به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی اداره کل راه و شهرسازی استان تهران، فریبرز واحدی با ابراز نگرانی در این باره گفت: نگرانیها درباره وضعیت جمعیت پذیری در ورودی غربی پایتخت زیاد است و این منطقه به دلیل جاذبههای زیاد آن نرخ جمعیت پذیریاش هم اکنون به سقف پیش بینی شده برای ۱۰ سال آینده رسیده است.
واحدی گفت: شهر تهران به سرعت در حال توسعه به سمت البرز است و شاید این اشتیاق از طرف البرز به تهران زیادتر است، اگر مراقبت نشود شاید در زمان نه چندان طولانی این دو منطقه شهری به هم متصل شوند که در این صورت تمام بخشهای حیاتی و منابع طبیعی و تنفسی این مناطق زیر بار آهن و برج و تاسیسات خواهد رفت.
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران با تاکید بر اینکه هم اکنون سقف جمعیت پذیری یا همان شاخصی که از میزان ساخت و سازها به دست میآید در منطقه ۲۲ به نرخ مصوب در افق جامع شهر تهران که برای سال ۱۴۰۴ پیش بینی شده بود، رسیده است، در این باره توضیح داد: نرخ جمعیت پذیری برای منطقه ۲۲ تا افق سال ۱۴۰۴ حدود ۵۰۰ هزار نفر تعیین شده است که هم اکنون با اسکان جمعیت در واحدهایی که در این منطقه ساخته شده و یا در حال ساخت است، سقف جمعیتی تعریف شده، یک دهه زودتر تشکیل شده است.
وی تصریح کرد: براساس تفاهم نامهای که در این زمینه با شهرداری تهران داشتهایم، قرار شده ضمن جلوگیری از گسترش ساخت و سازهای جدید در این منطقه و ممانعت از جمعیت پذیری بیشتر ضوابط بلند مرتبه سازی تعدیل شده و مجوز بلند مرتبه سازی برای ساختمانهای بیش از ۹ طبقه ممنوع شود.
واحدی ادامه داد: منطقه ۲۲ ورودی غربی شهر تهران تلقی میشود و نباید بلند مرتبه سازی در این منطقه منجر به نگرانیهای زیست محیطی شود و هرگونه توجیه و بهانه در خصوص برخی امتیازات و مجوزهای غیر قانونی برای ساخت مراکز تجاری و یا آزادسازی اراضی که منجر به بارگذاری سنگین جمعیت در اطراف دریاچه چیتگر شود به هیچ وجه از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری قابل پذیرش نیست.
واحدی منطقه وردآورد را خط مرزی شهرداری تهران با شهرداری کرج برشمرد و گفت: ساخت و سازهای پایتخت اجازه پیشروی بیشتر از این محدوده و ورود به مرز شهری کرج را ندارند، علاوه بر این شهرداری کرج نیز باید ساخت و سازهای گرمدره را کنترل کند تا به دلیل جاذبههای تهران این خط مرزی از بین نرود.
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران در پایان گفت: افق جمعیت پذیری تعریف شده برای شهرتهران تا سال ۱۴۰۴ براساس طرح جامع شهری ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است و این در حالی است که هم اکنون حدود ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در پایتخت سکونت دارند.
انتهای پیام/