سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مراقب اجناس تقلبی در بازار باشید

همان‌طور که می‌دانید دنیای رایانه، دنیایی است بی‌انتها، بنابراین تنوع لوازم و قطعات آن نیز به نوعی غیرقابل تصور خواهد بود که این امر زمینه را برای سودجویی برخی افراد فراهم کرده است تا با استفاده از ناآگاهی و اعتماد آنها به منافع خود خدمت کنند.

به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، به طور کلی بیشتر قطعات و تجهیزات رایانه‌ای ساخته کشور چین است و به دلیل ارزان بودن هزینه‌های تولید تحت نظارت یا لیسانس شرکت‌های معتبر تولیدکننده روانه بازار می‌شوند، اما مدتی است پای تولیدکنندگان یا واردکنندگان غیرحرفه‌ای نیز به این دنیای بی‌سر و ته باز شده است، به طوری که باوجود محدودیت‌های قانونی جهت واردات این قطعات، حجم بالایی از محصولات نامرغوب و بی کیفیت قاچاق وارد کشور می‌شود که نه‌ فقط به اعتبار واردکنندگان مجاز لطمه زده؛ بلکه زیان‌های غیرقابل تصوری نیز به خریداران تحمیل کرده است.

به همین دلیل، توجه هنگام خرید قطعات مورد نیاز از اصول بنیادی برای همه خریداران است تا مبادا با انتخاب نادرست باعث از دست دادن منابع مالی و وقت خود شوند. بر این اساس به طور کلی زمینه سودجویی در دنیای قطعات رایانه در دو زمینه برای افراد سودجو مهیاست: اول این‌‌که این گروه با استفاده از ناتوانی قانون برای کنترل واردات دست به واردات محصولات بی‌کیفیت با استفاده از برندهای معتبر می‌زنند و دوم فروش قطعات دست دوم است. از این‌رو می‌توانید با استفاده از راهکارهای کاملا ساده جلوی ضرر و زیان احتمالی خود هنگام خرید قطعات رایانه را بگیرید.

خرید قطعات وارداتی

یکی از شیو ه های تقلب در این زمینه واردات لوازم و تجهیزات بی‌کیفیت است، بنابراین بهترین راهکار برای مقابله این است که از فروشندگان مجاز خرید و از آنها فاکتور فروش رسمی دریافت کنید.

راه ساده‌تر این است که به برچسب هولوگرام روی قطعات که معمولا از سوی واردکننده روی آن زده می‌شود، توجه ویژه داشته باشید،‌ چون واردکنندگان رسمی و مجاز قطعات کامپیوتری معمولا از اسم و رسم خوبی در بازار برخوردار هستند. این در حالی است که حتی شرکت‌های کوچک‌تر با استفاده از برچسب‌های هولوگرام و افزایش شرایط گارانتی سعی در گشایش جایگاه خود در بازار قطعات رایانه دارند. بنابراین با استفاده از این دو راهکار می‌توانید از قطعات وارداتی با خیال راحت استفاده کنید.

قطعات دست دوم

هرچند در بعضی موارد، شناسایی قطعات نو از دست دوم رایانه‌ای کار بسیار ساده‌ای است، اما برای قطعاتی چون هارددیسک یا رم این موضوع ممکن است به تخصص یا مهارت‌های ویژه‌ای نیاز داشته باشد، اما فراموش نکنید برای این موضوع هم راهکارهای ساده و قابل استفاده‌ای وجود دارد.

به طور کلی استفاده از قطعات دست دوم رایانه ‌جز مواردی مانند استفاده در آموزشگاه‌ها و یادگیری در مدارس، معمولا به هیچ‌کس توصیه نمی‌شود، اما هنگامی که برخی افراد قصد خرید رایانه شخصی تکمیل شده از سوی فروشندگان را دارند، زمینه برای برخی سودجویی‌ها فراهم است. پس اگر شما هم جزو آن دسته خریداران هستید که قصد خرید رایانه کامل را دارید، از فروشنده بخواهید هنگام نصب قطعات، شما هم حضور داشته باشید یا این‌که برای کل سیستم از فروشنده ضمانت‌نامه همراه با فاکتور رسمی دریافت کنید تا در صورت نیاز بتوانید از این مدارک جهت احقاق حق خود استفاده کنید.

اما اگر قصد خرید قطعات را دارید، بد نیست بدانید هم‌اکنون بیشتر قطعات رایانه به صورت پلمب شده یا با بسته‌بندی‌های مشخص از تولیدکنندگان روانه بازار می‌شود. پس اگر قطعه‌ مورد نظر شما بدون بسته‌بندی بود یا این‌‌که بسته‌بندی آن دچار آسیب شده بود،‌ یقین داشته باشید مشکلی در کار است.

این در حالی است که برخی فروشندگان ادعا می‌کنند این بسته‌بندی برای آزمایش با تست قطعه باز شده است، اما شما این حرف را قبول نکنید، چون بیشتر قطعات پس از تست بسته‌بندی شده و در صورت پلمب بودن اگر دچار مشکل باشند،‌ از شرایط گارانتی برخوردار هستند. پس بهترین راهکار در این مورد، خرید قطعات با بسته‌بندی کامل و سالم است./جام جم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.