سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیریت پسماندهای صنعتی رضایت بخش نیست

مدیریت پسماندهای صنعتی در تمامی مناطق صنعتی به عنوان یک معضل زیست محیطی مطرح است.

 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، پسماندهای صنعتی به دلیل ترکیبات سمی که دارند سبب آلودگی آبهای سطحی و زیر زمینی خاک و هوا شده و رها سازی آنها عواقب خطرناکی برای محیط زیست ما خواهد داشت مدیریت پسماندهای صنعتی در مناطق صنعتی و برخی از واحدهای صنعتی رضایت بخش نیست و به عنوان یک معضل زیست محیطی مطرح است و علی‌رغم تلاشهای سازمان حفاظت محیط زیست در این خصوص از پسماند سوزها و شرکتهای تخصصی در بازیافت و امحای پسماندها استفاده مناسبی نمی‌شود از طرفی متولیان امر از کیفیت پسماندهی تولید شده توسط مرکز صنعتی اطلاع ندارد و معمولا امور مربوط به پسماندهای صنعی توسط افراد غیر متخصص و از طریق روشهای غیر علمی انجام می‌شود.

محمد علیزاده کارشناسی محیط زیست با اشاره به اینکه پسماندهای صنعتی به پسماندهای ناشی از فعالیتهای صنعتی و معدنی و پسماندهای پالایشگاهی صنایع گاز، نفت و پتروشیمی از قبیل براده‌ها، سرزیرها و لجن‌ اسیدی گفته می‌شود در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، گفت: هر روزه مقادیر زیادیر پسماند صنعتی در اثر فعالیتهای صنعتی تولید می‌شود که مسئولیت کنترل و مدیریت بر آنها به طور شفاف و روشن مشخص است به موجب قانون این مدیریتهای اجرایی هستند که باید به کلیه امور مربوط به پسماندها در مقابل نظارت سازمانهای نظارتی مانند سازمان حفاظت محیط زیست پاسخگو باشند.

وی افزود: مدیریت اجرایی پسمانده شخصیت حقیقی یا حقوقی است که مسئول برنامه‌ریزی، ساماندهی، مراقبت و عملیات اجرایی مربوط به تولید جمع‌آوری ذخیره‌سازی، حمل و نقل، بازیافت، پردازش، دفع پسماندها و آموزش و اطلاع‌رسانی در این زمینه است.

همچنین در همین راستا به سایر مواد قانونی مرتبط از جمله ماده 5 و ماده 7 و تبصره‌های آن می‌توان اشاره داشت که چهار چوبهای اصلی مدیریت صنعتی را روشن می‌کند.

علیزاده با اشاره به ماده‌های 5 و 7 قانون مدیریت پسماند، ادامه داد: طبق ماده 5 مدیریت پسماند مدیریتهای اجرایی پسماند موظفند بر اساس معیارها و ضوابط وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ترتیبی اتخاذ گشته تا سلامت بهداشت و ایمنی عوامل اجرایی تحت نظارت آنها تامین و تضمین شود.

همچنین طبق ماده قانون مدیریت پسماند مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی به عهده تولید کننده خواهد بود و در صورت تبدیل به آن پسماند عادی به عهده شهرداریها، دهیاریها و بخشداریها خواهد بود.

گفتنی است مواد زائد شیمیایی زیادی در بخشهای مختلف صنایع تولید می‌شود که باید تلاشی شود و تا میزان این مواد در پروسه تولید پسماند به طور مناسبی مورد پردازش قرار گرفته و دفع شود.

گزارش از هراتیان

انتهای پیام/ 
برچسب ها: مدیریت ، پسماند ، معضل
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.