سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همراهی عربستان و رژیم صهیونیسنتی برای دشمنی با ایران

هفته گذشته که تمام دنیا پیگیر نتایج مذاکرات اتمی ایران بودند، عربستان و اسرائیل سخت در تلاش برای مانع تراشی در مسیر توافق نهایی بودند اما به چیزی دست نیافتند.

به گزارش سرويس بين‌‌الملل باشگاه خبرنگارانبه نقل از پایگاه خبری پانوراما الشرق الاوسط،  تمام دنیا هفته پیش پیگیر مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه 1+5  بودند، زیرا نتایج حاصل از این مذاکرات  نقشه اقتصادی، امنیتی و نظامی جهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در این میان، دو یا چند کشور که از نتیجه مذاکرات متضرر بودند، تمام توان مالی و سیاسی خود را برای مانع تراشی در این مذاکرات به کار گرفتند و در نهایت مذاکرات به نتیجه نرسید و تا تیر آینده تمدید شود.

تنها  نتیجه حاصل از این مذاکرات آزادی ماهیانه 700میلیون دلار از مجموع دارایی هایی بلوکه شده ایران بود.

اما دو طرف متضرر از این مذاکرات اسرائیل و عربستان هستند؛ زیرا به دلیل دشمنی با جمهوری اسلامی ایران، این مذاکرات به دغدغه‌ای اصلی آنان تبدیل شده است.

دشمنی اسرائیل با ایران دلایل متعددی دارد که عبارت است از:

اول: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران به رهبری امام خمینی (ره) سفارت اسرائیل در تهران تعطیل شده و سفارت فلسطین گشایش یافت.

دوم:  ایران از تمام گروه‌ها و جنبش های مقاومت فلسطین به طور کامل حمایت می‌کند و همین حمایت بود که موجب شد مقاومت بر اسرائیل پیروز شده و بتواند در سال 2002 اسرائیل را از جنوب لبنان بیرون کند و در سال 2006 نیز در لبنان شکست بزرگتری به آن وارد آورد، همچنین اینکه توانست از حملات پی در پی اسرائیل به غزه جلوگیری کند.

سوم: حمایت ایران از سوریه تا جایی که در حالی که 88 کشور و در صدر آنان رژیم صهیونیستی در جنگ تروریستی علیه سوریه شرکت داشتند، این کشور توانست به پشتیبانی حمایت ایران در مقابله با این جنگ ایستادگی کرده و پیروز شود و توطئه و رویای صهیونیستی برای نابودی سوریه و مقاومت را ناکام بگذارد.

چهارم: رژیم صهیونیستی  از برتری نظامی ایران مس ترسد، زیرا موجودیت خود را در خطر می بیند و این برتری عملا تحقق یافته به این معنی که چنانچه اسرائیل به فکر حمله به ایران افتاده و جرأت این کار را به خود بدهد، تهران قادر است آن را نابود کند.

پنجم: نگرانی شدید از جبهه شمالی و انتشار اخبار دستیابی حزب الله لبنان به موشک‌های فاتح.

گفتنی است دلایل دیگری نیز برای دشمنی اسرائیل در قبال ایران وجود دارد، اما این دشمنی عربستان با ایران است که قابل درک نیست، مگر اینکه این خصومت را به ائتلاف راهبردی دیرینه عربستان با اسرائیل مربوط بدانیم.

 از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران عربستان هیچ فرصتی را برای ضربه زدن به  ایران و  حفظ منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی سپس حفظ منابع خود از دست نداده است.

عربستان در جریان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در زمان صدام، هزینه مالی این جنگ را تامین کرد.

جدیدترین جنگ خونین غیر مستقیم عربستان علیه ایران، شرکت در جنگ علیه متحد راهبردی ایران یعنی سوریه و مقاومت بود، تا جایی که ریاض تمام توان نظامی، مالی، اطلاعاتی و رسانه‌ای خود را  در این جنگ به کار گرفت؛ زیرا جرأت حمله مستقیم به ایران را نداشت، آن هم در شرایطی که در طول 36 سال که از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران گذشته است، ایران همواره دست دوستی خود را به سمت عربستان دراز کرد، اما سران سعودی در تمام این مدت با دخالت صهیونیست‌ها، دشمنی و سیاست تحریک و توطئه را علیه ایران در پیش گرفتند.

گروههای سیاسی و مذهبی مرتبط با عربستان جنگ تروریستی 10 ساله را علیه ملت عراق به راه انداختند.

سرکوب انقلاب مسالمت آمیز مردم بحرین به دست نیروهای متجاوز عربستان و حمله به حوثی‌ها در یمن و حمایت از القاعده و گروه‌های وهابی و ترویستی از دیگر اقداماتی است که عربستان در پرونده خود دارد.

اسرائیل و عربستان با تسلط بر اماکن مقدس اسلامی و مسیحی به نابودی آثار تاریخی و مقدس آن متوسل شده‌اند و جالب اینکه تمام تجاوزات مشترک اسرائیل و عربستان مبتنی بر منافع مشترک بین دو رژیم وهابی و صهیونیستی است، تا جایی که این اقدامات یادآور تاریخ آل سعود است، هنگامی که عبدالعزیز اعطای فلسطین به یهودیان را به رسمیت شناخت.

تمام این مشترکات بین عربستان و اسرائیل موجب شد روابط دو طرف علنی شده و دیگر بر کسی پوشیده نماند به گونه‌ای که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل گفت: تل‌آویو و ریاض از هرگونه توافق اتمی با ایران متضرر می‌شوند و تشدید تحریم‌ها علیه ایران و محرومیت از استفاده از انرژی اتمی را خواستار هستند.

اما ایران اهداف خود را مشخص و اعلام کرد که از حقوق مشروع خود کوتاه نخواهد آمد و حضرت آیت الله سید علی خامنه‌ای رهبر ایران نیز در واکنش به نتایج مذاکرات هسته‌ای گفت: آمریکا و کشورهای اروپایی با یکدیگر جمع شده و تمام توان خود را برای به زانو درآوردن ایران در خصوص موضوع اتمی به کار گرفتند اما از تحقق این هدف ناتوان مانده و خواهند ماند.

عربستان سراسیمه وزیر خارجه بیمار خود را عازم روسیه و فرانسه و سپس وین یا همان محل برگزاری مذاکرات اتمی کرد تا با استفاده از پول‌های خود کشورهای بزرگ مذاکره کننده با ایران را تحت فشار قرار دهد تا از امضای توافق نهایی با ایران خودداری کنند، اما این  نتیجه ای جز این نداشت که تحت تاثیر فشار فرانسه، حل و فصل نهایی پرونده اتمی چند ماه دیگر به تاخیر بیفتد.

به هر حال عربستان فقط گاو شیردهی است که هنگامی که شیر آن خشک شود به سلاخی برده می‌شود.

اما اسرائیل که همه کشورها در تلاش برای حفظ امنیت آن هستند، برای اعمال فشار بر آمریکا نباید زحمت زیادی به خود بدهد؛ زیرا واشنگتن به منافع صهیونیست‌ها بیش از به منافع ملت خود اهمیت می‌دهد.

دیر یا زود ایران و گروه 1+5 توافق نهایی را امضا خواهند کرد و در آن زمان این عربستان و اسرائیل و بسیاری از کشورهای دیگر از جمله ترکیه و قطر هستند که روسیاه خواهند شد و در آن زمان ایران قدرت بیشتری خواهد گرفتت.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.