سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران:

صنایع تا پایان سال به سیستم پایش آنلاین لحظه‌ای مجهز شوند

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: برقراری سیستم پایش آنلاین لحظه‌ای از دیگر مواردی است که محیط زیست مکلف به توجه جدی‌تر به آن بوده و صنایع باید تا پایان سال به این سیستم مجهز شوند.

 به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، به نقل از سایت اطلاع‌رسانی محیط زیست استان تهران(سامات)، محمدهادی حیدرزاده در این کنفرانس گفت: بسیاری از صنایع دنیا در چارچوب تعهدات اجتماعی خود فعالیت‌های مختلفی را انجام می‌دهند که یکی از آن‌ها در حوزه محیط زیست است.

وی با اشاره به این‌که امروزه در حوزه صنعت و صادرات، محیط زیست یک برند و مد نیست و بلکه یک الزام است، افزود: عدم رعایت این الزام در بازارهای جهانی بعضاً باعث حذف آن بنگاه از گردونه بازارهای تجاری می‌شود.

حیدرزاده ادامه داد: در بسیاری مواقع رعایت الزامات زیست محیطی علاوه بر ارتقای شاخص‌های توسعه پایدار با توجه به صرفه‌جویی و توجیه اقتصادی که به همراه دارد می‌تواند  سودآوری هم به دنبال داشته باشد.

وی با بیان این‌که پیش از این اقتصاد و محیط زیست رو در روی هم بودند، اظهار داشت: اما در حال حاضر اعتقاد بر این است که اقتصاد و محیط زیست در امتداد یکدیگر بوده و بنگاه‌هایی که الزامات زیست محیطی را رعایت می‌کنند به سودآوری مناسبی هم دست پیدا می‌کنند.

حیدرزاده با اشاره به این‌که امروزه صنایع برای بقا در جست‌وجوی مفهومی برای توسعه پایدار از طریق تلفیق رشد درآمد در کنار حفظ اصول زیست محیطی و بهبود کیفیت زندگی برای نسل‌های آینده و حال هستند، ادامه داد: بر این اساس اکثر صنایع تغییر و تحولات اساسی در سیاست‌ها، تعهدات و استراتژی‌های تجاری خود ایجاد کرده‌اند و صنعت سیمان نیز از این قاعده مستثنی نیست.

وی با بیان این‌که بسیاری معتقدند که محیط زیست مقابل توسعه پایدار است در صورتی که اساس توسعه پایدار تولید ثروت است، اظهار داشت: استمرار و بقای پایدار پذیر صنعت سیمان به تعدادی از عوامل عملیاتی، مدیریتی و فنی بستگی خواهد داشت و لازم است کیفیت و نحوه تأثیر آن‌ها عمیقاً مورد مطالعه و ارزیابی قرار گیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران تصریح کرد: توجه و سرمایه‌گذاری در حوزه محیط زیست صرفاً در چارچوب الزامات نبوده و می‌تواند در چارچوب فرآیند و بهره‌ وری به آن نگاه شود و با یک طراحی فنی، مدیریتی و عملیاتی می‌توان به مدل توسعه پایدار دست یافت و مباحثی از جمله خروجی پسماند و پایش آنلاین خروجی‌ها و توسعه فضای سبز مواردی هستند که در این طراحی‌ها باید رعایت شوند.

وی نقش صنعت را علاوه بر رعایت الزامات زیست محیطی، خدمات و سرویس دهی در حوزه‌های مختلف سلامت و فرهنگ به جامعه شهری مجاور دانست و گفت: کاهش ضایعات و توجه به بازیافت، کاهش گازهای گرم کننده و سمی باید در دستور کار صنعت سیمان قرار گیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به این‌که ارتقای بهداشت و ایمنی درون صنعت بسیار حائز اهمیت است، افزود: خوشبختانه صنایع سیمان استان ‌دارای واحد‌های HSE مناسب هستند.

حیدرزاده در ادامه صحبت‌های خود بر اهمیت احترام صنعت سیمان به جوامع محلی تأکید کرد و اظهار داشت: تولید سیمان به طور غیر قابل اجتناب یک فرآیند آلوده کننده محیط زیست است و خواسته یا نا‌خواسته  جوامع محلی آثار زیانبار صنعت را تحمل می‌کنند و مجاورت سیمان تهران به شهرک مشیریه در جنوب تهران یکی از این موارد است.

وی با اشاره به اینکه توجه به اکوسیستم اطراف مجموعه باید در اولویت برنامه‌های صنایع به ویژه صنعت سیمان قرار گیرد، بیان داشت: این الزامات زیست محیطی برای خود صنعت سیمان هم دست آوردهای مناسبی به همراه خواهد داشت.

حیدر زاده ادامه داد: توسعه فضای سبز و بهداشت، بهسازی تجهیزات کارخانه‌ای، بهسازی فیلتراسیون و بهره‌گیری از سوخت‌های جایگزین از مواردی است که می‌تواند این آثار زیانبار را کاهش دهد.

وی در خصوص استخراج معادن صنعت سیمان گفت: در ابتدا  ضمن توجه و رعایت ظرفیت معدن باید به احیا و بازسازی آن در پایان بهره‌برداری از معدن توجه شود و پس از آن نیز حمل و نقل و دپوی مواد اولیه باید با رعایت الزامات زیست محیطی انجام شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران بر انتظارت محیط زیست از صنعت سیمان اشاره کرد و گفت: رعایت مسائل زیست محیطی بر مبنای نظام مدیریت زیست محیطی و رعایت ایزو 9000، 14000 و 18000 و همچنین توجه به ممیزی سالانه که توسط استاندارد 14000 صورت می‌گیرد از جمله این موارد است.

حیدرزاده ادامه داد: برقراری سیستم پایش آنلاین لحظه‌ای از دیگر مواردی است که محیط زیست مکلف به توجه جدی‌تر به آن بوده و صنایع باید تا پایان سال به این سیستم مجهز شوند.

وی به تعویض و جایگزینی خطوط فرسوده صنعت سیمان و ارتقای آن بر اساس یک برنامه زمانبندی مشخص اشاره کرد و ‌افزود: توسعه فضای سبز در کارخانه و جوامع محلی نیز از دیگر موارد مورد انتظار محیط زیست از این صنعت است.

حیدرزاده تصریح کرد: با توجه به فرا رسیدن فصل زمستان و ایجاد پدیده وارونگی و بعضاً روبه‌رو شدن با شرایط اضطرار همکاری این صنعت با محیط زیست مبنی بر تعطیلی خطوط تولید از دیگر این موارد است.

وی در پایان با اشاره به این‌که منافع عمومی و سلامت مردم برای محیط زیست در اولویت است خاطرنشان کرد: با صنایع سیمانی که در سطح استان الزامات زیست محیطی را رعایت نکنند برخورد خواهیم کرد.

انتهای پیام/ 
برچسب ها: پایش ، مجهز ، سیستم
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.