سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

راهنمای بازار/

چگونه تصاویر تولیدی خود را در اینترنت بفروشیم؟

با اندکی جستجو و کمی خلاقیت می‌توانید در این راه به موفقیت رسیده و آن را به شیوه‌ای برای کسب درآمد خود بدل کنید. همان‌طور که اشاره شد فروش عکس به‌صورت آنلاین یکی از شیوه‌های کسب درآمد در اینترنت است که برای موفقیت در این کار باید رمز و راز رفتار در وب را بخوبی یاد بگیرید.

به گزارش گروه بازار باشگاه خبرنگاران؛ یکی از شیوه‌های کسب درآمد در اینترنت، فروش اطلاعات است. این اطلاعات می‌تواند در قالب‌های گوناگون همچون فروش عکس، فیلم، متن و برنامه باشد. برای فروش اطلاعات در اینترنت به دانستن دانش برنامه‌نویسی و جزئیات فنی مربوط به رایانه نیازی نیست.

با اندکی جستجو و کمی خلاقیت می‌توانید در این راه به موفقیت رسیده و آن را به شیوه‌ای برای کسب درآمد خود بدل کنید. همان‌طور که اشاره شد فروش عکس به‌صورت آنلاین یکی از شیوه‌های کسب درآمد در اینترنت است که برای موفقیت در این کار باید رمز و راز رفتار در وب را بخوبی یاد بگیرید.

عکاسی برای همه

بسیاری از شرکت‌ها و موسسات برای امور مختلف گرافیکی خود، به عکس‌های باکیفیت نیاز دارند. از آنجا که شاید استخدام یک عکاس برای به دست آوردن چند عکس چندان کار عاقلانه‌ای نباشد، وبسایت‌هایی ایجاد شده‌اند که عکس‌های مختلفی را برای استفاده به مشتریان ارائه می‌کنند. از آنجا که در بسیاری از کشورهای دنیا (بجز ایران و چند کشور دیگر) قوانین سفت و سخت کپی‌رایت وجود دارد، کسی نمی‌تواند مثلا از عکس‌هایی که با جستجو در گوگل پیدا می‌کند، در وبسایت، جلد کتاب یا بروشورهای مختلف استفاده کند.

 وبسایت‌های این‌چنینی را اصطلاحا با عنوان «خرید و فروش اشتراکی عکس» می‌شناسند. برای پیدا کردن این وبسایت‌ها کافی است عبارت stock photos یا stock images را جستجو کنید. همچنین برای پیدا کردن سایت‌های ایرانی مربوط به این حوزه نیز می‌توانید عبارت «خرید و فروش اشتراکی عکس» را در موتور جستجوی مرورگر خود تایپ کنید. در هر صورت، برای برداشتن نخستین گام در راه کسب درآمد از طریق فروش آنلاین عکس، باید در این سایت‌ها ثبت‌نام کنید.

ثبت‌نام در سایت‌های فروش عکس

ثبت‌نام در این وبسایت‌ها ممکن است کمی پیچیده باشد. برخی از این وبسایت‌ها پولی هستند. با این حال با کمی جستجو می‌توانید سایت‌هایی را بیابید که عضویت در آنها رایگان است. وبسایت‌های خرید و فروش عکس، درصدی از درآمد فروش عکس (معمولا 50 درصد) را به حساب عکاس آن واریز می‌کنند. برای همین باید شماره حسابی را در اختیار آنها قرار دهید تا درآمدتان به آن واریز شود. البته این طور نیست که به محض فروش اولین عکس، امکان برداشت آن برایتان ممکن باشد، بلکه باید میزان درآمد شما به سقف مشخصی (مثلا صد دلار) برسد، آن‌گاه می‌توانید این مبلغ را برداشت کنید. گفتنی است از این اعتبار حساب خود می‌توانید برای خرید عکس‌های دیگران هم استفاده کنید.

برای این کار در سایت‌های داخلی می‌توان با یک شماره حساب معمولی یا شماره کارت شتاب اقدام کرد. اما در سایت‌های خارجی لازم است حسابی در یکی از وبسایت‌های نقل و انتقال پول مثل Paypal داشته باشید. با کمی جستجو در گوگل می‌توانید اطلاعاتی در مورد شیوه‌های باز کردن چنین حسابی را به دست آورید. یکی از نکات مهم برای فعالیت در این زمینه، ثبت نام در وبسایت‌های مختلف است، اما چرا؟

ثبت‌نام بیشتر، شانس بیشتر

در هر یک از وبسایت‌های خرید و فروش اشتراکی عکس، انبوهی از تصاویر مختلف در مورد موضوعات گوناگون وجود دارد. سعی کنید تا جایی که می‌توانید در تعداد بیشتری از وبسایت‌های مختلف خرید و فروش اشتراکی عکس عضو شوید. هر قدر آثار شما در وبسایت‌های مختلفی به نمایش درآید، احتمال دیده شدن عکس‌هایتان و در نتیجه فروش آنها بالا می‌رود. البته کیفیت بالا هم از دیگر مواردی است که نقش مهمی در فروش تصاویرتان دارد. کیفیت فقط به دوربین یا مهارت عکاسی خلاصه نمی‌شود، با برخی نرم‌افزارهای ویژه می‌توان اندکی کیفیت عکس‌ها را بهبود داد.

اصلاح عکس‌ها پیش از ارسال

یکی از کارهایی که می‌توانید پیش از ارسال عکس به این وبسایت‌ها انجام دهید، دستکاری آنها برای بالابردن کیفیت است. برای نمونه با استفاده از ابزار cropمی‌توانید بخش‌های زاید و مزاحم موجود در حاشیه عکس را حذف کنید. یکی از ایراد‌های بسیاری از عکس‌ها بویژه عکس‌های گرفته شده با دوربین‌های ارزان‌قیمت‌تر و غیرحرفه‌ای دیجیتال، وجود نویز و دانه‌های ریز در برخی قسمت‌های عکس است. برای این‌که متوجه وجود این نویزها شوید، می‌توانید عکس خود را چند برابر بزرگ کنید. ابزارهای مختلفی برای حذف نویز از تصاویر وجود دارند که می‌توان به نرم افزار Noise Ninja اشاره کرد.

همچنین با استفاده از ابزارهای ویژه نرم‌افزارهای ویرایش عکس می‌توانید به اصلاح رنگ، وضوح یا جزئیات سایه‌ها بپردازید. شاید بهترین نرم‌افزار برای این کار فتوشاپ باشد. با خواندن یک کتاب آموزشی در این زمینه می‌توانید اطلاعات خوبی درباره شیوه‌های اصلاح کیفیت عکس به دست آورید.

اهمیت انتخاب کلید واژه‌های مناسب

هنگام آپلود کردن عکس‌ها روی سرور وبسایت خرید و فروش اشتراکی عکس، از شما خواسته می‌شود چند کلمه کلیدی را برای آن تعریف کنید. این بخش یکی از مهم‌ترین گام‌ها در فرآیند فروش آنلاین عکس است، زیرا با انتخاب کلمات کلیدی درست می‌توانید شانس خود را برای فروش تصاویرتان افزایش دهید.

برخی سایت‌ها امکان درج 50 کلید‌واژه و حتی گاهی تعداد بیشتری از این کلمات را می‌دهند. بهتر است پیش از آغاز آپلود عکس‌ها، فرصتی را به تامل و بررسی کلمات مختلفی که می‌تواند توصیف‌کننده عکس‌تان باشد اختصاص دهید. برای این کار می‌توانید خودتان را جای کسی که به دنبال عکسی مشابه عکس شما می‌گردد، بگذارید. به نظرتان او چه کلماتی را جستجو خواهد کرد؟

دلسرد نشوید

بسیاری از وبسایت‌های حرفه‌ای خرید و فروش اشتراکی عکس، معیارها و استانداردهای بالایی برای عکس‌های پذیرفته شده دارند و به همین دلیل طبیعی است که گاهی درصد قابل توجهی از عکس‌هایتان از سوی وبسایت رد شود. این وضعیت نباید شما را مایوس کند. باید ببینید عکس‌های پذیرفته شده چه تفاوتی از نظر کیفیت با عکس‌های رد شده دارند و بعدها هنگام عکاسی یا ویرایش عکس، به آن توجه کنید.

عکس‌های پرفروش

وبسایت‌های خرید و فروش اشتراکی عکس معمولا در صفحه اول خود بخشی به نام «برترین عکس‌ها» یا «پربیننده‌ترین عکس‌ها» دارند. حتما سری به این بخش بزنید. ببینید که برترین و پرفروش‌ترین عکس‌های سایت در مورد چه موضوعاتی است و چه ویژگی‌هایی دارد. شاید با عکاسی از سوژه‌های محبوب، بتوانید عکس‌های بیشتری بفروشید و درآمد بیشتری به دست آورید.

مراقب کپی‌رایت باشید

یکی از مسائلی که باید هنگام تهیه عکس برای وبسایت‌های بین‌المللی خرید و فروش اشتراکی عکس در نظر داشته باشید، بحث کپی‌رایت است. آرم‌های تجاری، متن کتاب‌ها و نشریات، فیلم‌ها و سریال‌ها و بسیاری از محصولات فرهنگی دیگر تحت قانون کپی‌رایت قرار دارند.

بنابراین هنگام عکاسی باید مراقب باشید که از این موارد عکاسی نکنید یا آنها را از عکس نهایی خود حذف کنید. یکی دیگر از مواردی که باید در نظر بگیرید، اجازه از افرادی است که به عنوان مدل انسانی در عکس‌های شما حضور دارند. برای نمونه می‌خواهید از برادرتان در حال کتاب خواندن عکس بگیرید و به عنوان عکسی مرتبط با مطالعه به فروش برسانید.

در این صورت، بسیاری از سایت‌های بین‌المللی از شما می‌خواهند تصویر رضایتنامه کتبی فردی را که در عکس حضور دارد نیز برای آنها ارسال کنید. در این وبسایت‌ها معمولا قراردادی با نام model release وجود دارد که می‌توانید با پر کردن و ارسال آن، امکان پذیرش عکس خود را افزایش دهید.

لازم نیست حتما عکاس باشید

برای فروش تصاویر به صورت آنلاین و کسب درآمد از آن، لازم نیست حتما عکاس باشید. بسیاری از این وبسایت‌ها، امکان فروش انواع طرح‌های گرافیکی و نقاشی را نیز در اختیار کاربران خود قرار می‌دهند. اگر از قوه تخیل خوبی برخوردارید یا دستی در هنر دارید، می‌توانید از نرم‌افزارهای مختلف ویرایشگر گرافیکی بُرداری (نظیر کورل دراو) استفاده کنید.

همچنین با نرم‌افزارهای رایج گرافیکی مانند فتوشاپ نیز می‌توان چنین طرح‌هایی را خلق کرد. با این حال بهتر است ابتدا به سایت‌های خرید و فروش اشتراکی عکس سر بزنید و با طرح‌های مختلف پرفروش آن آشنا شوید. به این ترتیب می‌توانید شانس خود را برای فروش طرح‌های خود افزایش دهید.
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۹:۰۷ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
سلام تعدادی عکس دارم چطور میتونم بفروشم
امید یوزی
۲۱:۱۹ ۰۷ آذر ۱۳۹۹
سلام .میخوام تصویر بفروشم.
ناشناس
۱۷:۴۹ ۱۴ خرداد ۱۳۹۸
سلام من گرافیک میخونم و تصویرسازی میکنم چطور میتونم طرح هامو بفروشم
فرید مرادی
۱۴:۱۱ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
عکسهای از طبیعت دارم ،چگونه بفروشم.
فرید مرادی
۱۴:۱۱ ۱۷ آذر ۱۳۹۷
عکسهای از طبیعت دارم ،چگونه بفروشم.
رها
۱۵:۴۰ ۲۷ تير ۱۳۹۷
سلام
من میخوام فیلم آموزشی زبان کنکور بسازم وبفروشم میشه راهنمایی کنین.رشته ام زبان هس ولی زیاد از برنامه های کامپیوتر سر در نمی یارم. کمک فوری لطفا
الهام
۱۴:۴۲ ۲۰ تير ۱۳۹۷
سلام من عکسهای جالبی از کشور ‌هند دارم و همچنین چند فیلم مستند ساخته ام. راهنمایی بفرمایید چطور می توانم بفروشم
ناشناس
۱۹:۳۸ ۰۱ اسفند ۱۳۹۶
خیلی جالب بود
ناشناس
۲۰:۱۴ ۲۸ مهر ۱۳۹۵
سلام
اگر می شود چند سایت را معرفی کنید