سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پاپی‌زاده در‌ رادیو گفت و گو:

سیاست‌های نادرست تصمیم‌گیران عاملی اصلی گرانی مرغ در کشور است

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره افزایش قیمت مرغ در برنامه "رویداد" رادیو گفت و گو سخن گفت.

به گزارش خبرنگار پارلمانی باشگاه خبرنگاران، "عباس پاپی‌زاده" در برنامه "رویداد" رادیو گفت و گو از دلایل افزایش قیمت مرغ گفت: در چند ماهه اخیر با اضافه تولید در بخش پرورش مرغ مواجه شدیم که همین موجب شد مازاد تولید ایجاد شود و شرکت پشتیبانی دام صد و سی هزار تن را ذخیره سازی کرد تا بتواند در بازار تعادل به وجود آورد تا با این کار از شکسته شدن قیمت‌ها جلوگیری کند؛ زیرا شکست قیمت‌ها موجب ضرر و زیان خوردن به تولید کننده می‌شود و این ضرر و زیان عدم توانایی تولید کننده را موجب خواهد شد و در دوره‌های بعدی نتیجه معکوس خواهد داشت یعنی با کاهش تولید و افزایش قیمت در دوره‌های بعدی مواجه خواهیم شد.

وی افزود: اقدامات اخیری که صورت گرفته در جهت جبران خساراتی است که به مرغداران وارد شد و از جمله این اقدامات افزایش قیمت مرغ است که این افزایش قیمت هنوز تأثیر چندانی بر جامعه مرغدار نگذاشته است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی درباره اینکه افزایش قیمت مرغ سبب رضایت تولیدکنندگان و نارضایتی مصرف کننده است؛ گفت: ما حامی حقوق همه مردم از جمله تولید کننده و مصرف کننده هستیم؛ اگر تولید کننده امسال آسیب و ضرر ببیند سال دیگر نمی‌تواند تولید کند و این کاهش تولید در افزایش قیمت سرسام آور در سال آینده خودش را نشان می‌دهد و هزینه‌هایی را به مصرف کننده تحمیل می‌کند ؛ بنابراین بهترین راه این است که تولیدمان را افزایش دهیم و با فراوانی کالا در جامعه، در نهایت قیمت نیز خود به خود نزول خواهد کرد لذا برای اینکه کالا افزایش پیدا کند تولید کننده باید حمایت شود و این حمایت باید معقول باشد.

پاپی‌زاده در ادامه گفت: در چهار ماه گذشته به طور متوسط قیمتی که مرغدار از فروش مرغ هایش دریافت کرده بین 5 تا 7 درصد نسبت به متوسط سال گذشته کاهش داشته است و در یک سال گذشته که تورمی به بخش تولید وارد شده است این دریافتی بین 25 تا 30 درصد بوده است یعنی مرغدارانی که امسال مرغ تولید کرده‌اند نسبت به گذشته 25 درصد در تولید گران‌تر تمام شده است. بنابراین ناچاریم حداقل 25 درصد افزایش قیمت مرغ را برای حمایت از مصرف کننده و تولید کننده داشته باشیم.

وی افزود: اکنون ما با اعتراضات و تجمعات بخش تولید مواجه هستیم که نشان‌دهنده یک درد بزرگ در بخش تولید مرغ است که اگر اکنون چاره اندیشی نکنیم بسیاری از مرغداران را دچار ورشکستگی خواهد کرد و این تولید کنندگان از چرخه تولید خارج خواهند شد و این خارج شدن از تولید در دوره‌های بعدی تولید در قالب کاهش عرضه و افزایش قیمت خود را نشان خواهد داد.

نماینده مردم شهرستان دزفول در مجلس شورای اسلامی درباره حمایت‌های دیگری که از تولیدکنندگان بخش پرورش مرغ می‌توان انجام داد، گفت: در کشورهای توسعه یافته مثل امریکا و اروپا که معروف به کشورهای صنعتی هستند؛ برای بخش کشاورزی که شامل دام و طیور و زراعت و باغبانی می‌شود قوانین حمایتی زیادی وجود دارد و از طرق مختلف مستقیم و غیرمستقیم یارانه‌ای را برای بخش تولیدشان در نظر گرفته‌اند و حمایت‌های جدی برای کمک به کاهش هزینه‌های تولید انجام می‌دهند و به همین دلیل است که یک کیلوگرم مرغ در کشور ما نسبت به کشورهای اروپایی و امریکایی گران تر تمام شده است.

پاپی زاده ترکیه را به عنوان نمونه‌ای که پیش از این در بخش دام و طیور پشت سر ما حرکت می‌کرد مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: سیاسته‌ای حمایتی بسیار اهمیت دارد، اکنون هر کیلوگرم مرغ برای ترک‌ها ارزان‌تر از مرغ در کشور ما تولید می‌شود لذا مسئولان سیاست‌های حمایتی را باید به صورت جامع در کنار هم داشته باشند .

عضو کمیسیون کشاورزی خانه ملت در ادامه این بحث در خصوص پرداخت یارانه‌های بخش کشاورزی گفت: در بحث پرداخت یارانه‌ها دقت کافی نشد و بسته حمایتی کشاورزی به خوبی اجرا و نظارت نشد و نواقص بسیار شدیدی داشت.

وی همچنین به اهمیت پیشرفت در حوزه تکنولوژی اشاره کرد و گفت: دولت پیش از اجرایی کردن قانون هدفمندی یارانه‌ها قرار بود به بحث نوسازی صنعت مرغداری ورود پیدا کند و بعد از نوسازی کامل صنعت مرغداری وارد بحث هدفمندی یارانه‌ها بشود اما هدفمندی یارانه‌ها صورت گرفت و صنعت مرغداری سنتی باقی ماند و در نتیجه مصرف سوخت بالا رفت، بازدهی پایین آمد و ضریب تولید کشور ما نسبت به کشورهای توسعه یافته به شدت متفاوت شد و اینها سبب شد توجیه اقتصادی پایین بیاید لذا اگر دولت در چنین شرایطی به استفاده از تکنولوژی جدید ورود پیدا کند و مرغداری‌ها را تشویق کند از حالت سنتی به صنعت مدرن روی بیاورند و در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنند ؛ قیمت تمام شده کاهش می‌یابد.

پاپی‌زاده همچنین در خصوص تأمین نهاده‌ها گفت: تأمین نهاده‌ها هم درگیر همین مسئله است وقتی در تصمیمات کلی کشور لحاظ می‌کنیم آیتم‌های اصلی خوراک مرغ را باید با ارز مرجع 1226 تومان وارد کشور کنیم ولی با ارز 2450 تومان وارد می‌شود ؛ دو برابر شدن ارز خوراک مرغ باعث افزایش قیمت مرغ می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دانسته یا ندانسته در صنعت مرغ مشکلاتی به وجود آمده است ؛ مرغداران در گرانی مرغ مقصر نیستند مقصران برنامه ریزان و تصمیم گیران هستند.

انتهای پیام/

برچسب ها: مجلس ، گرانی ، مرغ ، کشاورزی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.