سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساجدی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد

بررسی دلایل تمدید توافق ژنو

یک کار‌شناس سیاست خارجی گفت: هنگامی که غربی‌ها مایل هستند با ما در پای میز مذاکره بنشینند، دو معنی دارد، یکی ایران را با قدرت هسته‌ای صلح آمیزی می‌شناسند و دیگری اینکه می‌خواهند به یک اجماع برسند.

"محمد ساجدی"  در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به سیاست‌های نادرست آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران اظهار داشت: یکی از محورهای سیاست‌های آمریکا در مذاکرات موضوع زیاده خواهی است که خط دهی اصلی آن را صهیونیست‌ها انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: یکی از مباحث مهمی که صهیونیست‌ها در این کشور به دنبال آن بودند، جلوگیری از توافق جامع در این دور از مذاکرات بود، اما در مجموع شاهد خواهیم بود که روند مذاکرات ادامه پیدا کرده و آن‌ها راه حلی جز توافق ندارند، غربی‌ها در رابطه با غنی سازی و تعداد سانتریفیوژ‌ها گفتند که اگر با ایران به توافق برسیم ما هم حاضریم به تدریج  تحریم‌ها را لغو کنیم.  
 
این کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که به ۱۹۰ هزار سانتریفیوژ نیاز دارد، ولی آن‌ها با این موضوع مقابله کردند و در ‌‌نهایت آنها به نوعی با سکوتشان اعلام کردند که ما با تعداد سانتریفیوژهای شما مشکلی نداریم، اما در رابطه با درصد غنی سازی بحثی است که باید ایران فقط با  ۵ درصد غنی سازی ادامه دهید و مابقی را از روس‌ها تهیه کنید.  
 
ساجدی افزود: آمریکا و متحدانش معتقدند که تحریم‌ها باید طی ۱۰ سال و روسیه و چین می‌گویند در طی ۵ سال  لغو شود، اما ایران خواستار لغو یکباره تحریم‌ها است.  
 
وی گفت: ایالات متحده مدعی شده است که اگر قرار باشد تحریم‌ها در ایران یکباره لغو شود، باید مسئله نظامی و حقوق بشر نیز در مذاکرات آتی مطرح شود.  
 
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چقدر غربی‌ها حاضرند در زمینه غنی سازی به ما امتیاز دهند، گفت: تا پایان سوم آذر دو مسئله باقی مانده، یکی مسئله لغو تحریم‌ها و دیگری درصد غنی سازی اورانیوم است، که غربی‌ها به دلیل شیطنت اسرائیل و وزیر خارجه عربستان طرف دیگر ماجرا همچنان مبهم بود و کار‌شناسان درصدد دستیابی به یک پیروزی کلی بودند، به هرحالباید گفت که  در هر دو شکل ممکن پیروزی از آن ملت ایران بود.  
 
این کار‌شناس سیاست خارجی ادامه داد: اینکه غربی‌ها مایلند بازهم با ما در پای میز مذاکره بنشینند، دو معنی دارد،یکی،  ایران را با قدرت هسته‌ای صلح آمیزی می‌شناسند و دیگری اینکه غربی‌ها می‌خواهند به یک اجماع برسند.  
 
ساجدی گفت: با توجه به اینکه تا دو ماه آینده اوباما مسئولیت کنگره را بدست خواهد گرفت و اگر  بتواند به یک توافق کلی برسد، به طور قطع در انتخابات آینده، دموکرات‌ها پیروز هستند، بنابراین آمریکایی‌ها لازم دارند که با ایران به توافق برسند.  
 
وی ادامه داد: در این دور از توافق قرار شده که در طول ۷ ماه، ماهی یکبار طرفین به مذاکره بنشینند و در ضمن ماهی ۷۰۰ میلیون دلار از طلب ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلاری را به ایران بپردازند.  
 
این کار‌شناس سیاست خارجی در رابطه با بیانیه کنگره، اظهار داشت: در آمریکا سه جناح قدرتمند وجود دارند، یکی جناح جمهوری‌خواهان که بیشتر در مقابل ایران‌اند، دیگری صهیونیست‌ها و سپس جریان انشقاقی حزب دموکرات که کلینتون نیز عضو حزب دموکرات اما شاخه تند آن است.  
 
ساجدی در پایان با اشاره به اینکه در حال حاضر رئیس جمهور آمریکا تحت فشار است، خاطر نشان کرد: برخورد غرب در مذاکرات زیاد دور از ذهن نیست و این کار آن‌ها نشانگر این است که می‌خواهند قیمت کار را بالا ببرند و همچنین اوباما در صحبت‌های خود گفته بود که اگر با ایران به توافق برسیم کنگره و مردم آمریکا را متقاعد خواهیم کرد.  
 

شایان ذکر است؛  پس از برگزاری چندین دور مذاکرات سخت و فشرده میان ایران و 1+5 طرفین توافق ژنو را برای 7 ماه دیگر تمدید کردند.

همچنین ظریف با تاکید بر این موضوع که همه تحریم‌های ظالمانه‌ علیه مردم ایران رفع خواهند شد گفت: برنامه‌ هسته‌ای ایران به صورت عادی ادامه پیدا خواهد کرد، امروز می‌توان همه ما راه‌حل‌های ممکن را به صورت واضح، گرچه با برخی اختلاف‌نظرها تصور کنیم.

سیدعباس عراقچی نیز در برنامه گفتگوی ویژه خبری شب گذشته  اظهار داشت: مذاکرات آینده پس از یک استراحت یک هفته‌ای بلافاصله شروع خواهد شد، قرار بر این است که جلسات بعدی در ماه دسامبر و در یک دوره دیگر مذاکراتی ادامه پیدا کند که در کنار آن جلسات کارشناسی و جلسات معاونین وجود خواهد داشت.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.