به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران ، پایگاه صهیونیستی تایمز آو اسرائیل در تحلیلی به قلم "ربکا شیمونی استویل" نوشت: یک هفته پیش از منقضی شدن مهلت 24 نوامبر(3آذر) در مذاکرات هستهای با ایران، هیئت های سطح بالا در آخرین تلاش برای توافقی که حدود یکسال است در مورد آن مذاکره می شود، سه شنبه صبح وارد وین شدند.
نتیجه مذاکرات گروه پنج بعلاوه یک تا لحظه آخر مشخص نیست و بر اساس اظهارات مذاکره کنندگان، حتی مسیر نتیجه احتمالی نیز معلوم نیست. این مذاکرات پس از وقفه ای یک هفته ای، با ناهار کاری محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و کاترین اشتون مذاکره کننده ارشد هسته ای گروه پنج بعلاوه یک از سر گرفته شد.
شبکه تلویزیونی پرس تی وی اعلام کرد دو طرف راههای تداوم مذاکرات را بررسی کردند. در عین حال ، طرف ها هنوز مشخص نکرده اند آیا نتیجه تلاش های دیپلماتیک این هفته ، تمدید مذاکرات خواهد بود.
دولت اوباما سه نتیجه احتمالی را برای مذاکرات طولانی این هفته پیش بینی می کند: نخستین نتیجه که شاید محتمل ترین نتیجه باشد این است که مذاکرات تمدید شود.
کنگره نیز تاکنون تمایل خود را برای تصویب تحریم های سختگیرانه جدید شامل پیش شرط های هر گونه توافقی در آینده اعلام کرده است.
آمریکا در روزهای اخیر آشکارا اعلام کرده است به جای آنکه در مورد مفاد تمدید مذاکرات مذاکرات صحبت کند ترجیح می دهد تا بیست و چهار نوامبر به توافقی دست پیدا کند. همزمان ، دولت آمریکا اینطور تفسیر می کند که طرح اقدام مشترک با رضایت طرف ها می تواند تمدید شود و امکان تداوم مذاکرات را به طور کامل نفی نمیکند.
نتیجه بعدی، دستیابی به توافقی جامع است. آمریکا اعلام کرده خطوط قرمز این کشور در مورد رآکتور اراک است.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه ماه گذشته تایید کرد در مورد آینده رآکتور اراک همچنان پرسش هایی باقی مانده است.
شبکه تلویزیونی پرس تی وی ایران به نقل از منابع نزدیک به گروه مذاکره کننده اعلام کرد توافق در مورد لغو تحریم ها ، همچنان مهم ترین مانع برای دستیابی به توافق محسوب میشود.
مقامات دولت آمریکا در وزارت امور خارجه و کاخ سفید در هفته های اخیر تاکید کرده اند کاهش تحریم ها که در چارچوب یک توافق بر روی میز قرار دارد ، شامل همه تحریم های آمریکا بر ضد تهران نمی شود.
به نوشته نیویورک تایمز، مقامات آمریکا احتمال اینکه در هر صورت توافق حاصل شود، 40 تا 50 درصد اعلام کردهاند.
نتیجه احتمالی سوم این است که اصلا توافقی بدست نیاید.
در پایان این گزارش آمده است: یک نشانه در مورد احتمال اینکه این هفته نیز اوضاع سال 2009 تکرار شود را میتوان در این حقیقت یافت که جان کری وزیر امور خارجه آمریکا که قرار است به گروه خود در وین ملحق شود، سه شنبه صبح هنوز تاریخ ورودش به پایتخت اتریش را نهایی نکرده بود. کری قصد دارد مدت زمان نامشخصی را در لندن بگذراند که فاصله پروازی کوتاهی با وین دارد. کری در لندن در مورد سیاست های خاورمیانه صحبت می کند ولی به نظر می رسد وی منتظر نشانه هایی در مورد زمان مناسب برای پیوستن به مذاکرات وین همراه با همتایای ایرانی و اروپایی خود باشد. ورود کری به وین میتواند نشانه ای از تلاش لحظه آخر یا قریب الوقوع بودن توافق باشد.
انتهای پیام./