وی افزود: کودهای حاوی روی، کلسیم و آهن برای غنی سازی خاک استفاده میشود که معمولا مضر نیست.
رئیس مرکز تحقیقات علوم تغذیه تصریح کرد: گروه دیگر کودها «ازته و نیترات» است که با استفاده نابه جا در جهت افزایش بهره وری زمین موجب میشود که مقدار زیاد این مواد در محصولات کشاورزی بافت طبیعی مواد غذایی را درهم بریزد و در نتیجه باعث افزایش تشکیل نیتروزامین که ماده ای سرطانزا است میشود.
وی بروز سرطان معده را از شایعترین عامل مصرف کودهای شیمیایی برشمرد و تصریح کرد: مصرف بی رویه کودهای شیمیایی باعث «کاهش کیفیت محصولات کشاورزی و علاوه بر آن موجب افزایش بیماری های سرطانی» نیز شده است.
رییس مرکز تحقیقات علوم تغذیه تبریز تصریح کرد: استفاده منطقی از کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی را از راهکارهای اساسی در این زمینه برشمرد و اظهار داشت: متأسفانه استفاده بیرویه از کودهای شیمیایی عامل بروز سرطان معده میشود که میتوان با بکارگیری از استفاده منطقی این نوع کودها در محصولات کشاورزی تا حدودی از شیوع این نوع سرطان جلوگیری کرد.
رییس مرکز تحقیقات علوم تغذیه تبریز توصیه کرد: بهتر است در سبد غذایی خود از میوه و سبزیجاتی که حاوی ویتامین c است گنجانده شود؛ همچنین افراد میتوانند از میوه و سبزیجاتی که در بازار بنام محصولات «سلامت یا طراوت» تولید میشوند، استفاده کنند.
استاد رحیمی در پاسخ سؤالی مبنی بر اینکه، آلودگی بافت مواد غذایی به سموم شیمیایی چگونه از بین میرود گفت: ممکن است برخی آلودگیها با شست و شو و پخته شدن آن از بین رود، ولی هرگز سمومی که در داخل بافت خاک است با رعایت نکات بهداشتی نابود شدنی نیست.
وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی براینکه تا کنون وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی در این زمینه چه اقداماتی انجام داده است بیان داشت: نظارت وزارت بهداشت در این زمینه این است که میزان استاندارد های مواد نیترات و نیتروژن در محصولات کشاورزی را بررسی کند و در صورت عدم رعایت استانداردها مجوز فروش نمیدهد؛ همچنین اقدام دیگر استفاده منطقی در زمینه استفاده از سموم و کودهای شیمیایی است که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تا حدودی محدود شده است.