محراب مرزبان، متخصص قلب و عروق در گفتگو با
خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: بسیاری از کودکان مبتلا به بیماری های قلبی در خانواده شان سابقه ابتلا به این بیماری وجود دارد، این کودکان ثمره ازدواج فامیلی هستند.
وی افزود: با وجود آنکه مشاوره ژنتیک در ازدواج های فامیلی جزء اصول محسوب میشود در بسیاری از شهرستانها و روستاهای کشور اینگونه ازدواجها بدون مشاوره ژنتیک انجام می شود بسیاری از بیماریهای قلبی کودکان با تشخیص زود درمان میشود.
مرزبان با اشاره به مشخص شدن بیماری قلبی کودکان در مادران باردار تصریح کرد: در معاینه و تستهای لازم در دوران بارداری، بیماری قلبی کودک تشخیص داده می شود بسته به نوع این بیماری کودکان نیاز به مراقبتهای خاصی دارند این مسئله در بیماری سوراخهای دهلیز چپ و راست و بیماریهای آئورت دیده می شود.
وی ادامه داد: بسیاری از بیماریهای قلبی کودکان تا قبل از تشخیص علائمی ندارند سابقه خانوادگی و ژنتیک در ابتلا به این نوع بیماریها تاثیر دارد هر چند در برخی موارد به صورت اتفاقی در وی رخ میدهد داروهایی که مادران باردار برای شیمی درمانی از آن استفاده می نمایند در بروز بیماری قلبی کودکان موثر واقع میشود.
این متخصص قلب و عروق عنوان کرد: مسمومیت با فلزات سنگین سبب میشود اشکالاتی در تشکیل قلب کودکان به وجود بیاید و جنین با مشکلات قلبی و عروقی مواجه شود.
انتهای پیام/