیست بلکه در برخی مواقع می تواند نتیجه ای معکوس را ایجاد نماید . 

بی عدالتی در سیستم قضایی ایالات متحده نیز یکی از بخش هایی است که نه تنها از دید شهروندان این کشور پنهان نمانده ، بلکه برای بسیاری از کشورهای دنیا نیز به وضوح نمایان شده است . یک افسر پلیس که سیاه پوستی را بدون جرم و انجام محاکمه در خیابان به قتل می رساند در نظام قضایی کشوری که مدعی برقراری عدالت اجتماعی است باید به اشد مجازات محکوم شود در صورتی که پس از چندین ما دادگاه وی را تبرئه کرده و بی گناه می نامد . 

در انتهای این مقاله آمده است : تبرئه قاتل مایکل براون آتش خشم مردم آمریکا علیه دولت و سیستم قضایی و پلیسی این کشور را که پس از قتل وی روشن شده بود را شعله ورتر کرد . این اعتراضات مردمی با گذشت یک هفته در فرگوسن همچنان ادامه دارد و به برخی از دیگر شهرها  و ایالات بزرگ آمریکا نیز سرایت کرده است . 

در چنین شرایطی تنها اصلاحات واقعی و صحیح میتواند این آتش را خاموش یا حداقل سردتر نماید . سیاه پسوتان باید احساس کنند که همانند شهروند درجه دوم با آنها برخورد نمی شود و آنها نیز حق دارند همانند سفید پوستان از حقوق معمول اجتماعی و قضایی بهره مند باشند . 




انتهای پیام /
برچسب ها: آمریکا ، پلیس ، سیاست
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.